Peter Gabriel - Up
Seal - II
David Gilmour - Live In Gdańsk
Napisano 14 października 2014 - 17:36
o, ładne typy padły ja jeszcze dorzucę PJ Harvey - Stories From The City, Stories From The Sea i Opposition - Class of 66.
Napisano 14 października 2014 - 20:51
najpierw ankieta, a potem testowy? chyba taki był/jest plan no fakt, że się to przedłuża, tylko nie wiem, kto tu rządzi, żeby się tym zająć
dotychczasowe propozycje:
Kula Shaker - K
Manic Street Preachers - Send Away the Tiger
Portishead - Dummy
Mogwai - Young Team
Beasite Boys - Licensed to Ill
Black Keys - El Camino
Air - Moon Safari
Air - Pocket Symphony
Cat Power - You Are Free
The Stone Roses - Stone Roses
typów chyba aż nadto
jak ogarnę opcje robienia ankiety, to mogę temat założyć już dziś - pasuje? zwłaszcza chodzi mi o zdanie moderacji
Napisano 14 października 2014 - 21:58
To może jakaś ankieta z dotychczasowymi typami i ruszymy?
Tylko ja bym dodał Opposition - Blue Alice Blue bo jestem ciekaw jak ten album jest odbierany już po latach od momentu kiedy wszyscy się w nim kochaliśmy A The Beatles wybrałbym jednak Help! bo tak
edit: @Andie, nie możesz zrobić ankiety bo nie jesteś "autorką wątku", Stokrotka albo moderacja może. Mogę zrobić i jutro jakby co.
Napisano 14 października 2014 - 22:11
prosz: http://u2forums.com/...kieta-3-edycja/ głosujmy
Napisano 14 października 2014 - 22:14
no to jest w nowym temacie
Napisano 14 października 2014 - 22:19
Prince - Purple Rain ? Na fali dwóch nowych albumów.
Napisano 14 października 2014 - 22:24
dodałam do opcji w ankiecie.
Napisano 21 października 2014 - 17:35
Oprócz tematów, do głowy przyszedł mi jeszcze szalony, ale może ciekawy pomysł na samą formę rozgrywki.
Otóż - sumowanie głosów z rundy na rundę! Oznacza to, że jeśli dany utwór nie odpadnie, to wszystkie głosy na niego są przeniesione na WSZYSTKIE następne rundy, dopóki nie odpadnie. Czyli gdybym 5 rund samotnie głosował na utwór X (skąd ja to znam...), to w 6 rundzie na starcie miałby 5 głosów.
Proszę o komentarze, zgłaszanie uwag i wytykanie braków logicznych/organizacyjnych
mam pytanie techniczne - zanim zaczniemy Rojkowy survivor - co w przypadku dogrywki? głosy oddane na kawałek/kawałki, które pozostały w grze przechodzą do kolejnej rundy? w takim przypadku dana piosenka byłaby z miejsca przegrana.
Napisano 24 października 2014 - 12:44
ruszamy, jasne, wieczorem wrzucę temat
Napisano 25 października 2014 - 19:29
Można typ do następnego?
Ziyo - Gloria
Każdy polski fan U2 powinien znać tę płytę - więc będzie dobra okazja dla tych, którzy jeszcze nie znają.
Napisano 25 października 2014 - 19:50
IMO jeśli ktoś nazywa płytę Gloria, kopiuje (a raczej usiłuje skopiować) każdy dźwięk, robi podobne (prawie identyczne!) teledyski, a nawet ubiera się i w ogóle wygląda jak U2, to jeszcze nie argument, żeby to polubić wręcz przeciwnie.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 22 grudnia 2014 - 21:20
Może byśmy tak zsurvivorowali:
Singles (Future Islands album)
to ten zespół, który Bono propsował? można, czemu nie. tylko może najpierw zrobimy Jamesa i Pleased To Meet You (chyba nie ma innych chętnych, więc mogę poprowadzić)? chyba więcej ludzi zna ten album, więc w tym czasie można sobie przesłuchać FI. no i do tego czasu skończyłby się Twój survivor z okładek, nie miałbyś dwóch naraz do prowadzenia jeszcze pytanie - jaki sposób liczenia głosów? chyba już nie ma co eksperymentować z nowym system, jak myślicie?
Napisano 22 grudnia 2014 - 22:41
Chętnie - tej płyty też nie znam, ale pewnie znajdzie się sporo forumowiczów, którzy albo znają albo będą chcieli poznać Future Island - Dokładnie! To właśnie Bono mówił, że wprost przepada za ich kawałkiem Seasons. Ale jedynie rzucam sugestią, fajnie jakby ktoś się znalazł by poprowadzić
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych