Najlepsze płyty wg BBC
Posted 16 maja 2007 - 17:15
1. Bruce Springsteen – "Born In The USA"
2. Dire Straits - "Brothers In Arms"
3. Nirvana – "Nevermind"
4. The Clash – "London’s Calling"
5. David Bowie – "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars"
6. The Beatles - "White Album"
7. Black Sabbath - "Paranoid"
8. U2 - "Achtung Baby"
9. The Stone Roses – "The Stone Roses"
10. Led Zeppelin – "Led Zeppelin IV"
Co do mojego zdania - oprócz Achtunga ( powinien być 11, za pozostałymi albumami U2 ), na miejsce w dziesiątce absolutnie nie zasługują Nevermind , Paranoid, Stone Roses i Brothers In Arms. Uwielbiam Born In The USA, ale jednak Boss miał lepsze płyty, to taki mainstreamowy wybór.. Wydaje mi się, że powinien tu także trafić inny album Beatlesów.
Posted 16 maja 2007 - 20:41
Posted 16 maja 2007 - 20:44
Posted 17 maja 2007 - 09:44
Jak najbardziej w tym wątku można i należy pisać o swoich ulubionych płytach, i na pewno żadnemu z moderatorów nie będzie to przeszkadzać ( prawda, słoneczka nasze i dobrodzieje ? )Można by temat przemianować na nasze ulubione albumy ale bez tworzenia dziwnych rankingów. Pisalibyśmy sobie o tych naj, za co je lubimy i czemu są dla nas ważne laugh.gif
A tu podali jakieś uzasadnienie? Bo mnie wkurzają te rankingi z-niższej-części-pleców jak ten, które zdają się nikomu poza szanownymi panami autorami nie pasować do niczego. Jak dają uzasadnienie, to przynajmniej czasem coś poczytać można ciekawego.
Taki ranking traktuję bardziej jako pretekst. Uzasadnienia zazwyczaj składają się z banałów ( typu: " albumem Paranoid Black Sabbath zapoczątkowali jeden z najważniejszych nurtów rocka XX wieku, czyli metal " ), albo niezalowych " zabaw formą " ( typu: " album Paranoid.. drzewo rosnące nad brzegiem, a moja dziewczyna jest kochana " ), i szczerze mówiąc nie bardzo mi się chce ich szukać.
Posted 17 maja 2007 - 10:05
O tu:
http://u2forums.com/...hp?showtopic=97
Posted 17 maja 2007 - 12:11
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users