Czyli nie mam co prosić znajomego w Niemczech żeby starał się kupić dla mnie dwa bilety, bo jak pójdę na koncert to spytają gdzie jest ten kto je kupił i jego karta?
Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.
Posted 05 grudnia 2014 - 12:39
Ciężko to będzie sobie wyobrazić - masa ludzi przepychających się z jednym celem - dotarciem jak najszybciej pod barierki, a tutaj proszą o okazanie ID z photo...
Podam przykład Kate Bush. Odpowiednio wcześniej ustawione zostały 'zasieki' z barierek przed wejściem tak, że zgrabne 'ogonki' ludzi bez żadnych przepychanek przechodziły przez kontrolę biletów. Dokładnie takie same rozwiązanie, jak np. na lotniskach przed security check. Idzie sprawnie, bardzo szybko i bez żadnych przepychanek
Byłem już na kilku koncertach w berlińskiej O2 World i tam zawsze na luzie się wchodzi, prawda jest taka, że 99% fanów czekających pod halą, to Polacy i fani z krajów ościennych (i w sumie nie ma ich więcej niż kilkaset osób, Niemcy przychodzą na ostatnią chwilę i jeszcze nie pchają się pod scenę, bo trzeba przecież na spokojnie browarka wypić (a te są serwowane przy wejściu na płytę). Bez paniki
Posted 05 grudnia 2014 - 12:41
Zapewne tak jest, ale myślę, że dane i tak potem spłyną do jakiejś głównej bazy danych i tam nastąpi weryfikacja dubli....
Ewidentnie chcą uwalić rynek wtóny takimi wymysłami i chyba przede wszystkim koników.
Normalnie konie zebrałyby żniwa, a tak pozostaną im wyłącznie miejsca na trybunach do handlowania, które nigdy nie cieszą się już takim wzięciem (i przede wszystkim przebitką cenową) jak te na płytę.
Podobnie jest w Turynie. Jest opcja "PICK UP AT THE VENUE" jesli chodzi o bilety na podloge i pozamiatane. Konie moga sobie naskakac ale tym razem nie zarobia. Szkoda tylko, ze pomyslodawca nie pomyslal, ze przy okazji "kilim" rynek wtorny, wylewa dziecko razem z kapiela utrudniajac na maksa zycie fanom i komplikujac system zakupu.
Posted 05 grudnia 2014 - 12:44
A tak btw, moze ktos zbierze do kupy i uscisli w punktach wszystkie zasady zakupu przed poniedzialkiem i gdzies to wrzuci bo - co z reszta zrozumiale - pytania i watpliwosci sie powtarzaja i ciezko wyciagnac jakas konkretna informacje z tego natloku postow...z gory dzieki!
Posted 05 grudnia 2014 - 12:46
Czyli nie mam co prosić znajomego w Niemczech żeby starał się kupić dla mnie dwa bilety, bo jak pójdę na koncert to spytają gdzie jest ten kto je kupił i jego karta?
Jakie bilety? Na trybuny są normalne kartoniki i jest tak samo jak zawsze. Na płytę jest kod QR na telefon. Nie wiem na ile jest przypisany do jednego numeru, bo ten numer nigdzie na bilecie nie jest podany. Może można go sobie przesyłać. Ale tak czy inaczej - wszyscy muszą wejść na raz, bo dla wszystkich bilet jest jeden i można na niego wejść raz, jak zawsze.
Posted 05 grudnia 2014 - 12:50
Czyli nie trzeba być właścicielem karty kredytowej, z której dokonano transakcji? już się w tym gubię.
Posted 05 grudnia 2014 - 12:54
Oczywiście, że miejsca można wybrać z planu.
w opcji kategorii 3, biletów za €68 nie można było wybrać miejsc na Berlin, były przypisane z automatu. Pewnie, jak się płaci €200 to wiadomo miejsce możesz sobie wybrać.
Posted 05 grudnia 2014 - 12:56
w opcji kategorii 3, biletów za €68 nie można było wybrać miejsc na Berlin, były przypisane z automatu. Pewnie, jak się płaci €200 to wiadomo miejsce możesz sobie wybrać.
nieprawda trzeba było tylko wybrać: widok sali
Posted 05 grudnia 2014 - 12:57
Jakie bilety? Na trybuny są normalne kartoniki i jest tak samo jak zawsze. Na płytę jest kod QR na telefon. Nie wiem na ile jest przypisany do jednego numeru, bo ten numer nigdzie na bilecie nie jest podany. Może można go sobie przesyłać. Ale tak czy inaczej - wszyscy muszą wejść na raz, bo dla wszystkich bilet jest jeden i można na niego wejść raz, jak zawsze.
Na trybuny w Berlinie była też opcja kodu qr na telefon, wtedy nie płacisz €30 za wysyłkę 'kartonika' kurierem. Oczywiście, jak chcesz 'kartonik', to możesz wybrać opcję kuriera.
Posted 05 grudnia 2014 - 12:57
Czyli nie trzeba być właścicielem karty kredytowej, z której dokonano transakcji?
Zależy gdzie. W Berlinie nie, nie ma nigdzie takiej informacji. Wchodzi się 'na telefon'.
Posted 05 grudnia 2014 - 13:00
nieprawda trzeba było tylko wybrać: widok sali
uwierz mi, szukałem magicznego eventimowego jawa apletu z widokiem sali, jaki zazwyczaj dają, ale na stronie podczas zakupu go po prostu nie było.
Anyway, wziąłem najtańszy bilet, więc wybrać i tak by nie było specjalnie z czego, bo wszystko to górne trybuny. O2 World na prawdę jest mniejsza niż np. Atlas Arena, nawet górne trybuny spokojnie dają gwarancję dobrego widoku i super zabawy
Posted 05 grudnia 2014 - 13:00
Jest opcja, żeby ktoś wrzucił mapkę hali z Berlina? Jest gdzieś dostępna?
Posted 05 grudnia 2014 - 13:03
Jest opcja, żeby ktoś wrzucił mapkę hali z Berlina? Jest gdzieś dostępna?
np. tutaj:
Posted 05 grudnia 2014 - 13:05
Hmm w takim razie te bilety za 30 Euro również się na coś nadają
Posted 05 grudnia 2014 - 13:12
Dzięki za mapkę. Wychodzi na to, że siedzenie będę mieć pod samym sufitem.
Posted 05 grudnia 2014 - 13:13
ale na U2 plan sektorów jest z lekka inny (mniej sektorów w dolnym pierścieniu i inne numery) ....
Gdzieś mam fotkę...zaraz ją spróbuję wkleić.
Posted 05 grudnia 2014 - 13:14
A ma ktoś też ceny do danych sektorów?
Posted 05 grudnia 2014 - 13:25
Tylko gdzie na tej mapce są balkony pomiędzy dolnym a górnym sektorem?
Posted 05 grudnia 2014 - 13:33
Dzięki za mapkę. Wychodzi na to, że siedzenie będę mieć pod samym sufitem.
Ta hala jest niska ))
http://instagram.com/p/nP1PFJD9N4/
naprawdę z drugiego końca będzie świetnie widać, zwłaszcza na tej trasie, gdzie scena +wybieg jest na całej długości płyty )))
Posted 05 grudnia 2014 - 13:43
ale na U2 plan sektorów jest z lekka inny (mniej sektorów w dolnym pierścieniu i inne numery) ....
Gdzieś mam fotkę...zaraz ją spróbuję wkleić.
tak, na U2 będzie więcej rzędów (bliżej płyty) w sektorach 210-215. Ale rozmiar płyty i pozostałych sektorów się nie zmieni. Naprawdę nie panikujcie, ta hala jest 'mała'. Ostatnio będąc tam, którzy wcześniej nie widzieli O2 World, byli w szoku, jaka to jest super 'mała' hala. dlatego ja zawsze wybieram O2, bo nawet ze słabym, tanim biletem mam gwarancje przeżycia super show.
Np. O2 Arena w Londynie jest znacznie większa wchodzi tam do 20k ludzi i jest bardzo wysoka (bilety na górne sektory maja info/ostrzeżenie, że jeśli ma się lęk wysokości, to lepiej nie kupować biletów w tych sektorach hahah... to prawda, sektory górne są baaardzo wysoko).
Aby nie offtopikować, można prosić o założenie wątków dotyczących poszczególnych miast/koncertów?
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users