Krótkie Momenty Skupienia
Survivor OT: Artur Rojek - Składam się z ciągłych powtórzeń (3. edycja)
Napisano 08 listopada 2014 - 12:26
Napisano 10 listopada 2014 - 13:47
Krótkie Momenty Skupienia
ciuch ciuch!
Napisano 10 listopada 2014 - 23:13
hm, chyba dni mi się pomieszały i wyszła runda trzydniowa, sorry
Syreny
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 10 listopada 2014 - 23:37
to macie więcej czasu na odsłuchanie Popa, a to nigdy nie jest czas stracony
Napisano 11 listopada 2014 - 00:06
Napisano 11 listopada 2014 - 11:19
Syreny chociaż i tak je kocham
Napisano 11 listopada 2014 - 13:39
Powiem wam, że podium idealne, tylko kolejność nie taka jak powinna być. Krótkie momenty skupienia to mój zdecydowany numer 1. Zarówno muzycznie, jak i tekstowo. I choć nie jestem typem, który wczytuje się jakoś mocno i analizuje teksty, tak ten jest jednym z niewielu, który mnie zainteresował z powodu miliona analogii do kilku spraw z mojego życia w paru ostatnich miesiącach. Trafił Artur perfekcyjnie i za to KMS mają u mnie pierwsze miejsce. A drugie? Hmm. Chyba jednak nie:
Beksa
Napisano 11 listopada 2014 - 18:44
Beksa
Być może pojawią się głosy, że jak to, przecież Beksa taka emocjonalna i prawdziwa, rojkowa z trzewi i w ogóle. Ale chciałbym zauważyć, że siłą Syren jest ich tekst właśnie. (współ) napisane przez Radka Łukasiewicza z Pustek są naprawdę cudowne - ktoś może unieść się klimatem melodii i będą dla niego wesołe. Ale pomiędzy tymi dwuznacznościami, pomiędzy "kamieniami słów" dzieje się codzienna, zwyczajna domowa wojna. Trochę tak obok, nieinwazyjna jak popowe hity, ale są to bardzo trudne rzeczy. No i ten moment w pierwszej zwrotce, faktycznie najczulszy na całej płycie : "nie chciałbym bez ciebie (...)" - nagle urwany. Może ze złością, ale dla mnie jest tam wszystko o tzw. relacji międzyludzkiej.
Ktoś może zdziwić się, że to najbardziej nieoczywisty hicior w polskich playlistach komercyjnych. A to tylko - i aż - najdoskonalsze przeniesienie "Afterlife" Arcade Fire. Ta sama rytmika, wyrwa w refrenie. Wiadomo, że targetem OFFa jesteśmy my, nieżalowcy, ale to "Syrenami" Artur Rojek edukuje muzycznie całą Polskę. Jak dla mnie "przebój lata" idealny.
Napisano 12 listopada 2014 - 23:14
Powiem wam, że podium idealne, tylko kolejność nie taka jak powinna być. Krótkie momenty skupienia to mój zdecydowany numer 1. Zarówno muzycznie, jak i tekstowo. I choć nie jestem typem, który wczytuje się jakoś mocno i analizuje teksty, tak ten jest jednym z niewielu, który mnie zainteresował z powodu miliona analogii do kilku spraw z mojego życia w paru ostatnich miesiącach. Trafił Artur perfekcyjnie i za to KMS mają u mnie pierwsze miejsce.
mogę się pod tym podpisać ten jest taki 'mój', że jak ktoś inny mówi, że się w nim bardzo odnajduje, to odczuwam wewnętrzny sprzeciw 'jak to! to przecież moja najmojsza piosenka!' i też właśnie po cichu liczyłam, że to 'Krótkie momenty skupienia' będą na pierwszym miejscu.
Ktoś może zdziwić się, że to najbardziej nieoczywisty hicior w polskich playlistach komercyjnych. A to tylko - i aż - najdoskonalsze przeniesienie "Afterlife" Arcade Fire. Ta sama rytmika, wyrwa w refrenie. Wiadomo, że targetem OFFa jesteśmy my, nieżalowcy, ale to "Syrenami" Artur Rojek edukuje muzycznie całą Polskę. Jak dla mnie "przebój lata" idealny.
racja, jak usłyszałam kiedyś Syreny w RMFce, to najpierw się bardzo zdziwiłam, ale po zastanowieniu stwierdziłam, że to to bardzo radio friendly kawałek.
ale teraz i tak Syreny właśnie
Napisano 13 listopada 2014 - 00:25
oto jest ten moment, kiedy dotarliśmy do końca naszego survivora! zagłosowało 10 osób, obie finałowe piosenki otrzymały po 5 głosów, czyli po równo; jako, że głosy z poprzednich rund również się liczą, zwycięzcą zostaje Beksa!
podium i pozostałe miejsca:
1. Beksa
2. Syreny
3. Krótkie momenty skupienia
4. Czas który pozostał
5. To co będzie
6. Lato 76
7. Lekkość
8. Kokon
9. Kot i Pelikan
10. Pomysł 2
wyniki:
1. Lato 76 - 1 + 3 + 2 = 6 (6)
dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w zabawie; mam nadzieję, że moje prowadzenie spełniło chociaż minimalnie Wasze oczekiwania
Artur zaś przesyła ucałowania i uśmiechy:
Napisano 13 listopada 2014 - 08:14
Survivor był idealny zwłaszcza że nigdy nie miałam jeszcze tak, żeby moje podium=podium wybrane, a tak właśnie tu jest może kolejność troszkę inna ale pff, drobiazgi, żadna z moich ulubionych piosenek nie wyleciała na początku, to mi się podoba
To co, idziemy na dyskotekę teraz
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Dodaj odpowiedź
Also tagged with one or more of these keywords: survivor, rojek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych