Ale powiem Wam że się bez sensu tak na tę Misskę rzuciliśmy jednak aż tak bo to jednak przepiękna piosenka jest. Z drugiej strony Always Forever Now też mistrz, także ja zdecydowałem że pozostanę neutralny i Your Blue Room.
Survivor albumowy - Passengers: Original Soundtracks 1 [3. edycja]
Posted 01 maja 2015 - 14:08
Ale powiem Wam że się bez sensu tak na tę Misskę rzuciliśmy jednak aż tak bo to jednak przepiękna piosenka jest.
Co się dziwić, przecież to konkurs na najbardziej hipsterskie głosy i kontestowanie wszystkiego, co powszechnie znane i lubiane w U2.
Posted 01 maja 2015 - 14:57
Jednocześnie Miss Sarajevo jest najbardziej niepasującą piosenką do albumu
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 01 maja 2015 - 14:59
Co się dziwić, przecież to konkurs na najbardziej hipsterskie głosy i kontestowanie wszystkiego, co powszechnie znane i lubiane w U2.
Daruj sobie, to, że nie kumasz wartości innych kawałków to nie znaczy, że są hipsterskie.
Miss jest piękna, tylko wersja studyjna swoją formą brzmi dla mnie bardziej jak laurka wystawiona estradowemu pięknu - nadęty Pavarotti, wyrafinowane instrumenty, wszystko jest jak wyrysowane przy linijce.. Wszystko ok, jest pięknie, ale mnie albumowa wersja nie porusza i zawsze słucham Miediolanu, który mnie rozwala, a słowa "is there a time for human rights" nie wylatują mi drugim uchem (jak cały tekst studyjnej), tylko wprawiają w smutek.
Perfekcja jest wrogiem emocjonalności trochę IMO, a Miss zawsze była na to dobry przykładem. IMO.
I tak jak napisał Owłos, jest na Passengers trochę z pupy. Miss Sarajewo to takie Vertigo passengersów ^^
Poza tym Theme from the Swan, to było piękno [*]
Posted 01 maja 2015 - 16:04
Daruj sobie, to, że nie kumasz wartości innych kawałków to nie znaczy, że są hipsterskie.
Nie ma co, Original Soundtracks 1 to mainstream w pełnej krasie LOL
Posted 01 maja 2015 - 17:45
Miss jest piękna, tylko wersja studyjna swoją formą brzmi dla mnie bardziej jak laurka wystawiona estradowemu pięknu - nadęty Pavarotti, wyrafinowane instrumenty, wszystko jest jak wyrysowane przy linijce.. Wszystko ok, jest pięknie, ale mnie albumowa wersja nie porusza i zawsze słucham Miediolanu, który mnie rozwala, a słowa "is there a time for human rights" nie wylatują mi drugim uchem (jak cały tekst studyjnej), tylko wprawiają w smutek.Perfekcja jest wrogiem emocjonalności trochę IMO, a Miss zawsze była na to dobry przykładem. IMO.
I tak jak napisał Owłos, jest na Passengers trochę z pupy. Miss Sarajewo to takie Vertigo passengersów ^^
Aż trudno się nie zgodzić. Właśnie taki problem miałem zawsze z MS na OS1 Dlatego głos na Miss Sarajevo.
Swoją drogą ciekawe co by wyszło na OS2, bo chyba początkowo mieli takie plany, może mają coś jeszcze pochowane po szufladach i przy sprzyjających warunkach (jak na razie takich nie ma i nie było nawet dla R&H ) ukaże się jakiś "remaster" z bonusowymi utworami... Choć chyba większe prawdopodobieństwo jest na potraktowanie OS1, jako podrzutka do reedycji POP.
Posted 01 maja 2015 - 19:31
a właśnie, Miss Sarajevo
Posted 01 maja 2015 - 19:55
El silencio se vuelve melodia
Posted 01 maja 2015 - 22:20
Koniec X rundy
W dogrywce głosowało: 17 osób (w tym 1 głos nieważny)
Mamy remis (oba utwory otrzymały po 8 głosów), sumując głosy z poprzednich rund:
Miss Sarajevo 28 : 17 Always Forever Now
Ranking wygląda następująco:
2. / 5. / 5. Miss Sarajevo -
8. / 8. / 6. Corpse (These Chains...) +2
11. / 7. / 7. Theme from Let's Go Native -
6. / 6. / 8. One Minute Warning -2
10. / 12. / 9. A Different Kind of Blue +3
9. / 14. / 10. Elvis Ate America +4
13. / 11. / 11. Theme From The Swan -
7. / 9. / 12. United Colours -3
12. / 13. / 13. Ito Okashi -
14. / 10. / 14. Plot 180 -4
XI Runda
Głosujemy na najsłabszy utwór z poniższych:
Slug
Your Blue Room
Always Forever Now
Beach Sequence
XI runda potrwa do niedzieli, 3 maja 2015, do godziny 23:59:59
Edited by Dr Grape, 01 maja 2015 - 23:29 .
Posted 01 maja 2015 - 22:26
Woow , brak Miss Sarajevo na podium chyba największym zaskoczeniem ! Też często skipuje wersje albumową , ale nie wiem czy zasłużyła na 4 miejsce
Always Forever Now
Ale cieszę się że tak ładnie idzie nam obrona Beach Sequence
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 01 maja 2015 - 22:32
El silencio se vuelve melodia
Posted 01 maja 2015 - 22:37
Posted 01 maja 2015 - 22:51
Z tego co kojarzę to w zasadach jest napisane, że w przypadku remisu w dogrywce oba utwory zajmują ex aequo to samo miejsce. Nie jestem pewien co do tego ale tak pamiętam, a w Boyu liczyły się głosy z poprzednich rund bo był finał, ale w sumie to mi wszystko jedno
Rzeczywiście jest taki punkt w regulaminie survivora, dzięki za zwrócenie uwagi. W takim razie wywalamy oba utwory, Always pewnie i tak by teraz odpadł. Skończymy trochę wcześniej.
Woow , brak Miss Sarajevo na podium chyba największym zaskoczeniem ! Też często skipuje wersje albumową , ale nie wiem czy zasłużyła na 4 miejsce
Always Forever Now
Ale cieszę się że tak ładnie idzie nam obrona Beach Sequence
Łukasz U2, zagłosuj jeszcze raz.
Sorry za zamieszanie.
Posted 01 maja 2015 - 22:58
Beach Sequence
Posted 01 maja 2015 - 23:06
Beach Sequence
Posted 01 maja 2015 - 23:14
Też mi się tak wydawało, ale nie mogę tego znaleźć. Wasze taktyczne głosowanie od pierwszych rund na najlepsze utwory miałoby więcej sensu. Nie mogę znaleźć nigdzie zmiany zasad. W regulaminie tylko to:
- w przypadku remisu w dogrywce dwóch utworów, oba odpadają z gry zajmując ex-equo miejsce jedno wyżej, niż powinien zająć utwór odpadający
Posted 01 maja 2015 - 23:19
Nie zmieniałem tego w regulaminie, bo w sumie było to wprowadzane testowo, najpierw dawno temu przez Owłosa, a ostatnio znów przez kogoś. Prawdę mówiąc, trochę się zagapiłem i zapomniałem, że w ogóle jest ten punkt w regulaminie, a przecież od początku tego survivora, przynajmniej połowa jego uczestników, myśli, że w przypadku remisu, wygrywa utwór, który do tej pory miał mniej głosów. O czym było wspomniane nie raz, nie dwa, na wcześniejszych stronach.
Ostateczna decyzja należy do prowadzącego survivor i jest niepodważalna
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users