Jump to content

Photo

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1581 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 12 czerwca 2015 - 13:25

Zna ktoś szczegóły wpisu U2blog? Bo o ile się nie mylę, nie ma dzisiaj Prima Aprilis :P

http://u2blog.pl/u2-w-la/

(Wpis powiedział, że Bono powiedział, że w 2016 mamy na 100% koncert w Polsce)

#1582 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 posts

Posted 12 czerwca 2015 - 13:45

Pierwsze słysze, widocznie to jakaś nowinka i to jeszcze z rozmowy z Bono! Jest niby autograf na winylu, mogliby zarzucić jakimś nagraniem coby to potwierdziło info. Ale coś mi się wydaje, że trochę tam dorzucili od siebie ;) Chyba że to było takie od niechcenia boniaczowe "oh yeah, we will!" Pamiętamy o wszystkich fanach :P

#1583 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 12 czerwca 2015 - 14:09

Wpis pochodzi zapewne od Wojtka Generalczyka, współtwórcy bloga. Wcześniej miał on już okazję kilkakrotnie spotkać się z członkami zespołu. Możemy więc być pewni, że takie spotkanie miało miejsce. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że bardziej niewiarygodny jest sam Bono :P Pamiętam, że jesienią też był wpis o koncercie w Polsce - wtedy miała paść informacja, że trwają rozmowy i że zobaczą co się da zrobić. Skoro teraz pada konkretne stwierdzenie, że będzie koncert to być może są już jakieś ustalenia.

Przypominam sobie, że podczas Elevation Tour była taka sytuacja, że trasa początkowo omijała Szkocję. Podobno szkoccy fani dorwali gdzieś Bono i ten obiecał się tym zająć. Krótko po tym zostały dodane koncerty w Glasgow.

Wiadomo, że zespół nie zajmuje się bezpośrednio organizacją trasy. Nie wierzę jednak, że nie mają wpływu na to w jakich miejscach grają i nie dociekają z jakich przyczyn dane miejsce zostało pominięte. Jest duża szansa, że będą o nas pamiętać ;)

Dołączona grafika

#1584 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 12 czerwca 2015 - 14:52

Nie wątpię w autentyczność sytuacji, ale fajnie jakby ktoś wypytał o szczegóły u źródła :P Jeśli chodzi o wiarygodność Bono to też jestem raczej pozytywnie nastawiony, bo jak pytali go o Polskę w Berlinie 2014, to nie próbował nikogo zbyć kłamstewkiem, te rozmowy pewnie rzeczywiście się toczyły. W ogóle trudno sobie wyobrazić kolejny leg w Europie bez Polski, mnie bardziej martwiło, że legu EU w 2016 może wcale nie być :P ale ta wypowiedź raczej przegoniła ciemne chmury.

Pytanie za 100 punktów teraz, czy będzie to leg halowy czy stadionowy :) Jakoś mało ploteczek i wycieków ostatnio (chyba tylko jedna hala w Madrycie była, czy coś takiego?)

#1585 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 posts

Posted 18 czerwca 2015 - 16:38

czytałam w najnowszym teraz roku ,że zespół będzie grał w 2016 na stadionach

#1586 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 18 czerwca 2015 - 17:25

Myślę, że goście z "Teraz Rock" czytają forum.

#1587 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 18 czerwca 2015 - 21:57

Takoż myślę, ewentualnie siedzą w fejsbukowych grupach. Nie pierwszy raz publikują przez nas powtarzane ploty, zresztą, nie tylko oni ;) Po akcji z Eską Rock i Rojkiem w VVatBV już nic nie zdziwi ;)

#1588 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 22 czerwca 2015 - 19:30

Widział ktoś? Ciekawy wywiad z Williem Williamsem o I+E Tour: http://livedesignonl...perience-part-1 (w czterech częściach), z paroma ciekawostkami, np. że koncepcja "dwie odrębne setlisty" została porzucona dopiero na etapie prób, albo że scena "prostokątna" jest dokładną kopią tej z czasów Joshua Tree Tour.

Aaa, widzę, że było, no to do wyrzucenia.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1589 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 26 czerwca 2015 - 18:36

Szkoda, że nie ma dwóch odrębnych setlist - z myślą o tym wiele osób kupowało bilety na tę trasę. 

#1590 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 12:55

nie wiem ile w tym prawdy:

11665433_924679534241158_383776141777875

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1591 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 13:57

Najlepszy na DVD byłby Nowy Jork.

1) Najwięcej koncertów, a więc można by zrobić piękną składankę i zebrać najlepsze wykonania.

2) Po dwóch miesiącach większość stałych kawałków w secie będzie już wyćwiczona i grana na najwyższym poziomie 

3) Wstyd, żeby taki legendarny zespół jak U2 nie miał DVD okraszonego ,,Live in New York" :P

#1592 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 16:00

Najlepszy na DVD byłby Nowy Jork.

1) Najwięcej koncertów, a więc można by zrobić piękną składankę i zebrać najlepsze wykonania.

2) Po dwóch miesiącach większość stałych kawałków w secie będzie już wyćwiczona i grana na najwyższym poziomie 

3) Wstyd, żeby taki legendarny zespół jak U2 nie miał DVD okraszonego ,,Live in New York" :P

4) Wspaniała, żywiołowa publiczność amerykańska  :D

Dołączona grafika

#1593 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 16:19

E tam, Rose Bowl jakoś daje radę pod tym względem :P

#1594 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 16:42

E tam, Rose Bowl jakoś daje radę pod tym względem :P

Jak się wmontuje ujęcia z innych koncertów to owszem.

Rose Bowl to ogólnie moim zdaniem porażka, na 360 było o wiele innych lepszych koncertów.

Im dalej w las tym ciekawiej.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#1595 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 17:18

Paryż wydaje mi się mało prawdopodobny. Mamy przecież już oficjalne wydawnictwo z Paryża z The Joshua Tree Tour. Gdyby informacja o Paryżu potwierdziła się to na 4 oficjalne koncertowe wydawnictwa z Europy 2 pochodziłyby z Paryża :blink:  No i publice w Paryżu też daleko do tej chociażby w Włoch czy Hiszpanii  ;)

Dołączona grafika

#1596 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 19:52

4) Wspaniała, żywiołowa publiczność amerykańska :D

Akurat w przypadku NYC - ciężko tutaj o klasyczna, anerykanska publicznosc ze wzgledu, jak dobrze wszyscy wiemy, na wielokulturowosc.

#1597 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 21:58

Max ma rację, nie słuchałem nic z 360 ale na bootlegach z ET i VT nowojorska publika zachowywała się bardzo ładnie. Są to też rejony bliższe Bostonu a chyba na tamto DVD nikt nie narzeka? ;)

#1598 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 22:06

W książce "U2: Live" są mrożące krew w żyłach opowieści, jak to przed drugim koncertem ET w Bostonie ludzie z crew wychodzili do czekających pod halą fanów, wyciągali co młodszych i bardziej żywiołowych i dawali im bez kolejki miejsca pod sceną, żeby ładnie wyglądało na video (pozostałym kolejkowiczom specjalnie się to nie podobało) :D Live From Boston właśnie dlatego jest taki dobry, że bardzo skrupulatnie nad nim pracowano, przypominało to bardziej kręcenie filmu niż "rejestrowanie koncertu".

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1599 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 27 czerwca 2015 - 22:27

O, ciekawostka. Tej książki o U2 akurat nie czytałem, pożyczyłbyś kiedyś przy jakiejś okazji spotkania? ;)

Swoją drogą pamiętam jak się spieraliśmy że bardziej ci się podobało Chicago bo nie wyglądało jak "film" tak jak Boston i Slane a ja mówiłem że to jednak jest forma filmu o koncercie ;) I tak wszystko przegięli w Pasadenie, strasznie złe to jest, aczkolwiek nadal uważam że nieco reżyserki i ubarwiania ma sens. Inaczej byłyby to tylko bardziej profesjonalne multicamy ;)

#1600 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 29 czerwca 2015 - 21:52

Kiedy, jak nie teraz nakręcić DVD z Madison Square Garden?? Wiem, że do Europy mogliby jeszcze popracować nad utworami, może coś pozmieniać, ale czy ja wiem? Jeszcze usuną coś co jest teraz dobre i gorzej spaprają. :P

Problem jest inny: Ile nocy będą rzeczywiście nagrywać? Bo, jak tylko 2 to kiepsko, wtedy bez różnicy czy zagrają tam, gdzie 8, czy tam gdzie 4 noce grają.

Z Bostonu 2001 nagrywali 2 pełne noce (5. i 6. czerwca) + 3 utwory kamerą zamontowaną w okularach Bono na 3. koncercie; a np. z 8. mogli nagrać: 11 O'Clock Tick Tock, Sweetest Thing, Angel Of Harlem, czy The Ground Beneath Her Feet; az 09.: Even Better Than The Real Thing, Out Of Control, czy Party Girl. Nie wspominając o utworach granych i nie wydanych z 5. i 6.

W Chicago grali chyba wtedy 4 koncerty, a zarejestrowali tylko 2.... (chyba z 9. i 10. maja) - a popatrzcie jakie utwory jeszcze mogli dodać (chociażby w bonusach) z 12.: http://www.u2gigs.com/show1297.html Bad, Until, Gloria, The Ocean, czy nawet With Or Without You. Do tego Party Girl grane 9. i 10.

Na Slane grali chociażby A Sort Of Hoimecoming, niestety nie tyej nocy co filmowali... a szkoda.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users