Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1121 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 13:47

Aby nie offtopikować, można prosić o założenie wątków dotyczących poszczególnych miast/koncertów?

Gotowe od paru godzin ;)

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#1122 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 13:47

Aby nie offtopikować, można prosić o założenie wątków dotyczących poszczególnych miast/koncertów?

Owłos już się tym zajął :)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1123 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 13:53

Owłos już się tym zajął :)

W szale zakupów biletowych przeczyłem. Dzięki za info. Melduję się zatem w wątkach 'mi' przeznaczonych.

#1124 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:17

Kurcze, nie wiem czy ryzykować i nie kupić teraz biletów  na Amsterdam z ticketmastera....

ja chyba zaryzykuje i kupie analogicznie berlin, w sumie co ryzykujemy? jak anulują kasę muszą wrócić :)

#1125 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:22

Czyli nie trzeba być właścicielem karty kredytowej, z której dokonano transakcji? :D już się w tym gubię.

w Amsterdamie na pewno nie trzeba być właścicielem karty, na biletach które wydrukowałem nie ma żadnego odniesienia do numeru karty (ostatnie cyfry etc), co więcej dwa bilety są na to samo -  moje imię i nazwisko więc nie sądzę by sprawdzali imiona i nazwiska przy wejściu skoro na biletach są tylko te dotyczące osoby kupującej (customer name) a jak wiadomo można kupić więcej niż jeden bilet (dwa w presele, cztery w open sale).

#1126 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:24

uwierz mi, szukałem magicznego eventimowego jawa apletu z widokiem sali, jaki zazwyczaj dają, ale na stronie podczas zakupu go po prostu nie było.

Anyway, wziąłem najtańszy bilet, więc wybrać i tak by nie było specjalnie z czego, bo wszystko to górne trybuny. O2 World na prawdę jest mniejsza niż np. Atlas Arena, nawet górne trybuny spokojnie dają gwarancję dobrego widoku i super zabawy :)

Ja kupowałem juz bilety na niemieckim eventim.de i bardzo dobrze znam ten box - jest to tzn. "Seating chart booking" - taki wielki przycisk. W tym przypadku, mimo że wbijałem się kilkukrotnie tej opcji nie było tylko napis w stylu "wybierzemy dla Ciebie najlepsze dostepne miejca. Cała operacja niestety mi sie 2krotnie wysypała z rzędu 16 w bloku 201 wylądowałem w 19rzędzie bloku 202. Po drodze wyskoczyły mi nawet bilety w sektorze za sceną, które uważam powinny być sporo tańsze.  Potwierdzam więc że miałem podobną sytuację ja Ty, czyli brak planu miejsc. 

#1127 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:29

Ja kupowałem juz bilety na niemieckim eventim.de i bardzo dobrze znam ten box - jest to tzn. "Seating chart booking" - taki wielki przycisk. W tym przypadku, mimo że wbijałem się kilkukrotnie tej opcji nie było tylko napis w stylu "wybierzemy dla Ciebie najlepsze dostepne miejca. Cała operacja niestety mi sie 2krotnie wysypała z rzędu 16 w bloku 201 wylądowałem w 19rzędzie bloku 202. Po drodze wyskoczyły mi nawet bilety w sektorze za sceną, które uważam powinny być sporo tańsze.  Potwierdzam więc że miałem podobną sytuację ja Ty, czyli brak planu miejsc. 

Nie wiem jak Wy to robiliście. Ja wybrałem sobie miejsca z mapy, konkretny rząd, miejsce itp. Popatrzcie dokładnie - przycisk Saalplanbuchung

#1128 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:37

Nie wiem jak Wy to robiliście. Ja wybrałem sobie miejsca z mapy, konkretny rząd, miejsce itp. Popatrzcie dokładnie - przycisk Saalplanbuchung

Kupowałeś bilet w kategorii 3 za €68 ?

Anyway było, nie było..bilet już kupiony i radocha jest przeogromna :) Moje pierwsze halowe koncerty U2 !

#1129 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:44

Kupowałeś bilet w kategorii 3 za €68 ?

Anyway było, nie było..bilet już kupiony i radocha jest przeogromna :) Moje pierwsze halowe koncerty U2 !

Tak 68, może chodziło o to, że jestem z grupy eXPERIENCE ?

#1130 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:50

niestety Berlin Standing już wyprzedany :( szanse, że coś w pre-sale dorzucą są raczej marne....

#1131 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:52

Ja kupowałem za 114eu, do wyboru miałem sektory 201-202 . Jesli ktoś kupował w tej kategorii cenowej to jakie miejsca wybraliście? Chodzi o Berlin 25.09.2015.

#1132 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:55

Bilety na trybuny w Berlinie mają doliczone koszty dystrybucji w postaci 30 Euro czy można skorzystać z opcji zamówienia ich w formie smsa by nie zostać obciążonym tymi kosztami?

#1133 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:57

Właśnie przeprowadziłem test.

Mój wykorzystany pre-sale code na stronie niemieckiego Eventimu działa nadal na stronie angielskiego AXS. Jeśli chodzi o płytę to nadal dostępna jest na poniedziałek 26 października bilet+ koszty obsługi £64.

Podejrzewam, że kody wykorzystywane u jednego z vendorów nadal będą aktywne na stronach pozostałych. Pytanie tylko, czy później nie porównają systemów i nie anulują zduplikowanych transakcji? Pamiętać trzeba , że w momencie zakupu określona kowta jest tylko blokowana na koncie, do jej zaksięgowania potrzeba kolejnych 1-2 dni,a  nawet po zaksięgowaniu bank może nam oddać 100% kwoty, a bilet wrócić ponownie do sprzedaży.

#1134 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 14:59

Bilety na trybuny w Berlinie mają doliczone koszty dystrybucji w postaci 30 Euro czy można skorzystać z opcji zamówienia ich w formie smsa by nie zostać obciążonym tymi kosztami?

tak możesz wybrać sms, albo pdf na maila, wtedy nie płacisz drajsiś ojro :)

#1135 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 15:02

I myślę, że może być tak jak pisze elemik. Jutro dzień weryfikowania opłat i biletów per kod, tak aby do sprzedaży ogólnej w poniedziałek była jak największa i najprawdziwsza liczba dostępnych biletów.

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#1136 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 15:20

to zobacz sobie, co dzieje się obecnie na eventimie.de :o

Właśnie otwarto sprzedaż ogólną ze spacjalnym pakietem " fanclub" i bilety znikają w zastraszającym tempie ....

Myślę, że do poniedziałku zostaną wyłącznie "ochłapy"...

#1137 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 15:28

to zobacz sobie, co dzieje się obecnie na eventimie.de :o

Właśnie otwarto sprzedaż ogólną ze spacjalnym pakietem " fanclub" i bilety znikają w zastraszającym tempie ....

Myślę, że do poniedziałku zostaną wyłącznie "ochłapy"...

Otóż to. Są poszczególne bilety, plan hali, nawet można wybierać konkretne miejsca...

#1138 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 15:34

€201,15 z opcją: You select the price – we select the best available seats

Przecież $50 + €68 za płytę nijak daje €201,15.

To pojechali...

#1139 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 15:38

Hahah.. sprytnie to wymyślili.

Bilety od.. 201 Euro z opcją członkostwa w tym całym śmiesznym Eventim!!

Co za cena...

#1140 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 16:07

Chujnia, jak nie masz subskrypcji, karty kredytowej, lub jakiegoś członkostwa to zapomnij o bilecie na koncert.

W poniedziałek zostanie kilka sztuk które się rozejdą w kilka sekund.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych