Survivor Albumowy - Achtung Baby [edycja 3.]
Napisano 12 września 2015 - 12:48
Napisano 12 września 2015 - 14:15
Who's Gonna Ride Your Wild Horses
Midnight is where the day begins.
Napisano 12 września 2015 - 14:15
Dla mnie najtrudniejszy survivor świata. Wszystko tu jest za dobre.
Żeby nie to, że miałem raz okazję współpracować ze stokrotką, to uznałbym, że jest moim idealnym przeciwieństwem.
No cóż, po wielkich emocjach na ATYCLB zapowiadają się nudy z AB, gdzie 4 utwory są warte uwagi i obrony. Jedyny album, na którym dałem dwie jedynki w u2 w skali 1-10.
A że jak widzę MW i SC wypadną bez większych problemów, to trzeba się zacząć pozbywać 'pseudogigantów'
Until The End Of The World
Napisano 12 września 2015 - 17:05
So Cruel
Uwielbiam AB, ale zawsze przewijam So Cruel. Zdecydowanie odstaje od reszty materiału.
So I'm telling you... child
Every artist is a cannibal, every poet is a thief
All kill their inspiration and sing about their grief
Napisano 12 września 2015 - 17:10
Napisano 12 września 2015 - 17:42
So Cruel udało się chyba lepiej zrobić depeszom.
[2] Pewnie im się na początku lat 90' nie udała, to podrzucili ją Bono, przecież to to samo studio nagraniowe. Albo tekst się zawieruszył i U2 go gdzieś odkryło
Mysterious Ways
Bo jeśli kocham, uwielbiam itp. tę płytę (choć ostatnio mam odwyk od niej, ale to tylko do Berlina) to są na niej 2 gnioty. MW i EBTTRT. Do Even Better jakoś mogę się przyzwyczaić, to MW to dla mnie koszmar. Brzmi dla mnie jak zapędy pod reggae, któe czasem lubię, a tego nie mogę
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 12 września 2015 - 19:53
po wielkich emocjach na ATYCLB zapowiadają się nudy z AB, gdzie 4 utwory są warte uwagi i obrony. (...)
trzeba się zacząć pozbywać 'pseudogigantów'
tylko (...) Acrobat (...) odstają,
Tryin'
Napisano 12 września 2015 - 21:31
So Cruel
Mysterious Ways tak szybko? za TAKI bas?
Napisano 12 września 2015 - 21:38
wiesz co mnie przekonało do So Cruel że nie jest aż takie złe? słuchałem sobie go zamieniając miejscami z The First Time na Zooropie i dotarło do mnie że to takie słabe demo tego geniuszu Zooropy który nagrali potem. od tego momentu mam jakiś taki nie że senstyment, ale trochę bardziej szacun a głos na MŁEJS był odruchowy. pomyślałem o AB - której piosenki bym najbardziej nie chciał sobie dziś posłuchać i padło na tą. od dawna jej mam dość albumowo i na żywo poza Zoo Tv i PopMartem.
Napisano 12 września 2015 - 21:42
właśnie miałam pytać, czy so cruel serio jest takie złe, bo wszyscy dziwnie zgodni. i, że czemu ja o tym wcześniej nie wiedziałam. ze mną coś jest chyba nie tak, bo nie musiałam się specjalnie przekonywać i odkrywać na inne sposoby, żeby było ok. nie twierdzę, że jest szał*, ale żeby pierwsze do wylotu? hm.
edit: * to znaczy rozumiem, że z pewnych względów nie mieści się w ogólnie przyjętych kanonach szału, ale ja bardzo lubię, o.
I can't say where it is
But I know I'm going.
Napisano 12 września 2015 - 21:55
właśnie miałam pytać, czy so cruel serio jest takie złe, bo wszyscy dziwnie zgodni. i, że czemu ja o tym wcześniej nie wiedziałam. ze mną coś jest chyba nie tak, bo nie musiałam się specjalnie przekonywać i odkrywać na inne sposoby, żeby było ok. nie twierdzę, że jest szał, ale żeby pierwsze do wylotu? hm.
głosujący na tę piosenkę po prostu wiedzą, że jest ona o nich więc hejt za hejt
Napisano 12 września 2015 - 22:37
A ja So Cruel bardzo lubię, zawsze tak było, może jestem inny Jest w tej piosence żar, który mnie kręci. Ciężko coś wybrać, niech więc będzie Mysterious Ways - dla mnie zgrane do nie przytomności.
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 12 września 2015 - 22:42
są ludzie o których so cruel jest i ją bardzo cenią, są też ludzie którym już przeszło tak emocjonalne podejście do tegoż tematu. może dziadzieje. na razie m.ways wkurza mnie bardziej ale so cruel też winno odpaść kiedy tam sobie chcecie. bo muzycznie jest takie sobie. choć rozumiem emocjonalne związki z piosenką, za dobrze aż, z przeszłości. ale nie, ja oceniam tylko muzycznie. jakoś serio nie mam stosunku żadnego do ab teraz.
Napisano 12 września 2015 - 23:02
Koniec rundy pierwszej!
Odpada So Cruel z liczbą głosów 8
Pozostałe głosy:
Acrobat - 2
Tryin' - 5
M. Ways - 5
Until - 1
Who's Gonna Ride Your Wild Horses - 2
One - 1
Głosujemy dalej:
Zoo Station
Even Better Than The Real Thing
One
Who's Gonna Ride Your Wild Horses
So Cruel
The Fly
Mysterious Ways
Tryin' To Throw Your Arms Around The World
Ultraviolet
Acrobat
Love Is Blindness
Przykro nam, Edge.
Runda druga potrwa do poniedziałku do godz 23:59.
Napisano 12 września 2015 - 23:08
są ludzie o których so cruel jest i ją bardzo cenią, są też ludzie którym już przeszło tak emocjonalne podejście do tegoż tematu. może dziadzieje. na razie m.ways wkurza mnie bardziej ale so cruel też winno odpaść kiedy tam sobie chcecie. bo muzycznie jest takie sobie. choć rozumiem emocjonalne związki z piosenką, za dobrze aż, z przeszłości. ale nie, ja oceniam tylko muzycznie. jakoś serio nie mam stosunku żadnego do ab teraz.
oj żartuje, nie spinaj dupki;*
Napisano 12 września 2015 - 23:51
są też ludzie którym już przeszło tak emocjonalne podejście do tegoż tematu. może dziadzieje.
eeeh, zawsze się zarzuca zbyt emocjonalne podejście do tematu jeśli idzie o piosenki z takimi tekstami, a często to wcale nie tak. ale rozmowa na ten temat już się kiedyś toczyła na grupie fb (o Acrobacie), więc mniejsza o szczegóły, nie ma się co powtarzać. zdziwiło mnie po prostu, że tak wiele osób uważa so cruel za słabą, bo wydawało mi się, że tendencje tego typu raczej znam, a tu proszę
Tryin'
I can't say where it is
But I know I'm going.
Napisano 12 września 2015 - 23:51
Napisano 13 września 2015 - 00:25
So Cruel
tylko (...) Acrobat (...) odstają,
Proszę nie edytować swoich głosów!
Przed udziałem w zabawie, proszę o zapoznanie się z zasadami: http://u2forums.com/...urvivor-zasady/ ZWŁASZCZA PUNKT 4!
Dla formalności derka, powyższy głos powinien być nieuznany, choć nie zmieni to wyniku rundy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych