RAH jednak, do albumu pasuje idealnie i w ogóle, ale no jakoś tak..
Survivor Okładkowy [Dyskografia U2]
Posted 15 stycznia 2015 - 00:09
Koniec rundy XI
Przed nami wielki finał zabawy. Zanim do tego przejdziemy podsumujmy jeszcze jedenastą rundę
numb - RAH tak jak napisała margo, spojrzałam na te okładki pod kątem sięgania po płytę ze sklepowej półki. Dla mnie jednak zdjecie na rattle and hum jest tylko niezłym zdjęciem jakiegoś gitarzysty. Achtung przyciąga wzrok z bliska, daleka, z góry i z dołu, woła do wszystkich " heeej mnie wybierz! Mnie!"i chyba dla tego jest najczęściej odtwarzana w moim domu Podobnie War, od TEGO wzroku nie można się oderwać i zdjęcie idealnie pasuje do tytułu płyty. Dlatego odrzucam najbardziej moim zdaniem neutralną z okładek.
Yarpen - War R&H jest too epic. W brzmieniu średnio im się udało, ale tak właśnie powinni wyglądać amerykańscy kowboje.
Bremo - RAH, bo IMO kompozycja napisów, okropnie spłaszczone "U2" ze strasznymi marginesami i ziarniste światło zabijają tę okładkę. No i te kapelusze.. Jak teraz na nią patrzę, to powinienem zagłosować dawno temu..
stokrotka - Rattle and Hum mimo że lubię ich bardzo w tych kapeluszach
jednak głosuję w obronie Achtungowej perfekcji. Tak sama okładka jak i ogólnie image zespołu w tamtym czasie doskonale przetrwały próbę czasu. To chyba jedyna okładka, na którą patrzę i myślę, że mogłaby spokojnie należeć do płyty wydanej wczoraj a nie prawie ćwierć wieku temu. A pomysł na kolaż, i kolorystyka - idealnie oddają charakter muzyki. Dla mnie AB to właśnie bardzo różne piosenki, o różnych nastrojach, emocjach, pozornie ze sobą niezwiązane, a jednak poskładane w jedną piękną całość - dokładnie tak jak te zdjęcia.
No jak można chcieć ją odrzucić ?
WYNIKI:
W rundzie XI odpada: Rattle & Hum - 16 głosów - 53.3 %
Głosowali: Karule, Bremo, Martine, stokrotka, Owłos, Kike, numb, Marcin U2, matt, wojtas1337, lookas, Dr Grape, Redgar, DK-ART, biz, acr
Pozostałe głosy:
Achtung Baby - 9 głosów - 30.0 %
Głosował: Atomic_Mario, Unknown Caller, Łukasz U2, Meg, The Fly, margo, andie, Masseur, derka
War - 5 głosów - 16.7 %
Głosował: Zod, Jacob, Larrysław, Lnx, Yarpen
Comes a rattle and hum.
Jacob wrestled the angel
And the angel was overcome.
Dotychczasowa Kolejność:
13. How To Dismantle An Atomic Bomb
12. Songs Of Innocence
11. October
10. No Line On The Horizon
9. Pop
8. All That You Can't Leave Behind
7. Zooropa
6. The Unforgettable Fire
5. Boy
4. Joshua Tree
3. Rattle And Hum
2.
1.
W WIELKIM FINALE STAJĄ W SZRANKI :
3. War (1983)
7. Achtung Baby (1991)
Zapraszam do oddawania głosów W WIELKIM FINALE
Głosujemy na SŁABSZĄ z okładek - Runda FINAŁOWA potrwa do godz. 23:59:59 SOBOTA 17 Stycznia 2015r.
Posted 15 stycznia 2015 - 00:16
Achtung Baby
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Posted 15 stycznia 2015 - 00:25
War
Posted 15 stycznia 2015 - 00:38
W War czegoś mi brakuje, jakiegoś dodatkowego zabiegu zamykającego tę kompozycję...
Czysto subiektywnie, wybieram War. Chociaż uwielbiam, to AB ma grafikę kompletną i słusznie kultową. Zestawienie tylu genialnych zdjęć w jedną kompozycję jest bezczelne, a taki jest prawdziwy rock'n'roll!
Posted 15 stycznia 2015 - 00:44
Posted 15 stycznia 2015 - 00:57
See through in the sunlight
Posted 15 stycznia 2015 - 01:07
Achtung Baby bo bez polotu ten art tak naprawdę. Te oczy z War aż wciągają, dzieciak patrzy jakby przeżył nie jedną tylko wojnę. Piękno
Posted 15 stycznia 2015 - 01:13
a wiecie jak genialnie wygląda AB rozwieszone większymi grafikami na ścianie? może Kade zdąży wrzucić zdjęcie od siebie z mieszkania.
i tak, doceńcie, ja pogrążam JT a bronię AB. w tym jednym ten album był jednym z lepszych, choćby to tylko okładka no to tak, rock and roll, tak
Posted 15 stycznia 2015 - 01:56
Achtung Baby
Uwielbiam te zdjęcią i ich połączenie na albumie , ale chyba wole jednak okładki które zapamiętuję. A Achtunga nie da się zapamiętać trzeba mu się przyjrzeć dokładnie z bliska i z frontu i od tyłu. War jednak ma coś w sobie , może nie postawiłbym go na podium gdyby kilka wczesniejszych nie odpadło , no ale cóż. Ma w sobie to coś czego Boy jeszcze nie miało i coś czego w SoI zabrakło.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 15 stycznia 2015 - 05:25
Achtung Baby
nie jest zła, po prostu jest w niej za dużo, a ja lubię minimalizm.. i emocjonalność War.
I can't say where it is
But I know I'm going.
Posted 15 stycznia 2015 - 06:56
Najlepsza okładka właśnie odpadła....
Achtung Baby
Posted 15 stycznia 2015 - 07:45
Posted 15 stycznia 2015 - 08:20
War
Bo Achtung ma wygrać, i już ! a dlaczego tak myślę to już pisałam wcześniej.
a z tym to już przekombinowali, na czarnym tle to zdjęcie to czyste piękno, tutaj jest słabo.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 15 stycznia 2015 - 10:07
Achtung Baby
Posted 15 stycznia 2015 - 10:25
Achtung Baby
Posted 15 stycznia 2015 - 10:30
Achtung Baby
Posted 15 stycznia 2015 - 10:38
Achtung Baby
Posted 15 stycznia 2015 - 11:46
Achtung Baby
in search of experience
to taste and to touch