U2 Go Home: Live from Slane Castle
Napisano 30 grudnia 2011 - 01:41
Ok, ponieważ znów obiecałem, to poświęcę tego Bjutiful deja, dla Frontu Obrony
Beautiful Day
Napisano 30 grudnia 2011 - 10:57
Napisano 30 grudnia 2011 - 11:51
Napisano 30 grudnia 2011 - 12:30
- Bono
Napisano 30 grudnia 2011 - 13:05
Napisano 30 grudnia 2011 - 13:11
Napisano 30 grudnia 2011 - 15:40
Ludzie, nie rozumiem co macie do tego "Slejnowego" BDay'a. Tak wiem, to nie jest dobra piosenka, a nawet często nie uchodzi nawet za średnią (jeśli chodzi o U2, z pewnością setki innych zespołów chciałoby ją nagrać). Jednakże oceniamy tutaj przede wszystkim wykonanie. Nie trudno jest dobrze wykonać jakiś znakomity kawałek. Sztuką jest wykonać wybitnie, a raczej swoim wykonaniem wynieść na wyżyny utwór słabszy, który może nie podobać się w wersji studyjnej. Za czasów niesławnego PopMartu Bono powiedział bodajże coś takiego: "Grając rock'n'rolla nie wyrażasz samego siebie, tylko musisz być cholernie dobry" i chyba to stwierdzenie doskonale pasuje do tego wykonania Pięknego Dnia. Owszem tekst jest dość płytki, ma proste przesłanie, a cały utwór utrzymuje się tylko dzięki refrenowi, ale to nie o to tutaj chodzi. U2 zawsze dążyło do tego, aby na ich koncertach było czuć duch rocka, który unosi całą publikę i to niezależnie od utworu jaki grają. Szybkie Streetsy, wybuchowy Bullet - proszę bardzo. Akustyczny Stay, Stuck, czy też wyciskający ostatnie krople łez WOWY - nie ma problemu. I tak też jest w przypadku BDay'a. Nie czułem tego w Bostonie, Chicago, czy też Pasadenie, ale tutaj w Slane ta piosenka nabiera innego wymiaru. Owszem, nie jest to najlepiej wykonany utwór, nie wiem czy zasłużył na podium, ale jestem w 100% przekonany, że powinien wyprzedzić WO, nawet Stuck'a, a być może i konkurować z Kite. Nie będę tutaj linkował wykonania, bo każdy z Was je dobrze zna, ale polecam jeszcze raz na spokojnie przeanalizować sobie czym jest Piękny Dzień w Slane.
Skoro głosujemy na BD to znaczy, że uważamy ten kawałek za najgorszy z tych, które jeszcze zostały. Proste. Poza tym na samym EWT było kilka lepszych wykonań Beautiful Day od tego w Slane (subiektywna ocena ofc)
I jeszcze jedno: ładnie piszesz, że "Jednakże oceniamy tutaj przede wszystkim wykonanie", więc jak rozumieć Twój głos na NYD tylko dlatego, że >>ta piosenka nie powinna znajdować się na żadnym innym wydaniu niż "U2 360: Chorzów 2009<< ?
Napisano 30 grudnia 2011 - 16:44
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 30 grudnia 2011 - 17:31
Beatiful Day
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 30 grudnia 2011 - 17:38
W imię obrony Walk Ona solidaryzuje się aczkolwiek nie uważam aby BD był najgorzej wykonaną piosenką z tych, które zostały.
Napisano 30 grudnia 2011 - 17:48
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 30 grudnia 2011 - 19:42
Skoro głosujemy na BD to znaczy, że uważamy ten kawałek za najgorszy z tych, które jeszcze zostały. Proste. Poza tym na samym EWT było kilka lepszych wykonań Beautiful Day od tego w Slane (subiektywna ocena ofc)
I jeszcze jedno: ładnie piszesz, że "Jednakże oceniamy tutaj przede wszystkim wykonanie", więc jak rozumieć Twój głos na NYD tylko dlatego, że >>ta piosenka nie powinna znajdować się na żadnym innym wydaniu niż "U2 360: Chorzów 2009<< ?
Właśnie, o to chodzi, że nie rozumiem tej subiektywnej oceny jakoby że BD miałoby być gorsze niż WO i liczyłem na jakieś argumenty przeciw, ale zgodnie z zasadami Survivora nie trzeba takich podawać. Tak, uważam, że NYD było lepiej wykonane w Chorzowie, tak jak Ty uważasz, że BD było wykonane lepiej na innych koncertach trasy.
Peace
Napisano 30 grudnia 2011 - 22:13
Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"
Napisano 31 grudnia 2011 - 16:22
Beautiful Day !
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 01 stycznia 2012 - 17:48
głosowanie do 1 stycznia 2012 do godziny 17:00.
Dawaj Sylwester sylwestrem, ale no trzeba wypełniać obowiązki
Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"
Napisano 01 stycznia 2012 - 18:08
Koniec rundy siódmej
Wyniki:
Beautiful Day: 15 głosów
Walk On: 3 głosy
One: 2 głosy
Bullet The Blue Sky: 2 głosy
Z Survivora odpada Piękny Dzień i to tyle ile mogę dzisiaj napisać, ze względu na straszny ból głowy.
Głosujemy dalej:
3. Until the End of the World
5. Out of Control
6. Sunday Bloody Sunday
7. Wake Up Dead Man
8. Stuck in a Moment You Can't Get Out Of
9. Kite
13. All I Want Is You
14. Where the Streets Have No Name
16. Bullet the Blue Sky
17. With or Without You
18. One