Kiedyś w Necie krążyła wieść, że są w rodziinym konflikcie... Nie pamiętam gdzie (na pewno nie w polskich mediach)... Zresztą mnie to w ogóle nie interesuje.w "chłodnych" relacjach? napiszesz coś więcej, bo chyba coś mnie ominęło?
Różne mniej istotne newsy o U2
Napisano 02 stycznia 2015 - 14:00
Pitu - pitu z tymi dziećmi.
Ludzie! Bonias może już nie grać na gitarze, to jest chyba dla nas istotniejsze
Mnie jest o wiele bardziej szkoda Bono, że nie będzie miał radości z grania, niż nas, że tego grania nie usłyszymy
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 02 stycznia 2015 - 17:39
Gdyby Edge nie mógł już grać na gitarze - to by dopiero był straszny news
Zresztą i tak w ostatnich latach Bono często tylko przewieszał sobie gitarę przez korpus i trzymał ją dumnie za gryf nie wydobywając ani jednego dźwięku, więc chyba to będzie mógł dalej robić
Napisano 02 stycznia 2015 - 18:20
Ale Bonias z swoim Gretscho- Fenderem podczas The Fly na 360 Tour to była czysta zajebistość !
Zresztą naśmiewamy się z tej 'umiejętności' gry na gitarze Bono , ale czasem robi on wręcz nieodłączne tło ! Najlepszym przykładem jest Walk On , które na 360 straciło połowę swojej mocy bez wypełniającego tło Bono. Nie mówiąc już o tym jak zabrzmiałoby One
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 02 stycznia 2015 - 19:18
Bez przesady ! One z pewnością straciłoby swój urok gdyby zaśpiewał ją Bruce Springsteen albo jakiś inny Chris Martin ale gdy ktoś inny zagra na gitarze to naprawdę nie będzie koniec świata
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 02 stycznia 2015 - 19:57
Ja jestem zdruzgotany (piszę poważnie).
Nie będzie już Kite, Staring at the Sun, dogrywek na Bad, przygrywek przed Streetsami, Gone będzie gone, nie mówiąc już o definitywnym ścięciu mojego marzenia czyli In God's Country na dwie gitary, jak to było za najlepszych czasów
Napisano 02 stycznia 2015 - 20:07
Ja jestem zdruzgotany (piszę poważnie).
Nie będzie już Kite, Staring at the Sun, dogrywek na Bad, przygrywek przed Streetsami, Gone będzie gone, nie mówiąc już o definitywnym ścięciu mojego marzenia czyli In God's Country na dwie gitary, jak to było za najlepszych czasów
Ty Max zdruzgotany a ja załamana.
Uwielbiam widok Bono z gitarą. I akustyczne jego wstawki gitarowe podczas koncertów. A teraz być może tego nie będzie. załamka totalna
Napisano 02 stycznia 2015 - 20:09
Ej, ale nie panikujmy za wczasu. Na razie to jest tylko może. Gdyby miał pewność to powiedziałby definitywnie. Opiekują się nim najlepsi lekarze na świecie, więc kto jak nie oni mają go doprowadzić do pełnej sprawności?
A tak swoją drogą niech ktoś kto się na tym zna, wyjaśni dlaczego konkretnie nasz ulubieniec może już nie być nigdy w stanie zagrać na gitarze? Chodzi o ten zrekonstruowany palec? Czy w ogóle rękę będzie miał taką sztywną, że nie będzie w stanie pochwycić gitary?
Napisano 02 stycznia 2015 - 20:13
"Nad horyzontem błyska się i słychać szczęk żelaza
Nigdy nie będzie takiego lata.."
tak mi się skojarzyło, bo się tu robi strasznie smutno, ej..
Ej, ale nie panikujmy za wczasu. Na razie to jest tylko może. Gdyby miał pewność to powiedziałby definitywnie. Opiekują się nim najlepsi lekarze na świecie, więc kto jak nie oni mają go doprowadzić do pełnej sprawności?
o, to to!
I can't say where it is
But I know I'm going.
Napisano 03 stycznia 2015 - 00:45
Pitu - pitu z tymi dziećmi.
Ludzie! Bonias może już nie grać na gitarze, to jest chyba dla nas istotniejsze
NO to rzeczywiście byłby problem. Może braki w pojedynczych utworach nadrobili by techniczni pod sceną, ale kilka utworów mogło by już nie wrózić do setu. Z drugiej strony The Fly z Bostonu 2001 - tylko z Edgem na gitarze, jest najmocniejszym The Fly'em w historii, więc może się coś z tego powtórzy - tym bardziej, że czekają nas hale w 2015...
Napisano 14 stycznia 2015 - 19:42
http://www.goss.ie/2...orst-song-ever/
U2′s song Miami from their 1997 album Pop has been named their worst song ever by Rolling Stone magazines.
(...)
The magazine included it in the feature 20 Terrible Songs by Great Bands. The critic writes that Miami had “the dullest, meshing four looped seconds of 90′s beats.”
Napisano 14 stycznia 2015 - 19:44
Napisano 14 stycznia 2015 - 20:34
Forbes has compiled its list of the most expensive concert tickets for 2015 tours, and the numbers provide some insight into the current live music marketplace.
Most Expensive Tours:
01. Fleetwood Mac – $307.78
02. Maroon 5 – $279.42
03. Taylor Swift – $262.85
04. Neil Diamond – $261.33
05. Chris Brown & Trey Songz – $258.70
06. U2 – $256.93
07. Bob Seger – $251.57
08. The Who – $250.59
09. One Direction – $223.01
10. Kenny Chesney – $185.11
11. 5 Seconds of Summer – $179.30
12. Ariana Grande – $178.30
13. Meghan Trainor – $169.80
14. Iggy Azalea and Nick Jonas – $167.19
15. Foo Fighters – $164.12
http://consequenceof...to-see-in-2015/
Napisano 14 stycznia 2015 - 23:07
Napisano 14 stycznia 2015 - 23:08
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 20 stycznia 2015 - 13:08
Edge wystąpi w programie.. muzyczno-kulinarnym (tak, dobrze przeczytaliście) w ramach nowej serii Dailymotion:
http://www.dailymoti...rom=embediframe
Dailymotion announced today that the five-episode series will launch next Monday, January 26th. In one show, renowned chef Mario Batali sits down with The Edge to "discuss creativity, creation and the similarities between food and music." The preview video below shows parts of their conversation, as well brief bits of The Edge doing acoustic versions of "Desire" and "Running To Stand Still" and Batali making some kind of scallops dish.
mam nadzieję, że w programie usłyszymy całość Runninga i Desire.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych