U2 w TV
Napisano 15 sierpnia 2009 - 15:27
Napisano 15 sierpnia 2009 - 16:24
Nie no faktycznie, pochrzaniło mi się, dobrze, że zwróciłeś na to uwagę bo by pewnie setki forumowych oczek wpatrywało by się w ekrany swoich TV w oczekiwaniu na bona
Napisano 15 sierpnia 2009 - 16:52
Hah, ale fota
"Across the universe" to musical, oparty w całości na piosenkach Beatlesów.
WIĘCEJ -> http://across.the.universe.filmweb.pl/
Napisano 16 sierpnia 2009 - 14:14
Nagrywał.
W skrócie:
- Bono na lotnisku
- Margotka on the run
- trochę Flagi z u2.com
- fragmencik GOYB i NLOTH
Nic nowego i bardzo krótko.
Darek,
Najlepsze ze wszystkich rzeczy pokazanych w TV about U2 in Chorzów jest "Margotka on the run" - mógłbym to ogladać w nieskończoność - za każdym razem poprawia mi to humor i się uśmiecham :-)
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 16 sierpnia 2009 - 15:30
Ludzie cały czas odpowiadają: "No U2 jest z Irlandii, liderem jest Bono, który angażuje się społecznie"
Fajne wersje live puszczają.
Napisano 16 sierpnia 2009 - 19:39
- wywiad z grupą o NLOTH, oraz krótszy o HTDAAB.
- kilka songów live głównie z Bomby. Tu najciekawiej wypadło Miracle drug - Bono uroczo jąkający zapowiedź piosenki, poruszająca historia o jej inspiracji, zaangażowanie zespołu, żywa reakcja publiczności, pulsujące zielone światła na scenie, wszystko to złożyło się na dobry występ.
Niestety, na tym pozytywy weekendu się kończą. Żeby dotrwać do powyższych smaczków, trzeba było godzinami przebrnąć przez to:
- grupie poświęcono wybrane godziny dnia, a w tychże U2 pojawiało się w proporcji 3:1, tj żeby zobaczyć 1 kawałak U2, trzeba było przeczekać kilku innych wykonawców.
- sonda uliczna. Prezenterka zadawała proste pytania ludziom branym z łapanki i otrzymywała głupawe odpowiedzi. Cytat tygodnia: ,,Lubisz U2? Tak, lubię, ale nie przepadam." Dziennikarka nie zadała sobie trudu przygotowania się do programu i było to widać (chwile milczenia, żenujące podpowiedzi). Ogólny brak profesjonalizmu. A u pytanych ludzi niski poziom wiedzy o muzyce.
- bloki reklamowe, całe ich mnóstwo. Dowiedziałam się masę rzeczy - czym golić nogi, jak ciachać kartofle to grubo, a jak robić zamęt w klasie to tylko piardofonem .
- teledyski U2. Z bogatej videografii wyemitowano niewiele klipów, za to powtarzano je do znudzenia. Nie pokazano ewolucji muzycznej zespołu, jego inspiracji, planów odnośnie SOA. Zabrakło naprawdę wiele.
Widziałam wiele dobrych weekendów na różnych stacjach, np o Metallice z okazji premiery albumu St Anger. Oczu nie można było oderwać - wywiady z grupą, koncerty, urywki zza kulis, recenzje płyt, historia ich muzyki, plany na przyszłość, wkład fanów i wiele, wiele innych.
Tutaj, z informacyjno-komercyjnego punktu widzenia weekend był klapą. Nie wypromował ani U2, ani samej stacji tv. Dobry, pochorzowski czas antenowy zmarnowano brakiem zarówno wiedzy muzycznej, jak i pomysłów na ramówkę. Najlepiej zrobili ci, którzy włączyli opcję nagrywania czasowego i poszli na spacer.
Napisano 16 sierpnia 2009 - 20:45
- kilka songów live głównie z Bomby. Tu najciekawiej wypadło Miracle drug - Bono uroczo jąkający zapowiedź piosenki, poruszająca historia o jej inspiracji, zaangażowanie zespołu, żywa reakcja publiczności, pulsujące zielone światła na scenie, wszystko to złożyło się na dobry występ.
Czy to ta wersja może? Miracle Drug live (albo pół-lajw ;p)
Napisano 16 sierpnia 2009 - 20:53
Tak, to ten kawałek był emitowany, tyle że jakość o niebo lepsza niż z youtube, rzecz jasna. Do tego było jeszcze Sometimes you can't make it on your own, City of blinding lights i in. W sumie, oprócz wywiadu, były to jedyne dobre momenty weekendu, który powyżej recenzowałam. Naprawdę szkoda, że nie pokusili się o pokazanie wielu innych występów. Siedziało się 2 i pół dnia w domu tylko po to, by naoglądać się reklamCzy to ta wersja może? Miracle Drug live (albo pół-lajw ;p)
#475 Guest_depe_*
Napisano 20 sierpnia 2009 - 15:02
Ostatnio jak udostępniłem 'Zbycha w TVN24' dostałem coś takiego..Będę wdzięczna za udostępnienie
A piwko będzie na Malcie
więc.. nie wiem.. może na swój serwer wrzucę (program trwa tylko 2 min 10 sek) albo jakimiś prywatnymi kanałami,
bo jak widać na załączonym obrazku YT ssie..
Hajlajty (jak dla mnie):Właśnie skończył się weekend z U2 na 4FunTV. Dla tych, którzy nie mają tej stacji lub z innego powodu nie mogli obejrzeć, postukam kilka słów..
- NLOTH wywiad (w kilku częściach)
- alternatywny clip Magnificent
* full version - tak jak na albumie, a nie edit
* jak kto widział, to chodzi mi o tę wersję 'jak kręciliśmi clip do Magnificent'
- Magnificent Live from Boston (clip - z Policją na początku)
- stosunkowo rzadki clip 'New Years Dub - MUSIQUE VS U2' (z U2 w clipie)
1. Zakupić stacjonarną nagrywarkę DVD (ze sporym dyskiem) - ceny drastycznie spadły.Siedziało się 2 i pół dnia w domu tylko po to, by naoglądać się reklam
2. Nacisnąć 'REC' na początku 'U2 Weekendu' czy innego dłuugiego programu.
3. Pojechać na wycieczkę, spacer czy gdziekolwiek..
4. Po powrocie wcisnąć 'PLAY x 16 czy x 32' i na przyspieszonych obrotach oglądać co sie wydarzyło..
5. Powycinać program, zostawiając tylko interesujące nas fragmenty
Szkoda czasu na ślęczenie godzinami przed TV i oglądanie po raz setny, One czy BDay, reklam i innego badziewia..
#476 Guest_(VeRTigo)_*
Napisano 22 sierpnia 2009 - 14:12
Kategoria: Best Video (That Should Have Won A Moonman)
Nominowani:
Beastie Boys
"Sabotage"
Directed by Spike Jonze
Björk
"Human Behaviour"
Directed by Michel Gondry
David Lee Roth
"California Girls"
Directed by Pete Angelus and David Lee Roth
Dr. Dre
"Nuthin' But A 'G' Thang"
Directed by Andre Young (Dr. Dre)
Foo Fighters
"Everlong"
Directed by Michel Gondry
George Michael
"Freedom"
Directed by David Fincher
OK Go
"Here It Goes Again"
Directed by OK GO & Trish Sie
Radiohead
"Karma Police"
Directed by Jonathan Glazer
Tom Petty And The Heartbreakers
"Into the Great Wide Open"
Directed by Jeff Stein
U2
"Where The Streets Have No Name"
Directed by Miert Avism
Głosujemy !
http://www.mtv.com/o...-won-a-moonman/
Napisano 22 sierpnia 2009 - 14:58
Mój patent na nagrywanie U2 z tv był równie prosty: nagrywarka DVD > płytka DVD-RW > spacer > wycinanie reklam > nowa płytka do kolekcji. Niestety do czasu, bo w moim combo ciągle psuje się DVD, a stary VHS nadal, złośliwie, na przekór, denerwująco działa... Mam charakterne video, nie ma co.1. Zakupić stacjonarną nagrywarkę DVD (ze sporym dyskiem) - ceny drastycznie spadły.
2. Nacisnąć 'REC' na początku 'U2 Weekendu' czy innego dłuugiego programu.
3. Pojechać na wycieczkę, spacer czy gdziekolwiek..
4. Po powrocie wcisnąć 'PLAY x 16 czy x 32' i na przyspieszonych obrotach oglądać co sie wydarzyło..
5. Powycinać program, zostawiając tylko interesujące nas fragmenty
Szkoda czasu na ślęczenie godzinami przed TV i oglądanie po raz setny, One czy BDay, reklam i innego badziewia..
Napisano 25 sierpnia 2009 - 19:07
Z góry dzięki i pozdro
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 25 sierpnia 2009 - 21:35
Mój patent na nagrywanie U2 z tv był równie prosty: nagrywarka DVD > płytka DVD-RW > spacer > wycinanie reklam > nowa płytka do kolekcji. Niestety do czasu, bo w moim combo ciągle psuje się DVD, a stary VHS nadal, złośliwie, na przekór, denerwująco działa... Mam charakterne video, nie ma co.
No, tego, jak komus bardzo zalezy to ja mam ten weekend z U2 nagrany. Co prawda nie wszystkie czesci, bo jak w jednej powtorzyli niemal wszystko, to sie zirytowalam. Co prawda 2 reklamy sa niedokladnie powycinane i w jednej czesci jest Jai Ho Ale jesli komus bardzo zalezy to moge sprobowac zrzucic. To jest chyba w DiviXie O_o
Napisano 31 sierpnia 2009 - 16:28
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych