Depeche Mode
Posted 12 listopada 2011 - 21:07
dziś warszawa forumowa przypadkiem trafiła na zlot depeszów. okazało się, że mimo że słaba muzyka
Słaba? Hmmm... Może nie w Twoim guście...ale nie mów, że słaba... No cóż... chyba, że naprawdę na zlocie DM nie było muzyki DM i w klimacie DM...
i nawet było kilka ładnych kobiet o dziwo.
O dzwio??? Hmmmm... Ciekawe... Właśnie dowiedziałem się, że generalnie depeszki są brzydkie...
po prosu jesteśmy lepsi niż ci żelowani chłopcy.
Bez komentarza...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Posted 12 listopada 2011 - 21:41
Hmmm, a coś wiadomo o ich nowym albumie .... ?
Wiadomo tyle, że się zaczął robić... Poza tym niewiele... Miejmy nadzieję, że pod koniec przyszłego roku bedziemy go mieli...
Posted 12 listopada 2011 - 23:03
Tez jestem zaskoczony.O dzwio??? Hmmmm... Ciekawe... Właśnie dowiedziałem się, że generalnie depeszki są brzydkie...
Setki innych ladnych kobiet bawilo sie akurat w katowickim Mega Clubie.i nawet było kilka ładnych kobiet o dziwo.
Pewnie stad ten niedosyt.
Posted 20 listopada 2011 - 01:06
a co do muzyki - no ja lubię DM wiele piosenek, akurat ich nie puszczali, tych co lubię, a puszczali jakieś dziwne bisajdowo remiskowo nie-wiem-co, same party-killery tak zwane (btw. co to za piosenka co brzmi totalnie jak OOC? to taka zrzyna czy remiks jakiś? fajne było anyway), stąd mówię że mimo muzyki. a co do sympatyczności wizualnej kobiet i zarzutów tutaj to EKHM - jedna moja była bardzo ładna dziewczyna była fanką, a dwie inne byłe też bardzo uważam ładne wielbicielkami, no więc ej - a mówię że o dziwo bo - bo tak, przyszli tam akurat tacy massive-stereotypowi ludzie, tacy śmieszni kolesie stylizowani na "właśnie wyszedłem z pracy w spożywczaku/kancelarii, a teraz będę wyglądał jak Gahan", no to sory. mnie zawsze śmieszyły wszystkie naśladowcze subkultury, a ten ich żel się lał na boki jak densili naprawdę, dżizas. przestańcie w końcu każde moje słowo odbierać jak atak na rzeczpospolitą ze wschodu.
Posted 21 listopada 2011 - 07:52
a mówię że o dziwo bo - bo tak, przyszli tam akurat tacy massive-stereotypowi ludzie, tacy śmieszni kolesie stylizowani na "właśnie wyszedłem z pracy w spożywczaku/kancelarii, a teraz będę wyglądał jak Gahan", no to sory.
a co w tym złego?
Jedni panowie zrywając się z pracy w spożywczaku/kancelarii, przebierają się w mundury wojskowe i biegają po lesie z karabinami na kulki, strzelają się, rekonstruują grupy z czasów wojen, drudzy jeżdżą na zloty fanów fantasy i myślą, że są wiedźminami, jeszcze inni przywdziewają strój ulubionej drużyny piłkarskiej i wcielają się w kopaczy na halach sportowych. W tym przypadku goście zarzucają żel i są przez jeden wieczór stają Gahanem.
Posted 12 grudnia 2011 - 22:29
Music can change the world, because it can change people.
Posted 12 grudnia 2011 - 22:47
Wywiad z Danielem Millerem, założycielem Mute Records
http://www.polskiera...asnych-rodzicow
Pana Millera niedawno miałem okazję poznać osobiście
Bardzo miły gość! Nawet złożył mi grafa na okładkach od Violka, SOFAD i Ultra
Posted 23 grudnia 2011 - 07:11
Posted 14 stycznia 2012 - 12:10
http://wyslijto.pl/f...load/yug85m2xeh
Info:
Depeche Mode
Dodgers Stadium, Los Angeles, CA, USA
1990-08-04
World Violation tour
"Violator Live" bootleg
Complete soundboard recording
Lineage: 3x Vinyl LPs -> ripped using DC Magic Audio (unknown settings) -> Impulse Noise Reduction, right channel boosted 2dB, reverb added (unknown amount) -> .WAV -> FLAC level 8 -> MP3 V0 using LAME 3.99.2 64-bit -> you
Ripper: vnvdeibel
Mastering: michadm
Discogs info: http://www.discogs.c...release/3281857
Completed eBay listing: http://www.ebay.de/i...=item2317e64dfe (no doubt this link will expire soon)
Audiochecker log included
This popped up today on a few Depeche bootleg forums I check frequently. I couldn't believe it - I thought 1990-07-21 Shoreline was the only soundboard floating around, and the only version the DM community has of that is lossy.
Anyway, this sounds simply amazing. There are some cutouts in some songs (example @ beginning of Stripped).
Tracklist:
A1. [3:21] Kaleid
A2. [5:15] World In My Eyes
A3. [4:40] Halo
A4. [5:13] Shake The Disease
B1. [6:06] Everything counts
B2. [4:00] Master And Servant
B3. [6:54] Never Let Me Down Again
C1. [5:57] Waiting For The Night
C2. [3:17] I Want You Now (*)
C3. [3:05] World Full Of Nothing (*)
C4. [6:05] Clean
D1. [6:31] Stripped
D2. [5:07] Policy Of Truth
D3. [7:48] Enjoy The Silence
E1. [4:58] Strangelove
E2. [6:35] Personal Jesus
E3. [4:40] Black Celebration
F1. [4:32] A Question Of Time
F2. [5:31] Behind The Wheel
F3. [4:46] Route 66
Total time: 1:44:19
Line up:
Dave Gahan - lead vocals
Martin L. Gore - guitar, keyboards, backing vocals, occasional lead vocals (*)
Andrew Fletcher - keyboards
Alan Wilder - keyboards, backing vocals, percussion
All songs written by Martin L. Gore, except "Route 66" which was written by Bobby Troup.
Artwork: included, created by policydemo - thanks!
To avoid further generational loss and loss of quality, please do not transcode this to another lossy format.
This MP3 version uploaded by ligushka/Towncivilian December 2011.
Enjoy!
Posted 29 stycznia 2012 - 11:28
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users