Jump to content

Photo

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1641 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 06 września 2015 - 22:16

Holenderscy fani szykują flagę w Ziggo Dome: https://www.facebook...homecomingforU2. W czasach mediów społecznościowych to jest łatwo. Zbychowi i polskim fanom udało się to w czasach, kiedy nie było żadnych facebooków i twitterów. Szacun się nam należy!

Dodatkowo w hali trochę łatwiej, wydaje mi się, że jest więcej miejsc siedzących w stosunku do stojących niż na stadionach.

W tych czasach to nawet aplikację można rozesłać, która na telefonie, po wpisaniu sektora i miejsca podpowie, jaki kolor należy mieć...

#1642 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 06 września 2015 - 22:22

lepiej pomyślmy co my zrobimy następnym razem, hm? ;)

#1643 VideoDunkey

VideoDunkey

Użytkownik

• Members
  • 316 posts

Posted 07 września 2015 - 08:12

A jakby tak każdy włączył latarkę w telefonie na Invisible? :lol:

<p>To ja Mac, byłem.

#1644 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 września 2015 - 21:29

Czekamy i czekamy, i się chyba doczekamy ;) -> Bono potwierdził w Turynie, że koncerty w Irlandii będą pod koniec listopada. Oficjalne info na temat konkretnych dat i biletów podobno w środę. Czy tylko Dublin? Być może nie.

Źródło: http://www.irishtime...firms-1.2342322

U2.com cytuje Irish Time. Można to traktować jako oficjalne potwierdzenie tych informacji  ;)

http://www.u2.com/ne...tle/coming-home

W interesie irlandzkich fanów jest to, żeby zespół ogłosił jednocześnie szczegóły trasy w 2016r. W innym wypadku będą musieli rywalizować jeszcze z fanami z zagranicy  :P

Dołączona grafika

#1645 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 07 września 2015 - 21:39

Kto się zna na Dublinie - mają tam halę która by pomieściła tę scenę spokojnie? Czy wobec niejako specjalnego traktowania tych gigów spodziewać się czegoś również wyjątkowego typu Point Depot?

#1646 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 września 2015 - 21:39

W tych czasach to nawet aplikację można rozesłać, która na telefonie, po wpisaniu sektora i miejsca podpowie, jaki kolor należy mieć...

Hehe, apkę oczywiście przygotowali dla tych, co nic nie wezmą - wyświetli odpowiedni kolor na ekranie smartfona :rolleyes:

Kto się zna na Dublinie - mają tam halę która by pomieściła tę scenę spokojnie? Czy wobec niejako specjalnego traktowania tych gigów czegoś również wyjątkowego typu Point Depot?

W Dublinie jest 3Arena (do ubiegłego roku O2 Arena), która zresztą mieści się tam, gdzie kiedyś było Point Depot. Niestety, ma formę amfiteatru, więc zupełnie się nie nadaje, o czym zresztą z ubolewaniem mówił niedawno The Edge, wskazując to jako główny powód problemów z organizacją koncertu. No chyba, że coś wymyślą, jak na 360 Tour (Croke Park od jednej strony w ogóle nie miał trybuny - stąd podczas koncertów w Dublinie idea "360" nie funkcjonowała, Larry się nie obracał itp.). Edge mówił, że "ciężko nad tym pracują" - być może miał na myśli jakieś prace nad odpowiednią przebudową IE stage. Ale to musiałaby być dość poważna przebudowa.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1647 feedback

feedback

Użytkownik

• Members
  • 2 409 posts

Posted 07 września 2015 - 21:48

“We found a way to reformat the show, to literally rebuild it for the Irish shows,” says Bono.

Czyli jeśli dobrze rozumiem, wygląda na to, że będą jakieś zmiany :P

Midnight is where the day begins.

#1648 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 posts

Posted 07 września 2015 - 21:54

Kto się zna na Dublinie - mają tam halę która by pomieściła tę scenę spokojnie? Czy wobec niejako specjalnego traktowania tych gigów spodziewać się czegoś również wyjątkowego typu Point Depot?

Właśnie problem z koncertami w irlandzkiej stolicy był taki, że żadna z hal nie dała rady pomieścić sceny w aktualnym rozmiarze. Więc wpadli na słuszny pomysł, że dostosują scenę. Irish Times wymienia 3Arenę. Jak dla mnie pachnie to Point Depot bardzo.

The difficulty for the band in playing Ireland was that the stage configuration of the current tour is simply too big to fit into any Irish venue.

“We found a way to reformat the show, to literally rebuild it for the Irish shows,” says Bono.

IrishGirl z u2.heh.pl

#1649 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 07 września 2015 - 21:59

A ja miałem nadzieję, że te zapowiedzi mają związek z premierą SOE :P

#1650 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 września 2015 - 22:01

A, no właśnie - żeby koncert mógł się odbyć w Dublinie, muszą przebudować scenę, bo nie da się tam zrobić koncertu w formacie "dookoła":

1940-dublinevents.com-livemusic.jpg

Z kolei Belfast posiada halę hokejową SSE Arena, z którą jednak problem jest taki, że jest maława (11.000 miejsc):

giants.jpg

And die behind the wheel

Tak uważam.

#1651 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 07 września 2015 - 22:02

Mniejszy venue i fakt że grają w domu może dawać nadzieję że dostaniemy parę smaczków na które nie mogli sobie pozwolić na bardzo rozbudowanym show. Zawsze to jakiś plus ;)

#1652 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 września 2015 - 22:11

W sumie to "rebuilt" musiałoby oznaczać po prostu rezygnację z istoty idei IE. Można postawić main stage z tyłu i zrobić klasyczny wybieg do e-stage. Tylko nie wiem, co wtedy z ekranem. Znaczy, ekran można pewnie podwiesić na górze (w poprzek?), tylko jak wtedy panowie będą do niego wchodzić? Z boku? Oczywiście, mogą nie wchodzić, co jednak wyklucza z setlisty co najmniej Cedarwood Road, Invisible i Even Better (Until jakoś sobie poradzi).. no ale wyrzucanie CR akurat w Dublinie to nonsens (nie większy wprawdzie niż niezagranie Glastonbury w Glastonbury, więc niczego nie można powiedzieć na 100%). No ciekawy jestem bardzo, co wymyślili.

And die behind the wheel

Tak uważam.

#1653 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 07 września 2015 - 22:17

E tam, dla U2logic to żaden problem. Wcale bym się nie zdziwił jakby na Dublin wyrzucili z seta wszystkie kawałki nawiązujące do dublińskiej młodości Bono i zastąpili je paroma hitami, które muszą grać rotacyjnie {E-L-E-V-A-T-I-O-N!).

#1654 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 07 września 2015 - 22:28

Te koncerty sposobem ogłoszenia i miejscem organizacji ogólnie jawią się jako wyjęte jakby z tej trasy i jej konceptu w pewnym sensie. Wszystko się może zdarzyć gdy głowa pełna Guinessa. Czy jakoś tak.

#1655 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 września 2015 - 22:43

Cóż, Pimm, którego książkę z wiadomych względów sporo ostatnio czytam, pisał wprost, że z koncertami U2 w Irlandii zawsze były jakieś problemy. Nieco podobna sytuacja miała miejsce w trakcie ETour - koncerty w Slane Castle też były jakby obok idei tej trasy (choć tam od samego początku było wiadomo, że się odbędą).

And die behind the wheel

Tak uważam.

#1656 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 07 września 2015 - 23:54

Z tym że na ET było łatwiej - trochę większe ekrany, trochę większe serducho i gramy dalej nawet plus minus to samo. ET było bardzo ascetyczne i w ten sposób łatwe do dopasowania do różnych 'venues', natomiast tutaj będzie problem logistyczny jeśli chcą kontynuować ten sam show. Pisząc o "idei" trasy miałem na myśli raczej narrację muzycznie-wizualną, na ET było łatwiej, tutaj Bono nie pójdzie po Cedarwood Road za daleko. Dlatego właśnie myślę że mogą zrobić totalne "Innocence" i zrezygnować ze szmerów bajerów i spacerów nad ziemią i pozwolić sobie na więcej i muzycznie, kiedy scenografia i scenariusz show ich już nie ograniczy. Z drugiej mogą zagrać dokładnie to samo tylko bez bajerów, wychodzenia z ekranu itp.

#1657 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 posts

Posted 08 września 2015 - 16:30

Pytanie do Ludzików, Hipków co byli w Turynie lub są w Amsterdamie - po ile koszulki? Te ichnie :-) I czy są event-shirty  czy tylko to co w  webowym storze.

#1658 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 08 września 2015 - 16:56

A u2start powołując się na swoje źródła informuje że koncerty odbedą się w Belfaście w wyżej wspomnianej przez Johnny'ego hali SSE Arena. Ale rzeczywiście pojemność nikła , jak infomuje wiki max 11 000 . Szykowałby się wręcz klubowy gig :P

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1659 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 08 września 2015 - 17:38

Spoko, Belfast też git, Wizzair lata z Kato. I'm ready.

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#1660 Martyna

Martyna

Użytkownik

• Members
  • 797 posts

Posted 08 września 2015 - 18:30

Nie mów hop, póki nie przeskoczysz. Walka o bilety na takie koncerty to byłyby Głodowe Igrzyska.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users