Skocz do zawartości

Zdjęcie

Elevation 2001- Live From Boston (wielość dat)

• Please log in to reply
658 replies to this topic

#321 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 08:23

Kite

#322 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 12:40

Dobra, ale teraz piotrasik się z tobą zgodzić nie mogę w sprawie głosu margo. Ja wiem, że to nic nie zmienia, ale głos nie był edytowany, tylko poprawiany na zgodny z regulaminem. Do tej pory było milion razy tak robione i zawsze było to zaliczane. Ba, czasem nawet wysyłało się pm żeby zostało to poprawione. Po za tym, jeśli tak byśmy na to patrzyli, to co trzeci głos powinien zostać niezaliczony (gdyby ktoś co minutę odświeżał topic), bo bardzo dużo przypadków jest, że ludzie zapominają pogrubić, po czym po wysłaniu głosów widzą swój błąd i poprawiają.

A co do głosu to chyba się wstrzymam.

Kurczę, nie wiedziałam, że to kiedyś powiem, ale MUSZĘ się zgodzić ze Szczotkiem co do polityki edytowania głosu...
Podstawą do jego niezaliczenia jest np. zmiana na inny utwór. Jeżeli ktoś czyni nieważny głos (z uwagi na swoje roztargnienie) ważnym- to się liczy. Istotne jest to, żeby zmieścić się w czasie trwania danej rundy.

Wiem, że podliczenie tego głosu nic nie zmienia, ale tak na przyszłość warto wyjaśnić tę kwestię.
"I will not hear what you have to say

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"

#323 verisx

verisx

Użytkownik

• Members
  • 387 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 17:09

Gone, teraz już trzy głosy na Kite, normalnie jaja sobie z ludzi robicie...

#324 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 17:39

Co jak co ale Gone? A teraz Kite...

Ludzie no, coraz dziwniejsze są wasze wyroki

Stay

#325 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 17:53

Ja tylko chciałbym przypomnieć co poniektórym, że oceniamy to konkretne wykonanie na tym konkretnym dvd, a nie to jak ogólnie lubimy daną piosenkę.

Where the Streets Have No Name

Skądinąd dobre, ale nie aż tak dobre jak na Slane czy Sydney, poza tym w tym zestawie pozostałych znamienitości chyba jest najmniej wybitny.

#326 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 18:27

spadaj, mogłam się nie przyznawać, że w mojej krwi krąży alkohol :( i tak bym na to głosowała.

Wiem, że dla wielu będzie to zaskoczenie, ale niestety poziom moralny nie ma nic wspólnego z poziomem alkoholu... :(

w ramach zadośćuczynienia za moralny gwałt jakiego się dopuściliśmy na Rodii i innych takich tam, w ramach wyrzutów sumienia wyrzućmy sumienie i specjalnie dla nich wyrzućmy razem z nim Original Of The Species.

Ale ja bardzo lubię Original Of The Species.

Kurczę, nie wiedziałam, że to kiedyś powiem, ale MUSZĘ się zgodzić ze Szczotkiem co do polityki edytowania głosu...
Podstawą do jego niezaliczenia jest np. zmiana na inny utwór. Jeżeli ktoś czyni nieważny głos (z uwagi na swoje roztargnienie) ważnym- to się liczy. Istotne jest to, żeby zmieścić się w czasie trwania danej rundy.

Ten atak na głos margo to był oczywiście żart i wynikał tylko i wyłącznie z faktu, że zagłosowała na piosenkę, której nie chciałem wyrzucić, a że nie pogrubiła głosu (a nie można ich edytować!) to uznałem, że oto nadarzyła mi się ostatnia deska ratunku, alas, biz musiała tu zabzyczeć tuż przed północą i wszystko rozwalić. Ale oczywiście zgadzam się ze Szczotkiem i on ma rację, że tego rodzaju rygory są po prostu zbędne i na pewno bym się nie upierał przy niezaliczeniu głosu margo, gdyby faktycznie okazał się on decydujący. I - mimo, że ostatnio nie śledziłem surwajworów - jestem pewien, że wielokrotnie się zdarzało, że głos "cienki" był zmieniany na "gruby". Ale! Ta sytuacja sprawiła, że coś mi przyszło do głowy. Ja tylko zauważam pewną nieścisłość ale ale! natrafiamy tutaj na pewien problem logistyczny. Problem polega na tym, że - z tego co wiem - nie ma sposobu, żeby sprawdzić czy jakiś głos był edytowany czy nie jeśli nikt przypadkiem siedząc na forum w odpowiednim momencie nie zauważył edycji, w sensie, zmiany posta. Okej, w przypadku pogrubiania nie ma to znaczenia, ale co jeśli ktoś zagłosował na jakąś piosenkę, po czym parę minut później zmienił jej tytuł na inny i akurat nikt tego nie zauważył? Czy jest jakiś sposób na wyśledzenie tego? Okej, może moderatorzy mają takie uprawnienia, ale rzadko się zdarza, że moderator i prowadzący surwajwora to jedna i ta sama osoba.

#327 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 18:32

Mnie akurat ciężko posądzić o nielubienie Kite. Oceniam w 100% tylko i wyłącznie wykonanie na danym koncercie.

#328 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 18:35

@Elessar - Napisałem tak bardzo ogólnie, do nikogo konkretnego :)

#329 alexdescend

alexdescend

Użytkownik

• Members
  • 884 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 18:50

Kite

When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see

---

24/09/2015//Berlin

12/07/2017//Berlin

31/08/2018//Berlin

29/09/2018//Kopenhaga

10/11/2018//Dublin

13/12/2023//Las Vegas

#330 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 19:18

Tak, ale poczułem się w obowiązku, aby udzielić odpowiedzi. ;-)

#331 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 20:00

Ta sytuacja sprawiła, że coś mi przyszło do głowy. Ja tylko zauważam pewną nieścisłość ale ale! natrafiamy tutaj na pewien problem logistyczny. Problem polega na tym, że - z tego co wiem - nie ma sposobu, żeby sprawdzić czy jakiś głos był edytowany czy nie jeśli nikt przypadkiem siedząc na forum w odpowiednim momencie nie zauważył edycji, w sensie, zmiany posta. Okej, w przypadku pogrubiania nie ma to znaczenia, ale co jeśli ktoś zagłosował na jakąś piosenkę, po czym parę minut później zmienił jej tytuł na inny i akurat nikt tego nie zauważył? Czy jest jakiś sposób na wyśledzenie tego? Okej, może moderatorzy mają takie uprawnienia, ale rzadko się zdarza, że moderator i prowadzący surwajwora to jedna i ta sama osoba.

Jeśli o to chodzi, to moderatorzy mają niestety takie same uprawnienia jak pozostali użytkownicy. Widzą edycję tylko wtedy, gdy edytujący zaznaczy opcję: "Wyświetl linię 'Edytowane przez'". Nie wiem jak to jest u adminów (pewnie cała historia edycji jest ładnie wyświetlona, czego no nie powiem, ale zazdroszczę, bo czasem pewnie fajne smaczki można znaleźć :P ).

Od II edycji survivorów śledzę je w miarę możliwości dokładnie, co część prawdopodobnie już zauważyła i zazwyczaj mam zapisane/pamiętam wynik podczas poprzedniego odświeżenia tematu przeze mnie. Czyli wchodzę w survivor, widzę jest 5 głosów na New York i 3 głosy na Walk On. Następnym razem wchodzę, dwie osoby zagłosowały na New York, czyli na pewno będzie 7:3. Jeśli w ostatecznym podsumowaniu coś mi się nie zgadza, to wtedy sprawdzam co i jak. Czasem mam to wszystko zapisane, kto jaki głos. A im bardziej zacięta runda, tym bardziej dokładnie staram się to notować. Prawda jest niestety taka, że nie jestem w stanie wyłapać wszystkich edycji, a już na pewno nie jestem w stanie wyłapać tych edycji, które są po kilku minutach od oddania głosu. W tym momencie jestem zmuszony zaufać wszystkim uczestnikom ZABAWY (choć to zaufanie było już parę razy naruszane :P ). Po za tym, nadal jestem jedną ze stron ewentualnych sporów, dlatego dla części osób mogę być nieobiektywny.

Podsumowując, dopilnować sprawiedliwego głosowania są (prawdopodobnie) w stanie dwie osoby na tym forum, przy czym umówmy się, że tak na prawdę tylko jedna ;)

#332 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 20:22

Surwajwor, a sprawa polska.
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#333 piotrasik

piotrasik

Użytkownik

• Members
  • 801 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 22:02

Kończąc dyskusję, zaproponowaną definicję pojęcia "edytować posta" należy uznać za obowiązującą, ze względu na silne poparcie w doktrynie. przyznaję się do błędu.
co do samego głosowania.
Kite -> poyebało?
nadając ton.
In a Little While

#334 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 22:07

nadając ton.
In a Little While

nie :)

#335 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 22:45

Where The Streeeeeeeeeeeeeeets Have No Name

nie głosujemy na IALW, nie. [tak, piszę to ja]
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#336 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 23:15

właśnie sobie tego słuchałem, teraz znowu Little While, ech, jakie to wielkie.

no ja bym wolał teraz pozbyć się Bad, ale arytmetyka wskazuje na Streets. sory.

#337 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 23:27

Arytmetyka was w końcu zwiedzie na manowce.

Nie mówiąc o wypaczeniu rywalizacji.
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#338 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 21 maja 2012 - 23:31

czy ja coś wypaczam? ja nie ogarniam co się tu dzieje, chyba nikt już nie ogarnia ;)

#339 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 22 maja 2012 - 00:49

Where The Streets Have No Name

ja nie wiem tej, co skłania ludzi do głosowania na Kite tutaj. dla mnie to jest numer 1. ale nawet nie chce mi się myśleć o tych motywacjach.

#340 nemezis

nemezis

Użytkownik

• Members
  • 407 Postów

Napisano 22 maja 2012 - 07:48

Surwajwor, a sprawa polska.

Powiem więcej, Boston, a sprawa polska.

A, co tam, pozwolę sobie jeszcze na więcej:

Wyrzucenie Gone, a sprawa polska. ;)
Every day I die again and again I'm reborn

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4