Survivor Albumowy - October (edycja 2)
Posted 01 października 2010 - 18:44
Posted 01 października 2010 - 19:11
Cytat dla niewiernych:
No one, no one is blinder than he who will not see
Do niedawna nie lubiłam tylko Is That All? ale po przewertowaniu listy stwierdzam, że jedynie słusznym wyborem jest
Scarlet
który miły dla ucha jest, ale, wybaczcie, niczego nie wnosi...
Posted 01 października 2010 - 19:53
Jak śmiesz ! Właśnie że TO jest najlepszy kawałek na płycie !Do niedawna nie lubiłam tylko Is That All?
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 01 października 2010 - 20:06
Posted 01 października 2010 - 21:17
Posted 01 października 2010 - 21:27
#27 Guest_(VeRTigo)_*
Posted 02 października 2010 - 14:29
Posted 02 października 2010 - 14:48
Posted 02 października 2010 - 16:07
Posted 02 października 2010 - 16:25
Stranger In A Strange Land
- Bono
Posted 02 października 2010 - 22:57
Is That All? Najfajniejszy jest tu poczatek wiadomo skąd, reszta mnie nie zachwyca.
is that all? is that all you want from me?! przecież to jest idealne.
ale co z tym robimy?
a. w kontekście płyty trzymamy - od glorii po właśnie zakończenie, czego jeszcze ode mnie chcesz? co jeszcze mam zrobić? ej, stary, you, up there, somewhere... co jeszcze, żebyś zauważył? żebyś wiedział? żebyś wiedział, tak, i.. wiesz o co cho.
b. to co powyższe, ale nie do Niego, a po prostu, a może do Kogoś innego. tak pięknie wykrzyczany gniew, z jednej strony, z drugiej takie ironiczne wręcz, śmiech przez łzy, "cried myself to laugh", zapytanie 'co? no co jeszcze? co, ile jeszcze mam... coś tam?"
między frustracją, zniechęceniem, cynizmem, błaganiem. uchwycenie emocji, bezbłędne. nie rozumiem nierozumienia
aha, głos. no to nie wiem. Cegła w Okienko.
Posted 02 października 2010 - 23:01
cegła
Posted 03 października 2010 - 00:10
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 03 października 2010 - 00:25
Posted 03 października 2010 - 12:12
...
Posted 03 października 2010 - 13:06
Pięknie napisane acr, prawieś mnie przekonał.. Dla mnie jednak, oprócz warstwy znaczeniowej, która jest tu ciekawa, istotna jest sama muzyka, a ta z kolei, moim zdaniem, zasługuje na pierwszy głos w Survivorze. W porównaniu z pozostałymi utworami na tej płycie, Is that all z czystym sumieniem posyłam na aut. Pomimo twojego bólu niezrozumienia Mam na October 3 własne perełki, z których jedną zawsze przesłuchuję z opcją wielokrotnego powtórzenia i nie jest to ITA. A że zawsze głosuję zgodnie z własnym przekonaniem, także pod forumowy prąd, nawet twa liryczna recenzja dziś mnie nie przekona. Ale wiesz co? Próbuj dalej. Kobieta zmienną jest. Może pewnego razu nawet hannah pod wpływem twoich argumentów zagłosuje inaczej niż planowała ..is that all? is that all you want from me?! przecież to jest idealne.
ale co z tym robimy?
a. w kontekście płyty trzymamy - od glorii po właśnie zakończenie, czego jeszcze ode mnie chcesz? co jeszcze mam zrobić? ej, stary, you, up there, somewhere... co jeszcze, żebyś zauważył? żebyś wiedział? żebyś wiedział, tak, i.. wiesz o co cho.
b. to co powyższe, ale nie do Niego, a po prostu, a może do Kogoś innego. tak pięknie wykrzyczany gniew, z jednej strony, z drugiej takie ironiczne wręcz, śmiech przez łzy, "cried myself to laugh", zapytanie 'co? no co jeszcze? co, ile jeszcze mam... coś tam?"
między frustracją, zniechęceniem, cynizmem, błaganiem. uchwycenie emocji, bezbłędne. nie rozumiem nierozumienia
Posted 03 października 2010 - 13:22
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 03 października 2010 - 13:30
Ach, nie można było ująć tego lepiejis that all? is that all you want from me?! przecież to jest idealne.
ale co z tym robimy?
@hannah- warstwa muzyczna jest tutaj właśnie idealnie zgrana z warstwą znaczeniową;
ja bym tego osobno nie oceniała, ta piosenka jest po prostu znakomitą całością...
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 03 października 2010 - 16:27
Uroczyście oddaję Noł Lajna w Twoje czcigodne ręce Michale (ręce, które [size="1"]ka[size="2"]leczą). Rozumiem, że na tym albumie Ci szczególnie zależy?
Dzięki Ci zacny Owłosie, noo mam nadzieję że wyniki Noł Lajna będą ciekawe
A tymczasem
I Threw a Brick Through a Window
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Posted 03 października 2010 - 17:31
W każdym razie, po ponownym przesłuchaniu:
Scarlet
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users