Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 w radiu

531 replies to this topic

#81 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 11 lipca 2007 - 21:56

ej wiara przenosimy się z tym do off topa. Niech jakaś mądra głowa założy tam topic ja postaram się jakoś poprzenosić te posty tam.
Na forum robi się pomalutku bałaganik, księża w książkach, żydzi jeszcze gdzieś indziej, polska gospodarka w radiu U2...

#82 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 11 lipca 2007 - 22:01

Ostatni mój post na ten temat.

Ej, kurde, denerwuje mnie taka retoryka. Raz gadasz o umieraniu z głodu, a innym razem narzekasz, że nie produkujemy swoich Mercedesów.

O Mercedesach napisałem gdyż Conr4d stwierdził że mamy marki na światowym poziomie, tylko ja jakoś dziwnie o nich nie słyszałem.

Na Księżyc też nie polecieliśmy - straszne !! Poza tym, Twoje wypowiedzi są tak naprawdę bez sensu. Bo jakie masz wytłumaczenie na to wszystko ? " Nie ma pieniędzy ". A jaką masz na to radę ? " Skoro nie ma pieniędzy, to ktoś nam je powinien dać ". Proste, nie ? Proste. Tylko, że tak proste, jak głupie.

Tak pieniądze powinni nam dać, my powinniśmy je zainwestowac tak żeby je oddać i żeby nam coś zostało.

Trzeba się zastanowić, dlaczego nie ma pieniędzy, i co zrobić, żeby pieniądze były. Za to, że nie ma pieniędzy odpowiadają Ci, którzy nami rządzili. Bo zamiast budować normalną gospodarkę opartą na wolnym rynku zajmowali się głównie korupcją, rozbudowywaniem administracji, i potęgowaniem etatyzmu ( oczywiście upraszczam, ale nie miejsce tu na naukowe analizy ).

No właśnie zgadzam sie, powiedziałem że jest to ich wina i zdaje sobie z tego sprawe.

Chciałem tylko zaznaczyć że nie mam takiego pojęcia o polityce jak wy, kieruje sie tym co widze.

#83 Majka

Majka

Użytkownik

• Members
  • 154 Postów

Napisano 08 sierpnia 2007 - 10:04

Dziś o północy na Esce Rock było puszczanych 5 piosenek U2 z rzędu - z okazji urodzin The Edge'a. Słuchał może ktoś? Jakie dali? Ja niestety nie mogłam, bo oglądałam "Goodbye, Lennin" :P
O.K. Edge, play the blues!

#84 monia_sz

monia_sz

Użytkownik

• Members
  • 198 Postów

Napisano 08 sierpnia 2007 - 18:49

właśnie, wie ktoś na jakich falach nadaje Eska Rock? net mi się buntuje i nie mogę otworzyć ich strony...:(

#85 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 08 sierpnia 2007 - 19:21

Dziś o północy na Esce Rock było puszczanych 5 piosenek U2 z rzędu - z okazji urodzin The Edge'a. Słuchał może ktoś? Jakie dali? Ja niestety nie mogłam, bo oglądałam "Goodbye, Lennin" :P

A ja słuchałam :D

Ale zupełnie przez przypadek, bo czytałam ksiązke i słuchałam radiaradia w tle i w pewnym momencie usłyszałam słowo 'U2', odstawiłam książke (Harry Potter nie wygrywa w konkurecji z U2 ;) ) i okazało się że w programie "petarda po północy" póścili Glorie, All I Want Is You, Mysterious ways, Elevation.

Byłam bardzo mile zaskoczona :D

P.S Eska Rock jest na 104,4 :)

#86 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 09 listopada 2007 - 23:46

Ale opcja

Jade dzis z mama samochodem i nagle slysze w radju jakies znajome dzwieki...na poczatku myslalam ze popadlam w jakos paranoje ale po paru sekundach stwierdzilam ze to jednak jest The Fly! Pozytywnie zaskoczona i zdziwiona chce zglosnic i sprawdzic jakie zajrabiste radio puszcza takie kawalki a tu patrze- Radio Swiety Jozef!!

:lol: :lol: :lol:

#87 Ariena

Ariena

Użytkownik

• Members
  • 723 Postów

Napisano 10 listopada 2007 - 00:04

A to ci miła niespodziewajka, no! Też miałam poranne radiowe zetknięcie z U duo, tylko przez to o mało się nie spóźniłam :lol: i nie była to tak ... zaskakująca stacja.

#88 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 10 listopada 2007 - 11:59

Ja ostatnio w Antyradio, słyszałem Desire cztery razy w ciągu jednego dnia :D

#89 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 10 listopada 2007 - 21:56

Ja ostatnio w Antyradio, słyszałem Desire cztery razy w ciągu jednego dnia :D

Desire to leci czesto...ale The Fly?? Nigdy wczesniej nie slyszalam tego w radiu (choc moze dlatego ze zbyt czesto go nie slucham...)

#90 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 10 listopada 2007 - 22:54

Desire to leci czesto...ale The Fly?? Nigdy wczesniej nie slyszalam tego w radiu (choc moze dlatego ze zbyt czesto go nie slucham...)

A w Esce Rock 1ego listopada leciało Love Comes Tumbling. Słabo?

#91 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 Postów

Napisano 10 listopada 2007 - 22:59

W moim ulubionym Akademickim Radiu Centrum U2 leci całkiem często, ale ostatnio nadaktywny dj wyskoczył z zapowiedzią: "A teraz zagrają dziadki z U2, ależ oni dają, UUAAAAA VERTIGO!! " :D

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#92 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 30 listopada 2007 - 14:18

Właśnie w tym momencie w radiowej trójce w "Muzycznej Poczcie UKF" leci "Bullet the blue sky" z dedykacją urodzinową dla Pana Tomasza kończącego 30 lat. Wszystkiego naj. Swoją drogą to mało "urodzinowa" piosenka jest :P

PS A teraz Joy Division i jak tu się nie cieszyć.... "Trójeczka" puszcza fajną muze.....weekend.... :P
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#93 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 13 grudnia 2007 - 10:46

Dzisiaj w Trójce dzień z Joshua Tree.

Przed chwilą powiedzieli, że za chwilę tym tematem zajmie się Piotr Metz.

EDIT:
Po 22 ma być główna audycja o JT. Edge ma mówić o każdym kawałku z płyty.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#94 reew

reew

Użytkownik

• Members
  • 56 Postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 00:10

Odsłuchane, bardzo fajna audycja (nagrałem sobie, a co! :D). Z tego, co się zorientowałem, to puszczali nie klasyczną Joshuę, ale już zremasterowaną :)
Jestem zdjęciorobem. Moje gnioty.
GG: 5241305

#95 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 06:51

Mógłbyś wrzucić? Ja niestety dosłuchałem tylko do komentarza odnośnie Running to Stand Still...

#96 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 15:20

Odsłuchane, bardzo fajna audycja (nagrałem sobie, a co! :D). Z tego, co się zorientowałem, to puszczali nie klasyczną Joshuę, ale już zremasterowaną :)

Ja też bardzo proszę.
Dołączona grafika

#97 reew

reew

Użytkownik

• Members
  • 56 Postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 16:49

Nie ma sprawy! :) Pociąć to na komentarze o poszczególnych utworach?

#98 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 17:14

Myślę, że tak było by wygodniej :)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#99 reew

reew

Użytkownik

• Members
  • 56 Postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 18:24

Zapisałem w mp3, 128 kbps, joint stereo - to tylko wypowiedzi, więc więcej chyba nie trzeba.
Pliki poniżej:
Where the Streets Have No Name (ucięty)
Ajstil
With or Without You
Bullet the Blue Sky
Running to Stand Still
Red Hill Mining Town
In God's Country + Trip Through Your Wires
One Tree Hill
Exit
Mothers of the Disappeared

:)

#100 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 18:37

Wielkie dzięki! Szkoda, że tak krótko - o kulisach powstania TJT mógłbym słuchać godzinami ;)
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych