Survivor 5 - Boy
Posted 14 maja 2007 - 23:43
Shadows to chyba najlepszy kawałek z płyty.
Ale moje preferencje prawie nigdy sie nie zgadzają z większością forumowiczów...
Posted 15 maja 2007 - 00:07
Posted 15 maja 2007 - 07:23
Dzisiaj dzień zacząłem oczywiście od Boya. Głosuję na The Ocean. Wcześniej tego kawałka nie brałem pod uwagę. Sam w sobie nie jest on jednak jakąś muzyczną perłą. Jego siła polega na tym, że idelanie wkomponowuje się w album a grany na koncertach potrafi wytworzyć wyjątkową atmosferę. Wyrwany jednak z tego kontekstu dużo traci. Tak przy okazji - powrót do grania tego kawałka na Vertigo Tour był dla mnie jednym z najwspanielszych muzycznych momentów tej trasy.
Posted 15 maja 2007 - 07:28
Musze przyznać, że tą płytę zawsze słuchałam jako całośc i strrasznie trudno mi usunąć z niej jakikolwiek kawałek... No ale jak mus to mus!
Posted 15 maja 2007 - 07:36
Boy to bardzo równa płyta. Wczoraj słuchałem ją pod kątem Survivor'a i to wcale nie jest I will follow + reszta. Naprawdę trudno się na coś zdecydować. Najmniejszą moją uwagę przykuł Another Time, Another Place i na niego powinienem głosować.
Jednakże, żeby bronić genialne, najlepsze na płycie Shadows and tall trees głosuję na The Ocean
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 15 maja 2007 - 08:09
Posted 15 maja 2007 - 09:52
Zgadzam się, że Boy to bardzo wyrównana płyta - nawet za bardzo Ciężko wskazać coś słabszego. Głos na Stories For Boys .
Posted 15 maja 2007 - 12:17
A Stories For Boys to przecież esencja tego albumu jest, jak można!
ktoś tu sie naprawde chce ze mną pobić.
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Posted 15 maja 2007 - 12:22
(...) Ale Shadows And Tall Trees ??? Dość już dyplomatycznego podejścia powtórzę za Corso - pogięło Was ??!! Jak można na to teraz głosować ?? Jeden z najoryginalnieszych utworów zespołu, z genialną partią Larry'ego, niesamowitym klimatem, i tym, jedynym w swoim rodzaju, tekstem ( nawiasem mówiąc, wersja demo ma jeszcze świetny, glamrockowy riff - szkoda, że nie wpetli go jakoś w wersję albumową ).. Jak Wy sobie niby wyobrażacie Boya bez tego numeru ?? Jeżeli Shadows teraz odpadnie, będzie to największy skandal w całej historii naszych survivorów. W takim wypadku zapowiadam bojkot (...)
Podpisuję sie obiema rękoma i obiema nogami.
Ja dodatkowo potrafię się nawet doszukać pewnych prog-rockowych wpływów.
I wspaniały finał z : Siano!!! Siano!!! Siano!!! (jak to kiedyś, chcąc mi dokuczyć, śpiewała moja siostra )
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 15 maja 2007 - 12:25
Podpisuję sie obiema rękoma i obiema nogami.
Ja dodatkowo potrafię się nawet doszukać pewnych prog-rockowych wpływów.
I wspaniały finał z : Siano!!! Siano!!! Siano!!! (jak to kiedyś, chcąc mi dokuczyć, śpiewała moja siostra )
A pewnie, Shadows And Tall Trees to w tym momencie moja czołówka tego albumu. Glam, prog, post punk, co jeszcze w nim znajdziemy? Nie wolno się takiego cuda pozbywać na początku. W moim rankingu wcześniejszym umiesciłem je oczko przed I Will Follow. Hm. Podtrzymuję
Posted 15 maja 2007 - 13:06
oj, tu będzie ciężko --'
Felis, mogę wraz z Tobą kłócić się z tymi, co na Stories... głosują ;]
Posted 15 maja 2007 - 13:08
Felis, mogę wraz z Tobą kłócić się z tymi, co na Stories... głosują ;]
Myślicie że sobie z Wami dwiema nie poradzę ?
Posted 15 maja 2007 - 13:12
pff!Myślicie że sobie z Wami dwiema nie poradzę ?
ze mną jedną sobie poradzić nie możesz
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Posted 15 maja 2007 - 13:14
pff!
ze mną jedną sobie poradzić nie możesz
Ekhm, proponuję wypalić fajkę pokoju
Posted 15 maja 2007 - 14:05
Ekhm, proponuję wypalić fajkę pokoju
Lepiej tak zrobić W końcu gdzie diabeł (Mr. Macphisto) nie może, tam babę pośle
Posted 15 maja 2007 - 14:10
Posted 15 maja 2007 - 14:40
Dobra, wypalić można, ale najpierw musisz przyjechać na śląsk ;pp
Proponuję termin 25 maja lub 8 czerwca ;pp
Posted 15 maja 2007 - 15:35
Posted 15 maja 2007 - 23:12
Shadows And Tall Trees natomiast jest dla mnie dokładnie tym samym, czym Lemon na Zooropie - skarbem. Darzę ten utwór niesamowitą miłością i chciałabym, żeby był przynajmniej na podium
Your signature is more powerful than you think
Posted 15 maja 2007 - 23:47
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users