Napisano 13 sierpnia 2017 - 19:52
@Max: pamiętam że na U2Hubie na DC++ była kiedyś dyskusja że ktoś zna kogoś blabla kto ma IEM ze Służewca, ale to był jakiś hardkorowy bootleger żyjący w średniowieczu który nie udostępni o ile się z nim nie wymienisz na nagrania z podsłuchu Bono śpiewającego pod prysznicem w '81. To było przy okazji tego jak pobrałem tam i leaknąłem wszystkim ten tragiczny bootleg który wszyscy znamy i potem Spider mnie ochrzaniał na czacie że jak to można było udostępnić, to był tajny boot dla wtajemniczonych etc., śmieszna akcja
Co do samego koncertu, nosz cholera, miałem niecałe 9 lat. Pamiętam że moi rodzice się chcieli wybrać nawet i ze mną ale coś nie styknęło, już nie wiem co. To prawda że nagłośnienie było tragiczne?
Napisano 14 sierpnia 2017 - 14:57
Napisano 14 sierpnia 2017 - 15:50
Napisano 14 sierpnia 2017 - 17:17
Darku, serio są tacy ludzie którzy zamiast jak my się podzielić legalnym dobrem się pałują że mają i wymieniają tyko za jakieś inne dzikie ledwo dostępne nagrania jakby nie mieli w życiu nic innego do bycia z siebie dumnymi. Jak wrzuciłem w net publicznie tą masakrę dźwiękową ze Służewca mi się srogo oberwało od "rasowych bootlegerów" bo to był dla wielu z nich argument przetargowy że to mają. Jak później leaknął w końcu PopMart z Salonik też im się "rynek" podłamał pamiętam. Ja typów nie rozumiem, stanowczo nie popieram, no ale jeszcze są tacy, mimo że teraz internet ma każdy i wszystko w końcu wypłynie
Napisano 14 sierpnia 2017 - 20:53
Ja z kolei słyszałem opinie, że nagłośnienie było doskonałe, nigdy w życiu opiniujący nie był na tak dobrze nagłośnionym koncercie, a już zwłaszcza na Służewcu itp. Zapewne wiele zależało od miejsca.
Napisano 29 sierpnia 2017 - 20:40
Mój tata który również był obecny , również twierdził że był to najlepiej nagłośniony koncert na jakim był w życiu. Zarówno jeśli chodzi o jego jutowe doświadczenia jak i innych artystów
Napisano 03 lipca 2021 - 12:27
Polsat nie ma całego koncertu. W czasie Popmartu dziennikarze mogli robić zdjęcia (względnie nagrywać) podczas pierwszych czterech utworów, potem byli wypraszani. Dlatego wszystkie zdjęcia jakie były w prasie były robione na początku koncertu. Pamiętam, że któryś z dziennikarzy mówił o tym w radio dzień po koncercie na Służewcu.
Podobnie było z nagrywaniem - można było nagrać początek, ale na pewno nie całość. Zastanawiam się jednak czy Polsat ma te 4 pierwsze utwory, bo faktycznie w materiale, który puszczali w telewizji większość była z Rotterdamu http://u2forums.com/...MO_DIR#/sad.gif
Jeśli jest gdzieś zapis z całego koncertu to jedynie w archiwach samego zespołu.
Napisano 04 lipca 2021 - 13:10
Mój tata który również był obecny , również twierdził że był to najlepiej nagłośniony koncert na jakim był w życiu. Zarówno jeśli chodzi o jego jutowe doświadczenia jak i innych artystów
Napisano 17 lipca 2021 - 08:55
Fakt, ze był to moj pierwszy duży koncert (miałem 18 lat). Stałem troche pod prawym głośnikiem w publice. i pamietam jedno - czystość i jakość dźwięku która mnie tak wtedy zaskoczyła ze pamietam to do dzis. (przede wszystkim dzwiek gitary w ataring at the sun oraz głos Bono w akustycznej części koncertu) później byłem jeszcze 12 razy na samym U2 i wiele razy na innych dużych koncertach i nigdy więcej nie doświadczyłem takiej jakości dźwięku. było idealnie. i przyznać muszę ze co jak co, ale koncerty U2 w porównaniu do innych wykonawców naprawdę wyróżniają się jakością nagłośnienia. i fakt - naprawdę miejsce ma znaczenie. ten sam koncert może być zupełnie inaczej odebrany. radzę kiedyś spróbować i w trakcie zmienić miejsce nawet o kilka metrów- różnica może być zadziwiająco duża.
Jeśli chodzi o nagłośniebie to było bardzo słabe. To Służewiec dzwięk ucieka. Stary śląski był świetny akutstycznie. Ale Służewiec był i jest kiepski na koncerty.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych