Jump to content

Photo

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#881 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 00:18

Ech, niestety ujowo to wszystko wygląda, fakt.

Chyba zaczynam się kierować w stronę głosów mówiących o tym, aby wytrzymać jeszcze ten rok w napięciu i poczekać na legi 2016, wtedy na pewno pojawi się Polska, no i zasada ,,ostatnie legi trasy wychodzą im najlepiej" się kłania też. Jest to coraz bardziej poważna alternatywa dla mnie.  

#882 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 00:20

Witam serdecznie po dlugiej przerwie. Nowa trasa-nowe wyzwania :)

Wybieram Barcelone-szalona publicznośc , extra klimat no i Spanish Eyes.Wybiera sie ktoś .???

Dodatkowo Londyn (jak sie załapie na bilety) i na grande finale - Paryż.

Zastanawiam sie czy z tym akustycznym setem to prawda, przeciez to jakas bzdura bedzie. ja chce "elektrycznosc" a set akustyczny w srodku koncertu i pozamiatane. 

#883 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 00:24

Informacje odnośnie kupna z Ticketmaster.co.uk:

I want to get first access to tickets for the next U2 UK Tour, how do I do this? 

If you are already a subscription holder at U2.com you will receive a unique passcode that can be used to purchase a maximum of 2 tickets during the presale. You will be assigned to one of two groups: the first group’s (eXPERIENCE) presale goes live on Thursday at 10am, the second group (iNNOCENCE) on Friday at 10am. If you’re unsure what group you belong to, please check the email you receive or contact U2.com directly.

I don’t have a subscription but I want to get into the presale, how do I do this?
You can access the presale from 3pm on Friday by purchasing a ticket + subscription bundle from Ticketmaster. You can choose from a premium subscription which costs £55 or a standard subscription which costs £35. Or, you can buy a subscription from U2.com at any time and receive a presale access code in real time.

Which shows will Ticketmaster be selling?
Ticketmaster is the official partner for the SSE Hydro and will be running the presale for standing tickets, seated tickets, (RED) Zone and VIP packages at this venue. For The O2 in London, the venue will be running the presale for standing, seated and (RED) Zone Packages (visit U2.com for more information) but Ticketmaster will have a number of VIP packages available for London during the presale.

Are there any restrictions on what I can buy?
There is a limit of two tickets across the tour per customer. Please note that for the floor standing tickets in Glasgow, Ticketmaster will be selling Paperless Tickets which require the cardholder to attend the event. For more information please click here.

What are the presale timings? 
The first group’s presale runs from Thursday at 10am to Saturday 12pm. The second group will be able to use their passcodes from Friday at 10am until Saturday 12pm. Ticket + Subscription bundles will go on sale Friday at 3pm until Saturday 12pm.

Tickets will be on general sale from Monday 9am.

Całkiem możliwe więc, że nie dotyczy to wszystkich koncertów, a tylko niektórych. Ktoś wrzucił też wizualizację biletu z Berlina (na płytę), także póki co wstrzymałbym się z tą zbiorową paniką nt. smartphonów i kart kredytowych :)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#884 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 00:34

Chyba zaczynam się kierować w stronę głosów mówiących o tym, aby wytrzymać jeszcze ten rok w napięciu i poczekać na legi 2016, wtedy na pewno pojawi się Polska, no i zasada ,,ostatnie legi trasy wychodzą im najlepiej" się kłania też. Jest to coraz bardziej poważna alternatywa dla mnie.  

Tyle, że przy koncertach stadionowych w 2016r. raczej nie ma co liczyć na wielkie rotacje w setlistach. Zapewne kawałki które najbardziej sprawdzą się w 2015r. uzupełnią o kilka utworów z SOE. Dodatkowo w 2016r. będą celebrować 40 lecie istnienia zespołu i zapewne koncerty też będą bardziej zbliżone do "the best of.."

A może warto zorganizować jakąś fanowską akcję na rzecz koncertu w Polsce w 2015r.? Zakładając, że wina leży po stronie polskiego Live Nation - może udałoby się coś zdziałać. Przykładowo Szkotom udało się skutecznie wywrzeć presję podczas Elevation Tour. Akceptując ten stan rzeczy możemy doprowadzić do sytuacji, że Live Nation znowy dowali kosmiczne ceny na koncert stadionowy, a przy takich raczej nie będzie szans na dwa koncerty na Narodowym. Może jakaś petycja, zmasowany atak na oficjalne profile zespołu?

Dołączona grafika

#885 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 00:45

A może warto zorganizować jakąś fanowską akcję na rzecz koncertu w Polsce w 2015r.? Zakładając, że wina leży po stronie polskiego Live Nation - może udałoby się coś zdziałać. Przykładowo Szkotom udało się skutecznie wywrzeć presję podczas Elevation Tour. Akceptując ten stan rzeczy możemy doprowadzić do sytuacji, że Live Nation znowy dowali kosmiczne ceny na koncert stadionowy, a przy takich raczej nie będzie szans na dwa koncerty na Narodowym. Może jakaś petycja, zmasowany atak na oficjalne profile zespołu?

Jak najbardziej popieram, sam zastanawiałem się nad takowym rozwiązaniem i myślę, że byłoby to możliwe do zrobienia :)

EDIT:

Co do obniżenia ilości biletów w pre-sale'u - może to wynikać stąd, że pojemność hal jest w większości 3, a nawet 4 razy mniejsza niż stadionów, przez co pewna część koncertów mogłaby zostać wykupiona jeszcze przed trafieniem do sprzedaży ogólnej.

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#886 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 01:50

Pamiętacie "Why Not In Poland?" Zbycha z Kolonii z ET? Tym razem takich flag na koncercie w Niemczech ma być co najmniej tysiąc, pod samą sceną. To będzie nasza flaga-akcja na tę trasę.

#887 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Posted 04 grudnia 2014 - 01:58

Pamiętacie "Why Not In Poland?" Zbycha z Kolonii z ET? Tym razem takich flag na koncercie w Niemczech ma być co najmniej tysiąc, pod samą sceną. To będzie nasza flaga-akcja na tę trasę.

A nie sądzisz, że jest to trochę naiwne? Akcja Zbycha była fajna, ale od pewnego czasu (np od kiedy podpisali umowę z Livenation) to chyba oczywiste, że money first.

Call me a hater, ale jeśli jeszcze Bono na koncertach zacznie papieżować, to zamiast rzucać mu biało-czerwoną, chętniej bym rzucił transparent z napisem w stylu: stop talking about equality/solidarity, just pay f*ckin' taxes. ;)

#888 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 02:17

wiesz co, dziś to możesz i dać mu w mordę na scenie, wisi mi to. po tej akcji mam dość bronienia ich za wszystko - a za każdym razem jak to robiłem od sam już nie wiem kiedy, z 11 lat by było. cztery stare naiwne dziady podpisały umowe z koncernem który nie przewiduje żadnych sentymentów poza sentymentem zysku, ja mam dość. live nation i ich i nas ojebało jak na wnuczka. nowa metoda, na u2fana.

nie sprowadzę tego nigdy do tak żenującego poziomu bo nadal kocham tę muzykę. ale oni sami, tak, nadal debili bronię, bo to naiwni debile zawsze byli, mają wiedzieć że jest złe co się dzieje teraz. bardzo wielu die-hard fanów podziela ten pogląd. a skoro wkurwili nawet takich to tym razem coś naprawdę jest nie bardzo ok.

#889 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Posted 04 grudnia 2014 - 02:31

wiesz co, dziś to możesz i dać mu w mordę na scenie, wisi mi to. po tej akcji mam dość bronienia ich za wszystko - a za każdym razem jak to robiłem od sam już nie wiem kiedy, z 11 lat by było. cztery stare naiwne dziady podpisały umowe z koncernem który nie przewiduje żadnych sentymentów poza sentymentem zysku, ja mam dość. live nation i ich i nas ojebało jak na wnuczka. nowa metoda, na u2fana.

Czytałem też to, co pisałeś na fejsie, ale wciąż się dziwię, że masz dość, bo nie ma nic, czego nie można było się spodziewać. Chociaż, może ja nie czuję się na tyle zaskoczony, bo jestem bardziej pesymistą? :D A w mordę to mogę dać co najwyżej sobie, że nie zobaczyłem ich np na Vertigo Tour.

#890 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 02:52

no to jesteś świadkiem połowicznego złamania mojej wiary w ten biznes - której Ty nie miałeś od dawna, nazwijmy to tak. nie pognębiaj mnie, pognębiaj U2, im się należy :P

#891 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:26

Pojawiły się kody na pre-sale dla subów.

#892 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:27

Heh...Live Nation tak miesza z tą sprzedażą, że chyba będziemy mieć powtórkę z Vertigo tour, kiedy to Larry pisał list do fanów z przeprosinami.

PS. kody do pre-sale w końcu się pojawiły na stronie tour'u :)

#893 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:33

Jak będą jakieś oficjalne informacje dot. dystrybucji biletów w Niemczech proszę powiadomić ;)

I są ?

Będą bilety w postaci materialnej ? Wiadomo już ?  :)

El silencio se vuelve melodia

#894 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:35

nic kurde nie wiadomo :(

Na stronie eventimu.de nadal skromne info odnośnie koncertów. Nawet planu hali z cenami jeszcze nie ma...

#895 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:35

sa kody! ale jak rozumiem niewinni czarodzieje dopiero jutro kupują ;(

#896 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:41

No ja też jako świeży gołowąs subowy jutro kupuję. Pytanie czy trzeba zakładać konta na np. livenation.nl w przypadku chęci zakupu biletu na koncert amsterdamski? Klikając na pre-sale na u2.com przy koncercie w Amsterdamie przenosi właśnie na powyższą stronę i krzyczy by założyć tam konto....

#897 queck

queck

Użytkownik

• Members
  • 15 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:47

Plan sali jest na Paryż

#898 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:47

trzeba i radzę to zrobić a.s.a.p.

Generalnie, zawsze bezpieczniej jest aktywować konta na portalach biletowych, bo potem przy znaczących eventach , jak mają przeciążone serwery, to problem może być podwójny (rejestracja + zakup biletów). A tak ogranicza się go do jednej kwestii - kupna...

#899 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:52

Dostałam kody, mogę już dzisiaj kupić , a ja dalej nie wiem co robić i co z tym Berlinem!

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#900 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 04 grudnia 2014 - 08:59

Dostałam kody, mogę już dzisiaj kupić , a ja dalej nie wiem co robić i co z tym Berlinem!

o 10.00 logować się na eventim.de poprzez link ze strony u2/tour i kupować :)

Ameryki nie odkryjemy (niestety)...dają 2 , to chociaż je należy brać.

Ja biorę trybuny z prostego powodu (pomijając względy personalne) - ponoć bilety na płytę będą w postaci mmsa czy czegoś podobnego na smartfona, a to oznacza brak ewentualnej możliwości ich re-dystrybucji.

Bo co jeśli w dziurach terminarza dołożą jeszcze jakieś ciekawsze (lub bliższe) miejsca występów? Wówczas mogę próbować się wymienić albo kupić kolejne , a te ewentualnie sprzedać...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users