U2torrents.com
#25 Guest_jakubbaranowski_*
Napisano 03 maja 2007 - 09:30
HELP!!! Czy ktoś uzywa twgo programu do zasysania ? Jeżeli tak prosze o odpowiedź. PLEASE
#29 Guest_jakubbaranowski_*
Napisano 03 maja 2007 - 11:33
Napisano 18 czerwca 2009 - 19:08
Napisano 18 czerwca 2009 - 21:01
Ratio to stosunek downloadu do uploadu, czyli danych ściągniętych do danych wysłanych. Na przykładzie, jeśli ściągniesz 100 MB i wyślesz 100 MB będziesz miała ratio 1.0. O ile się nie mylę, aby nie zablokowali Ci konta wymagane jest 0.27.Hej, to nie koniec tematu, oto kolejny zainteresowany - czyli ja :-) Wyjaśnijcie mi zasadę u2torrents.com - jak to działa, czym jest ratio? Byłam na stronie, czytałam info, niewiele rozumiem. Z postu JakubaBaranowskiego wynika, że lepiej znać zasady i nie zostać wyproszonym.. Pomóżcie!
Napisano 19 czerwca 2009 - 18:15
Napisano 19 czerwca 2009 - 18:38
Napisano 19 czerwca 2009 - 20:51
Polecam program uTorrent. Ściągnij go z internetu, poczytaj przy okazji o sieci torrent.Tak zrobiłam :-) Efekt- mam plik, komputer nie wie, jakim programem otworzyć, szukałam w Necie, null. Plik ma tylko 32 KB, mniej niż miało być i jest typu torrent (to jakiś specjalny typ?). Sprawdziłam stan mojego konta w u2torrents w zakładce CP: download =0, upload =0, rank=uploader, my ratio=Inf (?). Gdzieś chyba zrobiłam błąd?
Zasada jest taka, że z serwisu u2torrents.com ściągasz pliki, które mają dane o trackerze, czyli jakby serwerze. Ten plik otwierasz poprzez uTorrent. Następnie ludzie, którzy wstawiają tam pliki udostępniają Ci te pliki, i możesz je ściągając. Jeśli ściągasz ten plik to również udostępniasz go innym, w ten sposób działa sieć torrent. Dlatego w momencie ściągnięcia koncertu cały czas go uploaduj, aby zwiększać sobie ratio.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych