Elevation 2001- Live From Boston (wielość dat)
Napisano 21 maja 2012 - 08:23
Napisano 21 maja 2012 - 12:40
Dobra, ale teraz piotrasik się z tobą zgodzić nie mogę w sprawie głosu margo. Ja wiem, że to nic nie zmienia, ale głos nie był edytowany, tylko poprawiany na zgodny z regulaminem. Do tej pory było milion razy tak robione i zawsze było to zaliczane. Ba, czasem nawet wysyłało się pm żeby zostało to poprawione. Po za tym, jeśli tak byśmy na to patrzyli, to co trzeci głos powinien zostać niezaliczony (gdyby ktoś co minutę odświeżał topic), bo bardzo dużo przypadków jest, że ludzie zapominają pogrubić, po czym po wysłaniu głosów widzą swój błąd i poprawiają.
A co do głosu to chyba się wstrzymam.
Kurczę, nie wiedziałam, że to kiedyś powiem, ale MUSZĘ się zgodzić ze Szczotkiem co do polityki edytowania głosu...
Podstawą do jego niezaliczenia jest np. zmiana na inny utwór. Jeżeli ktoś czyni nieważny głos (z uwagi na swoje roztargnienie) ważnym- to się liczy. Istotne jest to, żeby zmieścić się w czasie trwania danej rundy.
Wiem, że podliczenie tego głosu nic nie zmienia, ale tak na przyszłość warto wyjaśnić tę kwestię.
Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"
Napisano 21 maja 2012 - 17:09
Napisano 21 maja 2012 - 17:39
Ludzie no, coraz dziwniejsze są wasze wyroki
Stay
Napisano 21 maja 2012 - 17:53
Where the Streets Have No Name
Skądinąd dobre, ale nie aż tak dobre jak na Slane czy Sydney, poza tym w tym zestawie pozostałych znamienitości chyba jest najmniej wybitny.
Napisano 21 maja 2012 - 18:27
Wiem, że dla wielu będzie to zaskoczenie, ale niestety poziom moralny nie ma nic wspólnego z poziomem alkoholu...spadaj, mogłam się nie przyznawać, że w mojej krwi krąży alkohol i tak bym na to głosowała.
Ale ja bardzo lubię Original Of The Species.w ramach zadośćuczynienia za moralny gwałt jakiego się dopuściliśmy na Rodii i innych takich tam, w ramach wyrzutów sumienia wyrzućmy sumienie i specjalnie dla nich wyrzućmy razem z nim Original Of The Species.
Ten atak na głos margo to był oczywiście żart i wynikał tylko i wyłącznie z faktu, że zagłosowała na piosenkę, której nie chciałem wyrzucić, a że nie pogrubiła głosu (a nie można ich edytować!) to uznałem, że oto nadarzyła mi się ostatnia deska ratunku, alas, biz musiała tu zabzyczeć tuż przed północą i wszystko rozwalić. Ale oczywiście zgadzam się ze Szczotkiem i on ma rację, że tego rodzaju rygory są po prostu zbędne i na pewno bym się nie upierał przy niezaliczeniu głosu margo, gdyby faktycznie okazał się on decydujący. I - mimo, że ostatnio nie śledziłem surwajworów - jestem pewien, że wielokrotnie się zdarzało, że głos "cienki" był zmieniany na "gruby". Ale! Ta sytuacja sprawiła, że coś mi przyszło do głowy. Ja tylko zauważam pewną nieścisłość ale ale! natrafiamy tutaj na pewien problem logistyczny. Problem polega na tym, że - z tego co wiem - nie ma sposobu, żeby sprawdzić czy jakiś głos był edytowany czy nie jeśli nikt przypadkiem siedząc na forum w odpowiednim momencie nie zauważył edycji, w sensie, zmiany posta. Okej, w przypadku pogrubiania nie ma to znaczenia, ale co jeśli ktoś zagłosował na jakąś piosenkę, po czym parę minut później zmienił jej tytuł na inny i akurat nikt tego nie zauważył? Czy jest jakiś sposób na wyśledzenie tego? Okej, może moderatorzy mają takie uprawnienia, ale rzadko się zdarza, że moderator i prowadzący surwajwora to jedna i ta sama osoba.Kurczę, nie wiedziałam, że to kiedyś powiem, ale MUSZĘ się zgodzić ze Szczotkiem co do polityki edytowania głosu...
Podstawą do jego niezaliczenia jest np. zmiana na inny utwór. Jeżeli ktoś czyni nieważny głos (z uwagi na swoje roztargnienie) ważnym- to się liczy. Istotne jest to, żeby zmieścić się w czasie trwania danej rundy.
Napisano 21 maja 2012 - 18:32
Napisano 21 maja 2012 - 18:35
Napisano 21 maja 2012 - 18:50
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Napisano 21 maja 2012 - 19:18
Napisano 21 maja 2012 - 20:00
Jeśli o to chodzi, to moderatorzy mają niestety takie same uprawnienia jak pozostali użytkownicy. Widzą edycję tylko wtedy, gdy edytujący zaznaczy opcję: "Wyświetl linię 'Edytowane przez'". Nie wiem jak to jest u adminów (pewnie cała historia edycji jest ładnie wyświetlona, czego no nie powiem, ale zazdroszczę, bo czasem pewnie fajne smaczki można znaleźć ).Ta sytuacja sprawiła, że coś mi przyszło do głowy. Ja tylko zauważam pewną nieścisłość ale ale! natrafiamy tutaj na pewien problem logistyczny. Problem polega na tym, że - z tego co wiem - nie ma sposobu, żeby sprawdzić czy jakiś głos był edytowany czy nie jeśli nikt przypadkiem siedząc na forum w odpowiednim momencie nie zauważył edycji, w sensie, zmiany posta. Okej, w przypadku pogrubiania nie ma to znaczenia, ale co jeśli ktoś zagłosował na jakąś piosenkę, po czym parę minut później zmienił jej tytuł na inny i akurat nikt tego nie zauważył? Czy jest jakiś sposób na wyśledzenie tego? Okej, może moderatorzy mają takie uprawnienia, ale rzadko się zdarza, że moderator i prowadzący surwajwora to jedna i ta sama osoba.
Od II edycji survivorów śledzę je w miarę możliwości dokładnie, co część prawdopodobnie już zauważyła i zazwyczaj mam zapisane/pamiętam wynik podczas poprzedniego odświeżenia tematu przeze mnie. Czyli wchodzę w survivor, widzę jest 5 głosów na New York i 3 głosy na Walk On. Następnym razem wchodzę, dwie osoby zagłosowały na New York, czyli na pewno będzie 7:3. Jeśli w ostatecznym podsumowaniu coś mi się nie zgadza, to wtedy sprawdzam co i jak. Czasem mam to wszystko zapisane, kto jaki głos. A im bardziej zacięta runda, tym bardziej dokładnie staram się to notować. Prawda jest niestety taka, że nie jestem w stanie wyłapać wszystkich edycji, a już na pewno nie jestem w stanie wyłapać tych edycji, które są po kilku minutach od oddania głosu. W tym momencie jestem zmuszony zaufać wszystkim uczestnikom ZABAWY (choć to zaufanie było już parę razy naruszane ). Po za tym, nadal jestem jedną ze stron ewentualnych sporów, dlatego dla części osób mogę być nieobiektywny.
Podsumowując, dopilnować sprawiedliwego głosowania są (prawdopodobnie) w stanie dwie osoby na tym forum, przy czym umówmy się, że tak na prawdę tylko jedna
Napisano 21 maja 2012 - 20:22
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 21 maja 2012 - 22:02
co do samego głosowania.
Kite -> poyebało?
nadając ton.
In a Little While
Napisano 21 maja 2012 - 22:45