Skocz do zawartości

Zdjęcie

2015-09-24 - Berlin, Germany - O2 World

• Please log in to reply
487 replies to this topic

#381 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 25 września 2015 - 01:54

Zoooooo stejszoooooon!

u2f pozdrawia z Berlina

PS i pije zdrowie nasze i Wasze
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#382 Martyna

Martyna

Użytkownik

• Members
  • 797 Postów

Napisano 25 września 2015 - 05:41

Mam nadzieję, że nie schlaliście się do nieprzytomności, tak by do wieczora nie wytrzeźwieć i nic nie pamiętać z dzisiejszego koncertu :D

#383 Melon

Melon

Użytkownik

• Members
  • 715 Postów

Napisano 25 września 2015 - 06:27

24 godziny temu ruszałem do Berlina.
7,30 start z Torunia. Początek koszmarny. 45 kilometrów w godzinę i 15 minut. Remonty, objazdy, wypadki.

Z Inowrocławia odbieramy Karolinę111 i dalej jakby idzie lepiej. O 13 parkujemy na P+R koło lotniska Szenefeld (nie chce mi się szukać jak to powinno być po niemiecku - oni też mają drogowskazy na Warschau).

Idziemy na S-bahnę i ... tu znowu zaczyna się koszmar. Mimo, że napisane jest że w automatach można kupić bilety za gotówkę w bilonie lub banknotach oraz można zapłacić kartą tu dostępna jest tylko wersja bilon.

A my nie mamy wystarczającej ilości bilonu. W końcu udaje się (szacher macher). Bilet dzienny za 6,90 na tramwaje,, autobusy, metro, S-bahnę. Jedziemy, przesiadamy się i lądujemy na stacji Zoologiszer Garten (rewelacja jak się potem okaże). Tu chciałem być z dwu powodów. ZOOSTATION oraz "My, dzieci z dworca Zoo". Lektura mojej młodości. Zdjęcia i ruszamy pieszo do Hard Rock Cafe. Trabant jest. Zdjęcie, piwko, kilka słów z ludźmi którzy po koszulce (niestety nie od Redgara) domyślają się jaki jest cel naszej wizyty w Berlinie. Wracamy do Zoostation i metrem U12 do stacji gdzie możemy się przesiąść na U2. Z Placu Poczdamskiego idziemy do Hansa Studio. Knajpka czynna. Zdjęcie przed budynkiem i w holu i ruszamy dalej. Checkpoint Charlie. Widziałem to miejsce za czasów słusznie minionych, od strony Berlina wschodniego. Teraz chodzę sobie tu bez problemów w tą i we tą. Obowiązkowe zdjęcie (qrcze czuję się jak japoński turysta). A wcześniej (zanim tui doszliśmy) spacer wzdłuż "ściany tortur". Niby wystawa o murze berlińskim ale z podtekstem bo (jak zrozumiałem) na dawnej PRINZEALBERTSTRASSE (siedziba gestapo?). No i Trabi World i muzeum Trabanta. Potem przenosimy się w pobliże bramy brandenburskiej. W pobliżu Hotel Aldon i mnóstwo policji (Hmm Czyżby?). Spacerek do Kolumny Zwycięstwa, potem szybkie przenosiny na Aleksaderplatz i po krótkim odpoczynku meldujemy się w hali. Hala malutka!!!!!!!!!!!. My miejsca mamy zaraz za perkusją i wrażenie takie że scena E ląduje właściwie w trybunach (jak było naprawdę niech opowiedzą Ci z tego forum co tam byli - a było ich niemało).

Koncert. Na razie tylko chaos w głowie i wielki żal, że dla mnie to już koniec na ten rok. Ale ogólnie rewelacja. Najsłabsze dwa momenty to (dla mnie) SUNDAY BLOODY SUNDAY (ta wersja do mnie nie przemawia) i ELEVATION (ale to dlatego, że się kompletnie zespół rozjechał). Najlepsze momenty? Cała reszta!!! ZOOSTATION, OCTOBER , RBW, PRIDE, ONE (tak, tak - wbrew forumowym malkontentom - efekt gigantyczny gdy śpiewa to cała hala i właściwie zespół mógłby tylko stać i udawać). Ja staram się rozumieć tych co nie chcą PRIDE czy ELEVATION a w to miejsce woleliby np. THE REFUGEE ale ... no cóż efekt "cała sala śpiewa z nami" osiągalny jest tylko przy największych hitach. Zauważcie jak się zachowywała publiczność przy OCTOBER.

Podsumowanie. Bałem się koncertu w Berlinie. Bałem się ścisłych kontroli (a tu luzik), bałem się słynnej niemieckiej, drętwej publiki (w moich okolicach ludzie szaleli znacznie bardziej niż na filmach z USA - inna sprawa, ze koło mnie siedzieli Brazylijczycy, niedaleko Hiszpanie, Ukraińcy, Włosi, Polacy). No właśnie polskie akcenty. Tuż przy scenie I widziałem w tłumie osobę która dzielnie machała malutką polską flagą. Na telebimie widziałem polską flagę przy scenie E (i chyba Olivkę ale nie dam się zabić). Widziałem kogoś w koszulce (nazwijmy ją) POLAND ON THE HORIZON. Stał na trybunach koło sceny E i przez chwilę był owinięty polską flagą.
Koncertowe szaleństwo zakończyło się o 23. W godzinę udało nam się (nie spiesząc się )dojechać do P+R i ruszyć do domu. Po 21 i pól godzinie od wyjazdu (5 rano) byłem w domu.
Dziękuję towarzyszom podróży za miłe towarzystwo.

No na koniec (Bo zapomniałem wcześniej). Nagłośnienie całkiem przyzwoite (dla mnie trochę brakowało basów ale minimalnie). Kondycja Bono? No cóż, w EBW nie wyciągał ale ogólnie raczej na plus.

"Życie należy przeżyć tak aby nie wstydzić się lat przeżytych bez celu!"

#384 feedback

feedback

Użytkownik

• Members
  • 2 409 Postów

Napisano 25 września 2015 - 08:13

Zoo Station było rewelacyjne! Mam nadzieję, że zdecydują się je zostawić w tym miejscu na pozostałych koncertach w Berlinie <3

Midnight is where the day begins.

#385 devonukkk

devonukkk

Użytkownik

• Members
  • 476 Postów

Napisano 25 września 2015 - 08:25

zaraz wyjazd z pruskiego Poznania do pruskiego Berlina ! ZOO station baby !!! oh Baby !!!!!! light my way  :D

#386 Aguszka81

Aguszka81

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 25 września 2015 - 08:50

A o Której wpuszczają na sale?

#387 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 Postów

Napisano 25 września 2015 - 09:03

Byla specjalna koszulka eventowa tylko na Berlinskie koncerty??? cena 35 ojro jak pozostale??

#388 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 25 września 2015 - 09:30

A o Której wpuszczają na sale?

O 18 otwierają bramki.

#389 Aguszka81

Aguszka81

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 25 września 2015 - 09:33

O 18 otwierają bramki.

Dzieki. Zastanawiam się o której stawić się pod Halą.... Z jednej strony stać przy samej scenie to jest to ale z drugiej marnować cały dzień na kolejkowanie..... A może Ci Niemcy jak Angole.... na luzaku, bez biegu, kolejki i przepychania?

#390 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 25 września 2015 - 09:57

Dzieki. Zastanawiam się o której stawić się pod Halą.... Z jednej strony stać przy samej scenie to jest to ale z drugiej marnować cały dzień na kolejkowanie..... A może Ci Niemcy jak Angole.... na luzaku, bez biegu, kolejki i przepychania?

Ja byłem pod halą o 17:30 i stałem w pierwszym rzędzie przy wybiegu. Publiczność pełna kultura, idziesz się odlać, wracasz a wszyscy ustępują ci miejsca, nikt nie szaleje i ci go nie kradnie :D Niemcy sami w sobie są spoko, piją browary przed koncertem, są sympatyczni i ogólnie wyluzowani. W końcu po to idzie się na koncert :) Facet obok mnie był na tyle uprzejmy że w trakcie koncertu wpuścił przed siebie jakaś obcą kobietę która po prostu była strasznie niska i nic nie widziała:D Radzę więc wrzucić na luz bo takie koczowanie pod halą od bladego świtu nie daje kompletnie nic ;)

#391 Aguszka81

Aguszka81

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 25 września 2015 - 10:05

Ja byłem pod halą o 17:30 i stałem w pierwszym rzędzie przy wybiegu. Publiczność pełna kultura, idziesz się odlać, wracasz a wszyscy ustępują ci miejsca, nikt nie szaleje i ci go nie kradnie :D Niemcy sami w sobie są spoko, piją browary przed koncertem, są sympatyczni i ogólnie wyluzowani. W końcu po to idzie się na koncert :) Facet obok mnie był na tyle uprzejmy że w trakcie koncertu wpuścił przed siebie jakaś obcą kobietę która po prostu była strasznie niska i nic nie widziała:D Radzę więc wrzucić na luz bo takie koczowanie pod scena od bladego świtu nie daje kompletnie nic ;)

Dzieki i to włąsnie chciałam usłyszeć!!!!

NACH BERLIN!!!!!!!!!

#392 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 25 września 2015 - 10:22

Ja byłem pod halą o 17:30 i stałem w pierwszym rzędzie przy wybiegu. Publiczność pełna kultura, idziesz się odlać, wracasz a wszyscy ustępują ci miejsca, nikt nie szaleje i ci go nie kradnie :D Niemcy sami w sobie są spoko, piją browary przed koncertem, są sympatyczni i ogólnie wyluzowani. W końcu po to idzie się na koncert :) Facet obok mnie był na tyle uprzejmy że w trakcie koncertu wpuścił przed siebie jakaś obcą kobietę która po prostu była strasznie niska i nic nie widziała:D Radzę więc wrzucić na luz bo takie koczowanie pod halą od bladego świtu nie daje kompletnie nic ;)

Super - o to pytałem wcześniej! Dzięki! :D

PS :ph34r:  No chyba, ze to tak zmyłka... :P :P

#393 VideoDunkey

VideoDunkey

Użytkownik

• Members
  • 316 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:08

Jako ze właśnie wracam Polskim Busem z Berlina to dodam kilka słów od siebie. ;)
Pod hala byliśmy o 6 rano, i rzeczywiście można było spokojnie przyjść nawet i o 15stej i mieć dobre miejsca. Mi się udało w pierwszym rzędzie na przeciwko Edga (zdj jak wroce) i dla takiej miejscowy mógłbym czekać nawet i tydzień wcześniej.

Musze coś dodać o najlepszym wynalazku ludzkości czyli biletach smsowych bo to był kurwa jakiś żart. Oczywiście czytniki zczytywaly kody jak chciały, wiem ze były problemy z kodami w aplikacji Eventimu i ich wielkością, kody z smsow w większości wchodziły. Druga sprawa jest niemiecka organizacja której po prostu nie było. Kody zczytywali przed otwarciem bramek i rozdawali opaski z którymi można było już bez problemu wbiegnac pod samą scenę bez większych kontroli - problem w tym ze np ludzie którzy przyszli o 18stej mieli swoje opaski na końcu kolejki, ale osoby w sąsiedniej które czekały od rana nie. Żart i kurwa skandal.

Teraz przyjemniejsza cześć relacji czyli sam koncert. Stałem w pierwszym rzędzie wiec czas oczekiwania na rozpoczecie upłynął mi szybko na obserwowanie ekipy technicznej i Dallasa (który BTW musiał strolowac Bad na soundchecku a po żywiołowej reakcji publiczności zaśmiał się, pokręcił głową i wyszedł :D).
Co do setlisty to bardzo modna jak na pierwszy koncert,Zoo Station pozamiatalo. Out of Control, Until, Even Better i Bullet - marzyło mi się żeby to usłyszeć i udało się ! Co do Elevation to mimo rozjechania zespołu na żywo wypadło to przezajebiscie, tez na plus jak dla mnie.
Larry tez często coś dmuchal w chusteczkę wiec może przeziebiony lekko?
Moim highlightem koncertu był Adam który się roześmiał jak pokazałem mu okejke, udało mi jeszcze utrzymać kontakt wzrokowy z Edgem i jaralem się jak małe dziecko. :lol: Naprawdę świetny koncert i życzę wszystkim żeby kolejne były równie udane.

Jeszcze podziękowania dla człowieka, Maxa i Evy za dotrzymanie mi towarzystwa w pierwszych krokach w Berlinie. ;) Pozdro dla wszystkich!
<p>To ja Mac, byłem.

#394 torus27

torus27

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:31

Właśnie wracam z Berlina. Niby super ale... do ku... nędzy dlaczego nie kupiłem biletów na jeszcze jakieś koncerty. Było rewelacyjnie. Mam nadzieję, że jeszcze ogłoszą dodatkowe koncerty.
Mieliśmy malutką przygodę:) W dniu koncertu odrobinkę zgubiliśmy się w Berlinie. Pod jednym z hoteli udało nam się natrafić na ... Bono:) Mimo kilkudziesięciu osób udało się zrobić kilka zdjęć no i mamy autograf:)
P.S.
Pozdrawiam jadących PB(P3). Wiem, że kilka osób z autobusu też było na koncercie.

#395 torus27

torus27

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:34

Kiepsko mi idzie pisanie w tel.

#396 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:34

A no właśnie , z czego pokazaywaliście te kody ? Sms czy inne aplikacje ? Bo jak rozumiem bledy przy Eventimie byly tylko wyjatkiem a nie regula ? A moze ktos z Was drukowal ?
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#397 VideoDunkey

VideoDunkey

Użytkownik

• Members
  • 316 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:38

Najlepiej pokazac ten mały kod z smsa ;) Było sporo ludzi z wydrukowanymi kodami i też nie było problemu. Problemem była chyba tylko wielkość tych kodów ale głowy nie dam.
<p>To ja Mac, byłem.

#398 torus27

torus27

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:40

Ja miałem bilet w jakiejś aplikacji i poszło bez problemu. I dobrze. Bo m mój operator komórkowy coś mi skopał i nie mogłem odpalić internetu. Na wszelki wypadek bilet wydrukowałem (ale Bono go pomazał;)).

#399 Aguszka81

Aguszka81

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:41

Ja miałem bilet w jakiejś aplikacji i poszło bez problemu. I dobrze. Bo m mój operator komórkowy coś mi skopał i nie mogłem odpalić internetu. Na wszelki wypadek bilet wydrukowałem (ale Bono go pomazał ;)).

Gdzie spotkaliscie Bono? Który hotel???? Ale zazdroszczę :D

#400 torus27

torus27

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 25 września 2015 - 11:49

Przed hotelem Waldorf Astoria. To jest w pobliżu stacji metra zoologischer.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych