Songs Of Experience - nowy album
Posted 23 listopada 2017 - 07:21
Posted 23 listopada 2017 - 09:37
https://www.youtube.com/watch?v=D4e16arIxbs
od 1:11 minuty ten kawałek chyba ma coś podobnego do ostatniego tego krótkie fragmentu niby z Lights Of Home.
Ale bardziej zastanawia mnie fragment od 0:49 minuty.
Czuje, że to będzie się działo w utworze Red Flag Day.
Śmiech jest dowodem wolności.
Posted 23 listopada 2017 - 14:33
„This is truly a cracker of an album on first, second and third listens. Living with it for an extended spell will determine whether it hits the heights of a Joshua Tree, an Achtung Baby or the cruelly underrated Pop.”
https://www.joe.ie/m...est-work-607317
Posted 23 listopada 2017 - 14:44
Posted 23 listopada 2017 - 15:01
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 23 listopada 2017 - 15:11
Jeszcze nikt nie zjechał płyty? I nie napisał, że U2 skończyło się na "Boy"? Aż dziwne...
Posted 23 listopada 2017 - 15:26
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 23 listopada 2017 - 17:12
Już tylko tydzień i aż mi się nie chce wierzyć że nic nie wyciekło...
Coraz trudniej o wycieki wcześniejsze, bo sankcje dla sprawców są coraz poważniejsze, zwłaszcza, że dziś łatwo monitorować, czyj "egzemplarz recenzencki" został wypuszczony do sieci. Płyty wyciekają dopiero gdy zaczynają być rozwożone do sklepów, bo wtedy sprawcy są już nie do namierzenia.
Posted 23 listopada 2017 - 18:09
https://www.youtube.com/watch?v=D4e16arIxbs
od 1:11 minuty ten kawałek chyba ma coś podobnego do ostatniego tego krótkie fragmentu niby z Lights Of Home.
Ale bardziej zastanawia mnie fragment od 0:49 minuty.
Czuje, że to będzie się działo w utworze Red Flag Day.
Zapytałem o to video Saula. Niczego, co jest na SOE, w nim nie rozpoznaje (a szkoda, bo ten riff na końcu jest ekstra ).
Posted 23 listopada 2017 - 19:50
Posted 23 listopada 2017 - 22:51
Panie i Panowie czy nie uważacie ,że te wszystkie utwory ,które wyszły do tej pory to czysta komercha? Dużo szumu, gitar , takie trochę Bon Jovi, żeby jak najwięcej kasy zarobić. Kompletny brak pomysłów, American Soul zerżnięty motyw z Volcano, Get Out prymitywny monotonny bit przy zwrotce i jakże nudny refren, Black dużo szumu gitar ale nic nowego, typowy kawałek stadionowy, The best thing ujdzie ale też taki popik do radia. Przewiduje ,że przesłucham płyty parę razy i odłożę na półkę. Niestety . Nie jestem hejterem U2 , uwielbiam ich nieprzerwanie od Joshua Three ale niestety od Bomby nagrywają już jakieś słabizny. Nie pamiętam kiedy wróciłem do SOI , a pamiętam kiedy wróciłem do Achtung B. , to była totalna petarda, potem Zooropa chyba najlepszy album, póżniej coś tak niezwykłego jak POP, coś czym zaskakiwali i byli z tego znani a jednocześnia ta muzyka była genialna. Teraz nie wyróżniają się niczym spośród masy innych zespołów. Niestety
Posted 23 listopada 2017 - 22:56
https://www.youtube.com/watch?v=U12dkRaAzgM
Posted 23 listopada 2017 - 22:58
Panie i Panowie czy nie uważacie ,że te wszystkie utwory ,które wyszły do tej pory to czysta komercha?
Nie.
Posted 23 listopada 2017 - 23:14
Panie i Panowie czy nie uważacie ,że te wszystkie utwory ,które wyszły do tej pory to czysta komercha? Dużo szumu, gitar , takie trochę Bon Jovi, żeby jak najwięcej kasy zarobić. Kompletny brak pomysłów, American Soul zerżnięty motyw z Volcano, Get Out prymitywny monotonny bit przy zwrotce i jakże nudny refren, Black dużo szumu gitar ale nic nowego, typowy kawałek stadionowy, The best thing ujdzie ale też taki popik do radia. Przewiduje ,że przesłucham płyty parę razy i odłożę na półkę. Niestety . Nie jestem hejterem U2 , uwielbiam ich nieprzerwanie od Joshua Three ale niestety od Bomby nagrywają już jakieś słabizny. Nie pamiętam kiedy wróciłem do SOI , a pamiętam kiedy wróciłem do Achtung B. , to była totalna petarda, potem Zooropa chyba najlepszy album, póżniej coś tak niezwykłego jak POP, coś czym zaskakiwali i byli z tego znani a jednocześnia ta muzyka była genialna. Teraz nie wyróżniają się niczym spośród masy innych zespołów. Niestety
Cóż, sporo racji.
Ale teraz też zaskakują, kopiują samych siebie i nie tylko
Posted 23 listopada 2017 - 23:21
Nie.
wyczerpująca odpowiedź
Posted 23 listopada 2017 - 23:23
American Soul zerżnięty motyw z Volcano
Ustalmy jedną rzecz - w tym przypadku twierdzenie że "kończą im się pomysły" jest zupełnie z 4 liter wyjęte. Kawałków jest 13, więc nie dorzucili American Soul bo za dużo miejsca na płycie zostało, tylko że ma to robić za nawiązanie - bezpośrednie, według niektórych nieudane, ale tak oczywiste że jeśli ktoś w tym upatruje głupoty zespołu który sam z siebie zżyna to coś nie halo. Zabieg może nietypowy, sure, można krytykować, ale ffs, zanim zaczniecie narzekać że "ech, Stasiek, za moich czasów to było u2, nie to co teraz" to może nie wiem... pomasujcie sobie czoło twardym przedmiotem.
Teraz nie wyróżniają się niczym spośród masy innych zespołów. Niestety
Wymień 3 takie zespoły.
Oczywiście, ze style i nurty mieszają, ale to dalej jest U2.
No tylko nie takie jak z 1993, ale co zrobić, pantha rhei.
Jak dla mnie dalej jest na tyle okej, że nie spycham ich ze sceny, na tym poziomie jeszcze dadzą radę pociągnąć i będzie sens to śledzić. SOE wygląda lepiej od SOI, zobaczymy jak się ustawi na tle trylogii 2000-2009.
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Posted 24 listopada 2017 - 01:08
Posted 24 listopada 2017 - 04:51
"Komercha" to słowo którego dawno nie widziałem w netowych wpisach... aż się łezka kręci znowu
Taaaaak, pamiętam jak dyskutowaliśmy z kumplami w gimnazjum o tym co jest bardziej komercyjne U2 czy Meta, to było 15 lat temu...piękne czasy, poprostu mu zazdrościmy Acr że on dopiero wkroczył w ten okres
Posted 24 listopada 2017 - 11:07
Trochę słuchałem tego American Soul ostatnio i powiem na razie tyle, że chyba wreszcie włożyli tą część Volcano/Glasto do własciwego utworu i wreszcie to jakoś brzmi. Może nie ścina z nóg, ale jakoś skleja się w całość.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users