Tak, właśnie, wróćmy do survivorów nie-U2owych!
Survivor OT (nie z U2) - Edycja 3
Napisano 01 października 2014 - 21:03
serio można by potestować nowe zasady na nie-u2owych pracach odkopując tamtą zabawę, tylko ja od razu mówię że nie ogarniam i nie zliczam i proszę, nie proponujcie żadnego viva la witas... la vida, znaczy zawsze można sugerować się wynikami naszej grupy na laście: http://www.last.fm/group/u2forums.com może właśnie nowy Rojas to niezły typ?
Napisano 01 października 2014 - 21:11
Albo Springsteen. Ale można by też coś U2, np. B-Side'y Joshua Tree
Springsteen nie, bo nie znam nic, oprócz radiowych hitów
serio można by potestować nowe zasady na nie-u2owych pracach odkopując tamtą zabawę, tylko ja od razu mówię że nie ogarniam i nie zliczam i proszę, nie proponujcie żadnego viva la witas... la vida, znaczy zawsze można sugerować się wynikami naszej grupy na laście: http://www.last.fm/group/u2forums.com może właśnie nowy Rojas to niezły typ?
o, Rojek to chyba najlepszy typ; ale najlepiej będzie zrobić ankietę wcześniej. The National też byłoby okej, think so. a zliczaniem chyba nie ma sensu się martwić, do tego nigdy chętnych nie brakowało
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 02 października 2014 - 17:27
Też jestem za ankietą, ale Rojas, James, Boss czy Natki brzmią świetnie!
Napisano 03 października 2014 - 10:57
trzeba tylko dać czasu forumowiczom, którzy wytypowanego albumu nie znają/znają w mniejszym stopniu by go osłuchać. Oczywiście po ankiecie.
Więc, nie wiem, The National - High Violet? James - Laid, nowy Rojek, Springsteenowy Born in the USA? Automatic for the People R.E.M.u czy jakiś rise and fall bowiego. Coś w ten deseń z mojej strony.
Napisano 03 października 2014 - 11:12
trzeba tylko dać czasu forumowiczom, którzy wytypowanego albumu nie znają/znają w mniejszym stopniu by go osłuchać. Oczywiście po ankiecie.
ano, zgadzam się. chociaż raczej mam na myśli 'znają w mniejszym stopniu', bo osobiście jeśli czegoś nie znam wcale i tak bardzo na świeżo mam ocenić, to nie uważam tego za zbyt wiarygodne
Więc, nie wiem, The National - High Violet? James - Laid, nowy Rojek, Springsteenowy Born in the USA? Automatic for the People R.E.M.u czy jakiś rise and fall bowiego. Coś w ten deseń z mojej strony.
jeśli James to ja bym poszła w Pleased To Meet You, a jak Bowie to Heroes, Low, Let's Dance (za dużo płyt ma, nie mogę się zdecydować ). reszta spoko. do ankiety dorzuciłabym jeszcze Hounds of Love Kate Bush, Reflector Arcade Fire i The Queen Is Dead The Smiths.
myślę, że parę dni (weekend?) można poczekać na propozycje pozostałych i zrobić ankietę. tak na marginesie - wydaje mi się (może błędnie), że coś mało osób (choćby z tych, co aktualnie głosują w survivorze) zagląda do tego tematu, może by go jakoś wypromować or sth
Napisano 03 października 2014 - 12:45
A może by tak Radiohead jakieś? Tylko nie wiem co najlepiej.
Z takich czysto moich propozycji to nie wiem co kto zna, ale jaram się ostatnio FKA Twigs 'LP1', a trochę wcześniej niż ostatnio, ale dalej mnie trzymają - 'II' Moderata i 'If You Wait' London Grammar.
Ej, nie znam nic konkretnego Springsteena wstyd i hańba.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 03 października 2014 - 14:24
No to ja podbijam propozycję Reflektora AF <3 i w sumie wszystkiego Davida Bowiego, chociaż najbardziej lubię Low. I z The Smiths też fajny pomysł.
A może by tak Radiohead jakieś? Tylko nie wiem co najlepiej.
Z takich czysto moich propozycji to nie wiem co kto zna, ale jaram się ostatnio FKA Twigs 'LP1', a trochę wcześniej niż ostatnio, ale dalej mnie trzymają - 'II' Moderata i 'If You Wait' London Grammar.
oj tam, oprócz 'Born In the USA' i 'Streets of Philadelphia' też chyba nic nie znam więcej i się nie wstydzę nie da się ogarnąć wszystkiego.
Napisano 03 października 2014 - 14:51
Podoba mi się pomysł z Kate Bush, ale nie z Hounds of Love, to już było. Może Aerial? Tylko pewnie mniej osób zna. Funeral Arcade Fire, The Smiths, Bowie też bardzo ok. Od siebie bym dodała Simple Minds New Gold Dream (81/82/83/84) albo Vienna Ultravox.
Napisano 03 października 2014 - 15:02
Podoba mi się pomysł z Kate Bush, ale nie z Hounds of Love, to już było. Może Aerial? Tylko pewnie mniej osób zna.
Aerial też cudeńko, może być
Napisano 03 października 2014 - 16:13
zmień to jak najszybciej!
oj tam, oprócz 'Born In the USA' i 'Streets of Philadelphia' też chyba nic nie znam więcej i się nie wstydzę nie da się ogarnąć wszystkiego.
Da się. Naprawdę wstyd przed born in the usa wydawał albumy, które pożerały nie jeden longplay z tamtych czasów. Jeden z najważniejszych wykonawców w historii nie ma co
Napisano 03 października 2014 - 16:37
Da się. Naprawdę wstyd
nie odczuwam wcale nie mam jakiegoś ciśnienia, żeby znać WSZYSTKO.
Napisano 03 października 2014 - 16:56
No oczywiście, bez przesady Twój wybór (i Twoja strata wg mnie). Ale nie wymagam od Ciebie tego byś go dobrze znała (a co dopiero o zgrozo znała WSZYSTKO) po prostu polecam, bo to klasyka gatunku. A jak przejdziesz bokiem to i Ty i Bruce to najnormalniej przeżyjecie
Napisano 03 października 2014 - 17:06
nie ciągnie mnie do niego i tyle, chociaż wierzę, że warto go poznać bardziej; póki co, mam czego słuchać, więc oczywiście, że przeżyję chill. bo zaraz zacznę pytać kto nie zna Kate Bush
Napisano 03 października 2014 - 17:46
A może ostatnie Broken Bells?
Napisano 03 października 2014 - 20:35
jej, miało być Funeral a nie Reflector, znowu napisałam coś innego niż miałam na myśli.
ale Funeral już kiedyś miał survivora na forum, a Reflektor nie. I też jest super
Vienna Ultravox.
<3 <3 <3 !
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych