Tak, właśnie, wróćmy do survivorów nie-U2owych!
Survivor OT (nie z U2) - Edycja 3
Posted 01 października 2014 - 21:03
serio można by potestować nowe zasady na nie-u2owych pracach odkopując tamtą zabawę, tylko ja od razu mówię że nie ogarniam i nie zliczam i proszę, nie proponujcie żadnego viva la witas... la vida, znaczy zawsze można sugerować się wynikami naszej grupy na laście: http://www.last.fm/group/u2forums.com może właśnie nowy Rojas to niezły typ?
Posted 01 października 2014 - 21:11
Albo Springsteen. Ale można by też coś U2, np. B-Side'y Joshua Tree
Springsteen nie, bo nie znam nic, oprócz radiowych hitów
serio można by potestować nowe zasady na nie-u2owych pracach odkopując tamtą zabawę, tylko ja od razu mówię że nie ogarniam i nie zliczam i proszę, nie proponujcie żadnego viva la witas... la vida, znaczy zawsze można sugerować się wynikami naszej grupy na laście: http://www.last.fm/group/u2forums.com może właśnie nowy Rojas to niezły typ?
o, Rojek to chyba najlepszy typ; ale najlepiej będzie zrobić ankietę wcześniej. The National też byłoby okej, think so. a zliczaniem chyba nie ma sensu się martwić, do tego nigdy chętnych nie brakowało
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Posted 02 października 2014 - 17:27
Też jestem za ankietą, ale Rojas, James, Boss czy Natki brzmią świetnie!
Posted 03 października 2014 - 10:57
trzeba tylko dać czasu forumowiczom, którzy wytypowanego albumu nie znają/znają w mniejszym stopniu by go osłuchać. Oczywiście po ankiecie.
Więc, nie wiem, The National - High Violet? James - Laid, nowy Rojek, Springsteenowy Born in the USA? Automatic for the People R.E.M.u czy jakiś rise and fall bowiego. Coś w ten deseń z mojej strony.
Posted 03 października 2014 - 11:12
trzeba tylko dać czasu forumowiczom, którzy wytypowanego albumu nie znają/znają w mniejszym stopniu by go osłuchać. Oczywiście po ankiecie.
ano, zgadzam się. chociaż raczej mam na myśli 'znają w mniejszym stopniu', bo osobiście jeśli czegoś nie znam wcale i tak bardzo na świeżo mam ocenić, to nie uważam tego za zbyt wiarygodne
Więc, nie wiem, The National - High Violet? James - Laid, nowy Rojek, Springsteenowy Born in the USA? Automatic for the People R.E.M.u czy jakiś rise and fall bowiego. Coś w ten deseń z mojej strony.
jeśli James to ja bym poszła w Pleased To Meet You, a jak Bowie to Heroes, Low, Let's Dance (za dużo płyt ma, nie mogę się zdecydować ). reszta spoko. do ankiety dorzuciłabym jeszcze Hounds of Love Kate Bush, Reflector Arcade Fire i The Queen Is Dead The Smiths.
myślę, że parę dni (weekend?) można poczekać na propozycje pozostałych i zrobić ankietę. tak na marginesie - wydaje mi się (może błędnie), że coś mało osób (choćby z tych, co aktualnie głosują w survivorze) zagląda do tego tematu, może by go jakoś wypromować or sth
Posted 03 października 2014 - 12:45
A może by tak Radiohead jakieś? Tylko nie wiem co najlepiej.
Z takich czysto moich propozycji to nie wiem co kto zna, ale jaram się ostatnio FKA Twigs 'LP1', a trochę wcześniej niż ostatnio, ale dalej mnie trzymają - 'II' Moderata i 'If You Wait' London Grammar.
Ej, nie znam nic konkretnego Springsteena wstyd i hańba.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 03 października 2014 - 14:24
No to ja podbijam propozycję Reflektora AF <3 i w sumie wszystkiego Davida Bowiego, chociaż najbardziej lubię Low. I z The Smiths też fajny pomysł.
A może by tak Radiohead jakieś? Tylko nie wiem co najlepiej.
Z takich czysto moich propozycji to nie wiem co kto zna, ale jaram się ostatnio FKA Twigs 'LP1', a trochę wcześniej niż ostatnio, ale dalej mnie trzymają - 'II' Moderata i 'If You Wait' London Grammar.
oj tam, oprócz 'Born In the USA' i 'Streets of Philadelphia' też chyba nic nie znam więcej i się nie wstydzę nie da się ogarnąć wszystkiego.
Posted 03 października 2014 - 15:02
Podoba mi się pomysł z Kate Bush, ale nie z Hounds of Love, to już było. Może Aerial? Tylko pewnie mniej osób zna.
Aerial też cudeńko, może być
Posted 03 października 2014 - 16:13
zmień to jak najszybciej!
oj tam, oprócz 'Born In the USA' i 'Streets of Philadelphia' też chyba nic nie znam więcej i się nie wstydzę nie da się ogarnąć wszystkiego.
Da się. Naprawdę wstyd przed born in the usa wydawał albumy, które pożerały nie jeden longplay z tamtych czasów. Jeden z najważniejszych wykonawców w historii nie ma co
Posted 03 października 2014 - 16:37
Da się. Naprawdę wstyd
nie odczuwam wcale nie mam jakiegoś ciśnienia, żeby znać WSZYSTKO.
Posted 03 października 2014 - 16:56
No oczywiście, bez przesady Twój wybór (i Twoja strata wg mnie). Ale nie wymagam od Ciebie tego byś go dobrze znała (a co dopiero o zgrozo znała WSZYSTKO) po prostu polecam, bo to klasyka gatunku. A jak przejdziesz bokiem to i Ty i Bruce to najnormalniej przeżyjecie
Posted 03 października 2014 - 17:06
nie ciągnie mnie do niego i tyle, chociaż wierzę, że warto go poznać bardziej; póki co, mam czego słuchać, więc oczywiście, że przeżyję chill. bo zaraz zacznę pytać kto nie zna Kate Bush
Posted 03 października 2014 - 17:46
A może ostatnie Broken Bells?
Posted 03 października 2014 - 20:35
jej, miało być Funeral a nie Reflector, znowu napisałam coś innego niż miałam na myśli.
ale Funeral już kiedyś miał survivora na forum, a Reflektor nie. I też jest super
Vienna Ultravox.
<3 <3 <3 !
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Reply to this topic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users