Ja dzisiaj przedłużyłem subskrypcję pod wpływem tych plotek Jeśli będzie tylko 1 dzień między ogłoszeniem a dystrybucją, to trzeba jutro jakąś burzę mózgów i czas decyzji zorganizować - Które miasto podbija U2forums (jeśli nie będzie Krakowa). Pewnie będą osoby jadące do kilku, ale wydaje mi się, że najsensowniej będzie jechać do 1 - jadąc na 5 koncertów do jednego jest 99% na usłyszenie wszystkich kawałków granych w legu, jadąc np. na 3 koncerty do jednego miasta i 2 do drugiego, jest duuża szansa na trafienie na te same sety. A takie 5 czy 6 koncertów w 1 mieście to i tak pewnie będzie wydatek rzędu 2000 zł minimum..
Z jednej strony najłatwiej byłoby zorganizować Berlin, ale publiczność, a tym samym koncerty IMO dużo lepsze będą w Hiszpanii czy Włoszech. Może jakimś kompromisem byłyby Wyspy, ale tam też publiczność raczej "zachodnio-europejska". Całe szczęście leg będzie poza sezonem, więc może łatwiej będzie z lokum i transportem. Sam nie wiem, pewnie pojadę za forum i tak Ale ani w Berlinie ani Londynie magii koncertu polskiego nie doświadczyłem, trochę szkoda mi wyrzucać tyle kasy na faile, nawet jeśli będą to koncerty U2.
Może niech Ci, co byli na U2 zagranicą niech coś zasugerują