Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1081 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:36

Pytanie: czy miejsca siedzące wybierał w Waszym przypadku automat czy mieliście podgląd wolnych miejsc?  Chodzi o Berlin 25.09.2015.

automatycznie przydzielało, beznadzieja.

#1082 Aguszka81

Aguszka81

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:37

Nie, nie, dla subów tylko część biletów jest przydzielona.

uffff..... czyli jest nadzieja..... ciekawe tylko jaka część ;)

#1083 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:37

automatycznie przydzielało, beznadzieja.

blok 211 ;) (jeśli opcja za €68)

#1084 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:38

wydaje mi się, że nikt nie będzie się bawił w unieważnianie transakcji kartowych, nie wiem czy to byłoby nawet legalne....jeżeli ktoś zabiera pieniądze z konta jest to jednoczesna deklaracja sprzedaży i zakupu.

Kurcze, nie wiem czy ryzykować i nie kupić teraz biletów  na Amsterdam z ticketmastera....

#1085 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:40

2 x Barcelona + 2 x Paryz zakupione na jednej subskrypcji. Chyba maja jakis blad limitów....:) 

#1086 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:43

To może ogarnijmy przed poniedziałkiem jakieś kompendium wiedzy dot. sposobu dystrybucji biletów na dane koncerty?

Bo jeśli w jakimś kraju jest normalnie, standardowo, klasycznie, bez udziwnień, to ja chętnie tam pojadę, i pewnie kilka innych osób też. Jechać samochodem do Amsterdamu zamiast Berlina w kilka osób to niewielka różnica. Do Sztokholmu czy Brukseli (gig w Antwerpii) można z kolei polecieć za grosze, także przy tylu tanich opcjach transportu Berlin nie jest żadnym rarytasem ;).

#1087 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:53

Ja mam: Block 202 rząd 19, a wcześniej miałem w tych okolicach duzo bliżej ale nie udało mi się dokończyć tranzakcji. 

#1088 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 11:59

wydaje mi się, że nikt nie będzie się bawił w unieważnianie transakcji kartowych, nie wiem czy to byłoby nawet legalne....jeżeli ktoś zabiera pieniądze z konta jest to jednoczesna deklaracja sprzedaży i zakupu.

A skąd takie przypuszczenie ?

Wiele razy miałem sytuacje, kiedy z jakiegoś powodu transakcja zrobiona kartą kredytową, była unieważniana przez sprzedającego i wówczas z automatu zwracano mi wcześniej pobraną kasę. Ja jakoś w tym nie dostrzegam działań bezprawnych.

Nie chcę siać defetyzmu, ale IMHO, po to ktoś wprowadza regulaminy i ograniczenia, aby były one przestrzegane. Ale jak widać są wśród nas "równi i równiejsi" ...

#1089 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:06

A ja mam inne pytanie: czy muszę być właścicielem karty kredytowej kupując bilety na berlińskie koncerty? Będą to jakoś sprawdzać przed wejściem jak w przypadku Londynu? Trafił ktoś na taką informację? Posłużyłem się kartą członka mojej rodziny.

#1090 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:07

Gdzieś-tam pisali o potrzebie wylegitymowania się dokumentem tożsamości przy wejściu...

#1091 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:09

Niedługo bilety będą sprzedawane na odciski palców.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#1092 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:09

Ciężko to będzie sobie wyobrazić - masa ludzi przepychających się z jednym celem - dotarciem jak najszybciej pod barierki, a tutaj proszą o okazanie ID z  photo...

#1093 Aguszka81

Aguszka81

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:11

A wytłumaczcie mi to raz jeszcze łopatologicznie... no wiecie Blond robi swoje :) Kupuje bilety na Berlin, 3 sztuki, dostaję 3 kody na tel i to są moje "bilety"?

#1094 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:14

No to w sumie ciekawa sprawa , kupuję bilety powiedzmy za pomocą karty kredytowej mamy , i co ? Potem pokazuję dowód osobisty a oni że podpisy się nie zgadzają :P ? Przecież nikt nie będzie brał kart kredytowych na koncert :D Ale podobnie było na koncercie White'a w Krakowie , tam sprawdzali dowody osobiste ;) ( Ale bez sprawdzenia zgodności z kartą kredytową :D )

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1095 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:18

A ja mam inne pytanie: czy muszę być właścicielem karty kredytowej kupując bilety na berlińskie koncerty? Będą to jakoś sprawdzać przed wejściem jak w przypadku Londynu? Trafił ktoś na taką informację? Posłużyłem się kartą członka mojej rodziny.

Obecne bilety, te na passbookowe nie mają nawet imienia i nazwiska, ba nawet miejsca podanego. Więc nie bardzo mają nawet co sprawdzać?

Raczej luz w przypadku Berlina.

ALE, byłem w tym roku na koncercie Kate Bush w Londynie, gdzie od samego początku było powiedziane, że bilety są imienne i będa sprawdzać dowody (nie karty kredytowe) i faktycznie, każdy, żeby wejśc do Apollo Eventim musiał okazać bilet i dokument tożsamości z tym samym nazwiskiem, które widnieje na bilecie. Ale wiadomo, koncerty Kate Bush, to była ogólnie specyficzna sytuacja :)

#1096 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:21

Antistar , tym razem Tobie się udało, a ja będę polować w pon.

#1097 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:26

W Berlinie nie będą sprawdzać kart kredytowych. Tam gdzie je sprawdzają w trybie paperless to karta kredytowa jest biletem i musi być z dowodem tożsamości. Czytnikiem robią bipbip i wchodzisz ;)

#1098 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:29

Z kartami sytuacja jest nie możliwa. Załóżmy że ktoś idzie z dziewczyną , kupił bilety za pomocą swojej karty kredytowej ( mając inne nazwisko) no i powiedzmy dojeżdżają na koncert oddzielnie , to co ? Dziewczyna nie może wejść do środka bo nie ma tej karty kredytowej za której sprawą odbyła się transakcja :P ? Musi być jakieś przypisanie imion i nazwisk do biletów i sprawdzenie ID i tylko tyle ;) Pytanie jak to będzie przypisane ? Pamiętam że na Jack'a White'a właśnie mama ( była w pracy więc dostęp do komputera) kupiła bilety mi mojemu tacie i mojej koleżance/ Za pomocą jednej karty kredytowej a na biletach były nazwiska każdego z naszej trójki i sprawdzono wyłącznie ID ;)

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1099 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:29

Pytanie: czy miejsca siedzące wybierał w Waszym przypadku automat czy mieliście podgląd wolnych miejsc?  Chodzi o Berlin 25.09.2015.

Oczywiście, że miejsca można wybrać z planu.

#1100 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 05 grudnia 2014 - 12:31

Dziewczyna nie może wejść do środka bo nie ma tej karty kredytowej za której sprawą odbyła się transakcja :P ?

Właśnie tak jest. Na każdym kroku piszą, że wejście jest tylko z osobą posiadającą kartę, z której dokonano zakupu. To samo jest z biletami mobile. Jest jeden kod na wszystkie. Każdy, komu kupujesz bilet musi wejść z Tobą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych