Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Joshua Tree Anniversary Tour

• Please log in to reply
786 replies to this topic

#241 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 Postów

Napisano 09 stycznia 2017 - 22:17

Trochę dziwi brak Wiednia... koncert w 2010 wspomina się z łezką w oku. Stadion Ernsta akurat na tę trasę pasowałby jak ulał...a jeśli nic mi nie umknęło to już 7 lat posuchy "jutowej" nad Dunajem...

#242 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 09 stycznia 2017 - 22:42

bedzie tjt stage set-up  czyli scena ze "schmatami" z logotypem Joshua tree

No tak, ale za zespołem (za Larry'm) nikt siedzieć nie będzie.

EDIT:

ktoś natknął się na rozpiskę cenową Dublina?

#243 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 09 stycznia 2017 - 22:50

Ticketmaster - price range - 76-186 euro

Piszą również

"No queuing will be permitted prior to gates opening"  :lol:

#244 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 09 stycznia 2017 - 23:08

"No queuing will be permitted prior to gates opening"  :lol:

Nie zdziwiłbym się, gdyby faktycznie ze względów bezpieczeństwa przeganiali - tylko na ile to do zrealizowania?

Btw, widok z miejsc za 46 Euro w Berlinie ;)
https://www.fiylo.co...l-08-eed4b6.jpg

(w przeciwnym polu bramkowym - scena).

#245 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 09 stycznia 2017 - 23:32

Muszę pochwalić dziadów, że ponownie na ich trasie nie ma wymyślanka w stylu GC oraz GCEE. Co prawda na mapie Croke Park jest Pitch 1 i 2, ale wydaje mi się, że bardziej chodzi o względy bezpieczeństwa podobnie jak to było podczas Vertigo w 2005

#246 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 00:15

Kochani, kto gdzie się wybiera? :)

#247 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 00:41

Bardzo boli brak koncertu w Polsce. Wielu fanów w naszym kraju może czuć się oszukanych i rozgoryczonych. Dwa koncerty w Chorzowie za sprawą biało czerwonej flagi i nie tylko zapisały piękną historię o polskich fanach. Atmosfera tych koncertów była wyjątkowa co podkreślał sam zespół.  Jak widać U2 szybko zapomniało o nas. Tyle wypowiedzianych przez Bono słów stało się farsą.   Rok 2017   będzie wyjątkowym rokiem koncertowym w Polsce - DM, Coldplay,  Guns N Roses , Aerosmith, Linkin Park, Radiohead, Read Hot Chili  Peppers i inni. Szkoda że zabraknie w tym gronie U2. Inni nie zapomnieli  niestety U2 spuściło nas na swojej liście do drugiej ligi koncertowej. Nowa płyta dawała nadzieje na koncert w Polsce.  Wszystkim  tym którzy zdobędą bilety życzę dużo muzycznych emocji choć jestem przekonany w 100%, że żadnemu planowanemu koncertowi będzie daleko do atmosfery Chorzowa.  Panom z U2 dziękujemy za pamięć i szacunek oraz przypomnienie w której części ciała nas mają.  Bardziej się liczą inspiracje finansowe niż muzyczne. Niestety obłuda wychodzi szybciej niż słoma z butów.

:wacko: :wacko: :wacko:

Też jestem za koncertem w Polsce, ale sam wymieniłeś 7 powodów, dla których koncert w Polsce byłby trudny do sprzedania. :unsure: Musieliby ogłosić jeszcze przed zalewem tegorocznych występów w naszym kraju. Zobacz jaki problem był z Chorzowem 2009. :wacko: Wiem, ceny nie były niskie, ale tak czy owak LN zanotowało sobie, że Polska to nie jest 100% pewniak dla koncertów U2.

Niestety schemat tej trasy nie sprzyja mniejszym krajom, co najwyżej kluczowe miasta i kraje.

No i nadal nie wiem co myśleć o tej trasie. To lekka paranoja. Na prawdę zagrają Exit i RHMT? I przez te lata nie mogli, bo do konceptów tras nie pasowało? Tylko tyle? :wacko: Wolałbym trasę SoE z dużą częścią wydzieloną na TJT, coś ala końcówka 360 z mocną wstawką AB. :P No i co oni z tym Acrobatem, jak wtedy nie zagrali to na TJT Tour zagrają? Może zaraz po Exit? :ph34r: Dobrze, jakby nagrali takie zjawiskowe widowisko, bo może być jedyna szansa na rejestrację niektórych kawałków na żywo.

#248 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 07:55

Kochani, kto gdzie się wybiera? :)

Ja bym chciał Rzym ale będzie pewnie Berlin, a i tak liczę na dostawkę bo akurat mam teraz inne wydatki :(

See through in the sunlight

#249 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 15:43

Też jestem za koncertem w Polsce, ale sam wymieniłeś 7 powodów, dla których koncert w Polsce byłby trudny do sprzedania. :unsure: Musieliby ogłosić jeszcze przed zalewem tegorocznych występów w naszym kraju. Zobacz jaki problem był z Chorzowem 2009. :wacko: Wiem, ceny nie były niskie, ale tak czy owak LN zanotowało sobie, że Polska to nie jest 100% pewniak dla koncertów U2.

Niestety schemat tej trasy nie sprzyja mniejszym krajom, co najwyżej kluczowe miasta i kraje.

No i nadal nie wiem co myśleć o tej trasie. To lekka paranoja. Na prawdę zagrają Exit i RHMT? I przez te lata nie mogli, bo do konceptów tras nie pasowało? Tylko tyle? :wacko: Wolałbym trasę SoE z dużą częścią wydzieloną na TJT, coś ala końcówka 360 z mocną wstawką AB. :P No i co oni z tym Acrobatem, jak wtedy nie zagrali to na TJT Tour zagrają? Może zaraz po Exit? :ph34r: Dobrze, jakby nagrali takie zjawiskowe widowisko, bo może być jedyna szansa na rejestrację niektórych kawałków na żywo.

Mnie też się to wydaje abstrakcją. JT ma być odegrana tak jak na albumie, więc po Exit niby że będzie Mothers. A WOWY jako trzecie. Nie widzi mi się to. Ale z drugiej strony mam taką wizję, że można z tego zrobić naprawdę wielki spektakl. Można też zawalić - bo np. do czego ma służyć na takiej trasie mini-stage? Już widzę, jak tę część Red Hill-In God's Country-Trip opierdzielajo jako "set akustyczny" :o NIEEE. Red Hilla akustycznie to ja se sam zagram, wielkie dzięki. Trzeba też pamiętać, że Bono nie może grać na gitarze, co więc np. będzie robił w części "nawalamy" w Exit? Rapował? Edge wymyśli jakieś nowe solo? A może ją w ogóle pominą (o zgrozo!). Naprawdę mnóstwo rzeczy można schrzanić. No nic, bądźmy dobrej myśli, póki można  :P

Na żadne Acrobaty się zresztą nie nastawiam. Może być kilka niespodzianek, ale reszta to będzie raczej standard, prawdopodobnie częściowo oparty na faktycznych setlistach z JT Tour. Będzie pewnie coś takiego:

Stand By Me (intro) / Stand By Me

I Will Follow

Electric Co.

MLK / Unforgettable Fire

- Joshua Tree

October

New Year's Day

Sunday Bloody Sunday

Pride (In The Name Of Love)

---

VERTIGO (hehehe)

Beautiful Day

One

40

I na takie coś się nastawiam :P

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#250 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 18:12

a może w bisach będzie mini rocznicówka Pop - takie dajmy na to staring at the sun+gone+please...myślę, że by pasowało  :P

It's no secret that the stars are falling from the sky

#251 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 18:13

Ameryki (nomen omen) nie odkryje, ale to logo trasy jest żenująco słabe. Mam nadzieję, że za jakiś czas podmienią je na coś normalnego, bo naprawdę to wygląda jak "dzieło" wykonane w Paincie w przeciągu 1 minuty. Masakra.

#252 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 18:39

Bonaroo już oficjalnie ;)

P.S zauważyliście że w zakładce "other tours" na U2.com nie figuruje iNnocence+eXpierence ? Może to rzeczywiście unfinished business dla nich :D

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#253 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 19:48

Stand By Me (intro) / Stand By Me

I Will Follow

Electric Co.

MLK / Unforgettable Fire

- Joshua Tree

October

New Year's Day

Sunday Bloody Sunday

Pride (In The Name Of Love)

---

VERTIGO (hehehe)

Beautiful Day

One

40

I na takie coś się nastawiam :P

E tam, zamiast Vertigo Elevation :D :D :D

last blog fb

#254 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 22:56

Trzeba też pamiętać, że Bono nie może grać na gitarze, co więc np. będzie robił w części "nawalamy" w Exit? Rapował? Edge wymyśli jakieś nowe solo? A może ją w ogóle pominą (o zgrozo!).

Wypluj to.

Ku*wa. Zapomniałem o tej złamanej ręce Bono.

#255 sunsfan

sunsfan

Użytkownik

• Members
  • 112 Postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 23:27

Prośbą o pomoc :) Co wziąć w Amsterdamie płytę czy siedzące (nie najdrozsze - ale pow. 100 Eur) ? Tym razem nie będę koczowal przed stadionem od rana a jestem niskiego wzrostu.

#256 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 11 stycznia 2017 - 00:15

Wywiad z Adasiem dla RTE Radio 1 przeprowadzil Ryan Turbidy 9 stycznia 2017. Od okolo 11 minuty rozmowy mozemy dowiedziec sie co nieco o zarysie tegorocznej drzewkowej trasie. Adas zdradza szczegoly, ale za duzo nie mowi, chociaz po sposobie wypowiedzi wnioskuje, ze moze i Songs Of Experience bedzie mial swoj debiut (podczas pierwszych koncertow ???); moze dlatego jeszcze (oprocz statystyk sprzedazy  biletow) nie dodali nowych dat do wiadomych juz miast? :)

http://www.4shared.c...yantubridy.html

#257 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 11 stycznia 2017 - 01:58

Wypluj to.

Ku*wa. Zapomniałem o tej złamanej ręce Bono.

Eeee tam, grali już Exit, jak Bono miał złamaną rękę. Będzie nawet więcej niż powtórka z rozrywki. :P Swoją drogą to cały mit o tym, że nie zagrają już nigdy Exit z powodu tego jednego morderstwa legnie w gruzach. No chyba, że Bono już o tym zapomniał, jak o wielu rzeczach, które powiedział.

Oby tylko nie zaczynali od Streets, bo do tego utworu musi być klimat, musi narastać napięcie i oczekiwanie. Wyjątek chyba stanowi koncert noworoczny z Dublina, tam to jakoś pasowało. :D

No i jak już wspominano, mam nadzieję, ze nie pójdą na skróty i nie pojawią się żadne akustyki.

#258 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 Postów

Napisano 11 stycznia 2017 - 02:20

Też żałuję Polski. Przejechałbym się z palcem w tyłku.

A koncerty zagranicą... cóż, niby bileciki na przelot w przystępnych cenach, wsiadasz w samolot, zaraz jesteś w jakiej chcesz stolicy. Z drugiej strony dochodzi do tego cudowanie z rozchodzącymi się w parę minut biletami, jakieś pre-sale, post-sale, cuda... i po prostu mi się nie chce.

#259 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 stycznia 2017 - 05:43

Swoją drogą to cały mit o tym, że nie zagrają już nigdy Exit z powodu tego jednego morderstwa legnie w gruzach. No chyba, że Bono już o tym zapomniał, jak o wielu rzeczach, które powiedział.

Taaa. Sunday Bloody Sunday też już mieli nie grać, zresztą mniej więcej w tym samym czasie tak "zdecydowali". Po tym więc, jak SBS po raz pierwszy pojawiło się na Zoo TV, Edge został zapytany, że no jak to przecież. Odpowiedział: "no cóż, okłamaliśmy was". Chyba nikt już nie bierze żadnych ich wypowiedzi na poważnie.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#260 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 11 stycznia 2017 - 11:35

Czy ma ktoś mapkę Stadionu w Rzymie w podziale na sektory?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych