Bardzo mnie zdziwiła pozycja OL w Wielkiej Brytanii. Jakoś tak za nisko. Ciekawe, jak w Irlandii...
Posted 07 grudnia 2013 - 10:51
Oto jak wygląda pozycja OL w rankingu najczęściej ściąganych utworów w Itunes, od chwili rozoczęcia sprzedaży:
(...)
United States: #131
Buu, klęska. I to ich ukochani jankesi...
Posted 07 grudnia 2013 - 13:47
Prosimy o głosy dla naszych chłopaków na trójkowej liście przebojów http://lp3.polskieradio.pl/ - jak dotąd Ordinary Love nr.4
możecie także głosować na TOP WSZECHCZASÓW w trójce http://lp3.polskiera...l/topnotowanie/ ostatnio słabo U2 wypadło wiec wasze głosy są cenne:) , emisja notowania 01.01.2014 od godziny 9;00 do godziny 21:00 Dziękujemy za oddanie głosów.
Posted 07 grudnia 2013 - 20:58
Buu, klęska. I to ich ukochani jankesi...
Oby tylko temu podobne wyniki nie wpłynęły na termin wydania albumu, albo "dopracowywanie" i dobór utworów na nowy album.
Myślę że na najbliższej trasie kawałek na pewno zostanie zagrany w ramach upamiętnienia, choćby akustycznie.
Mam też taką nadzieję, ale różnie to wy przypadku U2 bywa. Jeżeli potrafili nie zagrać utworu Glastonbury na Glasto to już mnie chyba nic nie zdziwi.
Posted 07 grudnia 2013 - 21:21
Mandele (OL) napewno zagrają możecie być pewni. Tym bardziej po jego śmierci . Bla Bla Bla zapomnieliście już o JPII on niezapomniał w 2005 lub o wałęsie ja byłem na POPMart i nizapomniał bono o wizualizacji potem my,
a NYD 20005 i 2009
Posted 07 grudnia 2013 - 21:47
Jeżeli potrafili nie zagrać utworu Glastonbury na Glasto to już mnie chyba nic nie zdziwi.
Może po prostu zrobili to specjalnie, aby jeszcze raz ich na glasto zaproszono, wtedy będzie jak znalazł: p
Co do grania OL na przyszłej trasie -> zgadzam się z przedmówcą, nie ma bata, aby nie grali tego ku pamięci Mandeli.
IrishGirl z u2.heh.pl
Posted 07 grudnia 2013 - 22:21
Co do Glasto to faktycznie na pierwszy rzut oka wydaje się to irracjonalne, ale z drugiej strony skoro uznali, że to słaby kawałek (a chyba uznali) to po co go grać? Poza tym o ile pamiętam tam organizatorzy strasznie nalegali aby grali tylko sprawdzone hiciory i nawet był problem z MOS, bo to mało znany utwór, długi i w ogóle...
Posted 09 grudnia 2013 - 21:09
Chłopaki już na 1 miejscu a liście NRD w Esce Rock
Posted 09 grudnia 2013 - 22:30
Ej, w ogóle nasunęło mi się takie pytanie:
wyjdzie kiedyś teledysk do OL czy poprzestaną na lyrics video?
Posted 09 grudnia 2013 - 22:42
no właśnie, ja mam nadzieję, że żadnego innego nie będzie, popsuliby wszystko. i tak nie spodziewam się żeby do następnych piosenek zrobili lepsze klipy niż ten pisany OL.
Posted 09 grudnia 2013 - 23:06
Co za czasów dożyliśmy, rysowanie markerem po ręce modela sprzedaje się lepiej niż mordka wokalisty pogrążona w konwulsjach playbacku
Posted 09 grudnia 2013 - 23:11
Śmierć Mandeli postawiła ich w bardzo niekomfortowym położeniu, o czym sami mówią w wywiadach. Z jednej strony promocję filmu i "Ordynary Love" wkomponowali wcześniej w swoją strategię marketingową, która zapewne miała później płynnie przejść w promocję nowego albumu. Z drugiej jednak strony łatwo mogą się teraz narazić na zarzut wykorzystywania śmierci Mandeli do własnych, komercyjnych celów.
w tej sytuacji raczej zrezygnują z dalszych form promocji OL, która mogłaby chociażby przybrać formę "normalnego" teledysku.
Posted 09 grudnia 2013 - 23:34
W ogóle porównanie nie zagrania Glasto na Glasto z możliwością nie zagrania OL po śmierci Mandeli... Piękna analogia. Prawdziwą analogią niech będzie granie Miss Sarajevo we Włoszech, bo Pavarotti.
Raczej chodziło mi o pewną oczywistość, która w przypadku U2 nie zawsze nią jest. Popatrz, że mogli grać The Wanderer na VT po tym jak zagrali świetną wersję ku pamięci Johnny'ego Casha, ale nie zrobili tego. Choć przyznaję, że szansa na granie OL podczas przyszłorocznego tour jest duża.
Ej, w ogóle nasunęło mi się takie pytanie:
wyjdzie kiedyś teledysk do OL czy poprzestaną na lyrics video?
Pewnie miał być jeszcze jakiś teledysk z urywkami z filmu. Możliwe, że Lyrics Video okazało się na tyle dobre, że zostawili jak jest.
Nazwiecie to za nimi Lyrics Video a może to najlepszy klip U2 od czasu klipów do Zooropy? To już jest teledysk.
Co by nie mówić to te "Lyrics Video" jest lepsze od niektórych "pełnych" teledysków U2. Może nie aż od czasów Zooropy, ale ostatnio poza GOYB było średnio, jak nie słabo (czytaj Magnificent).
Posted 10 grudnia 2013 - 19:49
Szaleństwo , w Wiadomościach TVP , OL przewijało się w tle , podczas informacji o pogrzebie Mandeli .
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 11 grudnia 2013 - 00:17
Ordynary zadebiutowało w tym tygodniu na 24 miejscu na Billboard's Top 100
Posted 12 grudnia 2013 - 15:37
Posted 12 grudnia 2013 - 16:40
Niestety konkurencja silna - Koldpleje i ulubienica Ameryki Taylor S.
Posted 12 grudnia 2013 - 18:17
Hej . Już możecie zarejestrować swoją kopie OL http://ordinary.lv/list podobnie było z W A I E pozdrawiam.
Also tagged with one or more of these keywords: u2, Ordinary Love, Record Store Day, Nowy singiel U2
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users