Out Of Control
I Will Follow
Last Night On Earth
Posted 22 kwietnia 2014 - 18:49
Out Of Control
I Will Follow
Last Night On Earth
Posted 22 kwietnia 2014 - 21:35
Original Of The Species
Sometimes You Can't Make It On Your Own
Magnificent
pojechałbym Walk On, ale tu i tak nikt nań tak szybko nie zagłosuje więc sometimes
Posted 22 kwietnia 2014 - 21:41
Nie bądź takim pesymistą
Posted 22 kwietnia 2014 - 22:21
Mysterious Ways
One
i... no dobra, niech będzie COBL. ale to już zaczyna być trudny wybór.
Posted 22 kwietnia 2014 - 22:40
Oj coś czuję, że będę teraz szlochał po COBL. A nie do końca z tymi zarzutami się zgadzam - że stracona szansa. Też wolę wersję dynamiczną, gdzie klawisze Edka spadają jak letni deszcz na nasze facjaty, a muzyka eksploduje gorącem nocy.. ale singlowa, romantyczna wersja też ma coś w sobie.
A takie Magnificent to nic w sobie nie ma (no prawie nic, na pewno mniej), na koncertach też jakoś specjalnie nie teges, a leży spokojnie i się opala!
Posted 23 kwietnia 2014 - 05:15
I Will Follow
Original Of The Species
Posted 23 kwietnia 2014 - 08:27
Ale jakoś cięzko mi zrozumieć, że IGWSHA to lepszy SINGIEL niż Elewacja..
Musisz zdefiniować co rozumiesz przez pojęcie "lepszy singiel". Ja osobiście głosuję kierując się tym, który utwór uważam lepszy/gorszy od innych. Trudno mi sobie wyobrazić głosowanie według kryterium "co jest lepszym singlem". Single pełnią też różne role. Inny charakter ma "lead single", a inny np. 4-5 singiel z danej płyty. Na charakter singla może mieć np. to czy ma związek z trasą. Dla mnie single powinny być też tak dobrane, aby ukazywały charakter albumu, jego różne oblicza. Wydając dużą liczbę singli z danej płyty mogą sobie też pozwolić na coś bardziej różnorodnego. W tej sytuacji trudno mówić, aby takie utwory mogły być oceniane za pomocą kryterium "lepszego singla".
Odnosząc powyższe do Elevation i IGWSHA - Elevation było trzecim singlem, IGWSHA piątym. Były to dwa kawałki które promowały też filmy, o zupełnie różnym charakterze. IGWSHA zostało wydane pod koniec trasy. Elevation jeszcze podczas 1 legu trasy, przed zbliżającą się europejską częścią trasy. Dodatkowo jednocześnie z wydaniem IGWSHA zespół wydał też singiel "Mofo". Raczej chodziło tutaj o wydanie dwóch, kontrastowych singli. Elevation zdedydowanie by tu nie pasowało.
Jeśli pomimo powyższego potrafisz ocenić, że Elevation jest "lepszym singlem" niż IGWSHA to w takim razie wielki szacun
Posted 23 kwietnia 2014 - 09:01
Pride (In The Name Of Love)
City Of Blinding Lights
Mysterious Ways
Music can change the world, because it can change people.
Posted 23 kwietnia 2014 - 09:27
Czas wrócić do gry.Trzeba było jakoś pogodzić się z porażką Crazy bo taką na pewno jest 40 miejsce.Dodatkowo boli mnie,że przegrała z Windows w bezpośrednim pojedynku.Według mnie Crazy jest lepsze pod każdym względem.
Gloria
Windows In The Skies
Out Of Control
El silencio se vuelve melodia
Posted 23 kwietnia 2014 - 12:51
Musisz zdefiniować (...)
Bardzo dobrze, że ludzie mają różne kryteria gry w tym surwajworze. Ja właśnie staram się tym razem nie wchodzić w głębsze analizy i skupić się bardziej na emocjach, "pierwszym wrażeniu". Plus, podchodzę do tego trochę inaczej niż do edycji albumowych, bo w sumie od tego on jest. To nie surwajwor TOP PIOSENKI tylko TOP SINGLE, czyli czymś to ma się różnić, to sygnał, że kryteria winny być inne. Tak to sobie tłumaczę
Posted 23 kwietnia 2014 - 18:48
Original Of The Species
Mofo
I still haven't found what I'm looking for...
Posted 23 kwietnia 2014 - 21:13
Magnificent
Windows
Stuck
Posted 23 kwietnia 2014 - 23:25
Koniec rundy nr 21!
Głosowało: 25 osób.
Z wynikiem 12 głosów odpada:
City Of Blinding Lights (zajmując 38 miejsce).
LISTA UTWORÓW:
Out Of Control
I Will Follow
Gloria
New Year's Day
Sunday Bloody Sunday
The Unforgettable Fire
Bad
With Or Without You
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Where The Streets Have No Name
In God's Country
One Tree Hill
Desire
Angel Of Harlem
All I Want Is You
The Fly
Mysterious Ways
One
Even Better Than The Real Thing
Who's Gonna Ride Your Wild Horses
Lemon
Stay (Faraway, So Close!)
Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
Discothèque
Staring At The Sun
Last Night On Earth
Please
If God Will Send His Angels
Mofo
Beautiful Day
Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
Walk On
Original Of The Species
Windows In The Skies
Magnificent
———————————————————————
38. City Of Blinding Lights
39. Elevation
40. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
41. Ordinary Love
42. Numb
43. 11 O'Clock Tick Tock
44. Electrical Storm
45. Invisible
46. 40 (How Long)
47. Sweetest Thing
48. When Love Comes To Town
49. A Celebration
50. Two Hearts Beat As One
51. Fire
52. Vertigo
53. A Day Without Me
54. The Saints Are Coming
55. All Because Of You
56. Get On Your Boots
57. Another Day
58. The Ballad Of Ronnie Drew
Runda 22 potrwa do: 25.04.2014 (piątek) 23:59:59
Posted 23 kwietnia 2014 - 23:47
Lemon
Last Night On Earth
Mofo
xxx depe xxx
Posted 23 kwietnia 2014 - 23:56
Posted 23 kwietnia 2014 - 23:59
Magnificent
Mofo
Last Night On Earth
Minuta ciszy. Tak ciągle staram się zdefiniować moje kryteria głosowania, więc zredukowałem go teraz do jednego: jak bardzo bym chciał/nie chciał, aby ten kawałek powstał. Myślałem o zamianie w związku z tym Last Night na Windows, i mimo, że Windows nie dał mi żadnej porywającej wersji live, a Last Night m.in. świetne outro, to nie zagłosuję.. bo liczę na wylot magnificent.
Posted 24 kwietnia 2014 - 00:22
Windows In The Skies
Original of The Species
Sunday Bloody Sunday ( wersja singlowa nigdy mnie nie przekonała , skrzypce szczególnie)
0 members, 4 guests, 0 anonymous users