Co to?
Slug - plaża, ewentualnie budzące się dopiero pomalutku miasto nad ranem w lato, ewentualnie ta sama pora na balkonie.
United Colours - ciemny przedział, wjazd z Centralnego w Tunel Średnicowy, początek podróży, wlekący się nieco pociąg, ew. metro.
czyli dwa utwory Passegners, polecam w podobnych warunkach.
Jedna z niewielu tej płyty, która ma jakiś swój własny wyraz i smak,
Oj, lepiej rozwiń.
Czemu jej nie lubicie?
Bo ma tylko te dwie fajowe linijki z hooków a całą reszta to rzemieślnictwo, poprawny i niczym się nie wyróżniający w żaden sposób kawałek jakie można produkować masowo. Ewidentnie słychać tu brak udziału Eno/Lanois którzy nadawali piosenkom ten niebanalny sznyt od aranży (jak na U2 ciekawych) po miks (ułożenie ścieżek a to się podkreślających a to kontrujących) i wyszedł taki bezbarwny zapychacz w którym właśnie zbyt wiele to się nie dzieje moim skromnym uchem, no bo gdzie? Mi się tylko w uszka rzuca jak wiele można w nim było zrobić lepiej, poprawić, doszlifować.. Mogliby to dać na EPkę razem z Glastonbury, Vertigo i All Because Of You (gdzie byłoby hajlajcikiem faktycznie) a ja bym tej EPki mógł nie kupić i byłoby lepiej
Czemu Ci/Wam się nie podoba Crazy Tonight z kolei? Maja już mi wytłumaczyła
ale że tak prawie wszyscy nagle na to? No ej. Nie ma takiego głosowania.
PS. Ekhem, taka sprawa, miałem wcześniej dać znać, ale zapomniałem. W sumie szczególik, ale: czy w nazwie topicu nie powinno się przypadkiem zdjąć tego nagłówka w nawiasie o 2 Edycji Surwajwora? No bo niby jesteśmy w drugiej edycji, ale No Linem bawimy się po raz pierwszy, bo przy pierwszej edycji jeszcze tej płyty nie było. Więc czy przypadkiem nie powinno się tego infa usunąć, bo w technicznym sensie sam konkretny surwajwor No Line'a jest przeprowadzany po raz pierwszy? Niech ktoś to rozstrzygnie
Przesuńmy "(edycja 2)" przed myślnik i tytuł albumu i elo.