1997/08/12 - Warszawa
Napisano 19 kwietnia 2007 - 07:57
Pilki na wyslijto.pl. Format mp3 - 192 kb/s.
Część 1 (66,7 MB)
Część 2 (96 MB)
Hold Me..-Mysterious Ways-One- Unchained Melody (dla Sławka)
Napisano 19 kwietnia 2007 - 13:13
Wielkie dzięki
Napisano 21 kwietnia 2007 - 11:23
Napisano 21 kwietnia 2007 - 12:13
Jeszcze jedno muszę wyjaśnić, odnośnie tego videa - Mofo jest na pewno z Warszawy, Even Better być może ( tzn. nie mam dowodów na to, że nie jest ). Natomiast Streets NA PEWNO nie jest z Warszawy, tylko najprawdopodobniej z Rotterdamu ( wydaje mi się, że za ekranem widać nawet trybuny, których jako żywo w Warszawie nie było ) tak samo jak Discotheque.
Ale to jest wrzucone mp3 z tego koncertu, a nie video Ja specjalnie zaznaczyłem w mojej wypowiedzi 'po tych 3-4 piosenkach', ponieważ Końcówka PopMuzik [sam dźwięk oooo łarsała - ale tego nie zaliczam ], a także [warsała! warsaaaałaaa...] Mofo i Even Better [warsałaa..., i widoczne metalowe ogrodzenie], co do Streets nie byłem pewny, zdaje mi się że Larry jest tak ubrany jak Warszawie, znaczy inaczej niż w Rotterdamie, ale nie za bardzo widać [w ogóle widać tylko Bono i scenę z daleka ]. Czyli 3 piosenki, 4 licząc Streets. A Lemon i Discotheque jest na 100% z Rotterdamu [co nawet jest napisane w opisie na u2torrents.
Podsumowując, gdzieś zapis z Warszawy jest tylko nie wiadomo gdzie.
Ogólnie PopMart był ogólnie udany pod tym względem, iż każdy koncert był nagrywany z kilkunastu kamer, a to co widzieliśmy na ekranie zależało tylko od zamysłu reżyserki... Z tego co wiem, każdy koncert z PopMartu [mówię o tych nieopublikowanych w necie lub opublikowanych częściowo typu Warszawa] leży gdzieś w archiwach jako niezmontowane zapisy wszystkich kamer. I niszczeją. A ja nawet znam kilka osób które zajęły by się tym Np. taki Manana No ale to tylko marzenia...
Napisano 21 kwietnia 2007 - 12:18
co do Streets nie byłem pewny, zdaje mi się że Larry jest tak ubrany jak Warszawie, znaczy inaczej niż w Rotterdamie, ale nie za bardzo widać [w ogóle widać tylko Bono i scenę z daleka ].
Dobra, może obraz jest z Warszawy, ale dam głowę, że dźwięk jest z Rotterdamu.
każdy koncert był nagrywany z kilkunastu kamer, a to co widzieliśmy na ekranie zależało tylko od zamysłu reżyserki... Z tego co wiem, każdy koncert z PopMartu [mówię o tych nieopublikowanych w necie lub opublikowanych częściowo typu Warszawa]leży gdzieś w archiwach jako niezmontowane zapisy wszystkich kamer.
W krótkim dokumencie o koncercie w Edmonton ( na 1st leg Popmartu ) pojawia się zdanie, że właśnie ten koncert jest pierwszym, który zespół zdecydował się profesjonalnie nakręcić. The Edge tłumaczy w nim, że absolutnie nie oznacza to oficjalnego wydawnictwa itd. Skąd więc wzięło się nagranie z Las Vegas, nie wiem.
Napisano 21 kwietnia 2007 - 12:47
Dobra, może obraz jest z Warszawy, ale dam głowę, że dźwięk jest z Rotterdamu.
W krótkim dokumencie o koncercie w Edmonton ( na 1st leg Popmartu ) pojawia się zdanie, że właśnie ten koncert jest pierwszym, który zespół zdecydował się profesjonalnie nakręcić. The Edge tłumaczy w nim, że absolutnie nie oznacza to oficjalnego wydawnictwa itd. Skąd więc wzięło się nagranie z Las Vegas, nie wiem.
Być może chodzi mu o koncert profesjonalnie zmontowany, zremasterowany i dopiero w takiej formie wpuszczony do neta...
Aczkolwiek dam sobie głowę uciąć, że każdy koncert był nagrywany lecz niemontowany [taśmy z poszczególnych kamer o których pisałem powyżej].
A może byśmy tak wystosowali pismo do zespołu, aby ekipę ruszyli, i zrobili coś z tą Warszawą, znaczy się udostępnili całość... Skoro my [Polscy fani] im Chorzów zrobiliśmy to oni nam Warszawę
Napisano 02 lipca 2007 - 11:39
Napisano 27 lipca 2007 - 17:14
Super,że jest ten bootleg Mój wujek był na tym koncercie. Jak wróce z obozu to z przyjemnością go ściągne i oglądne!Wrzucając kilka utworów dla Sławka (Slawasu2) z tego koncertu wrzuciłem również przy okazji cały koncert - może komuś się przyda. Jakoś nagrania jest powszechnie znana - mimo wszystko warto mieć ten koncert w swojej kolekcji (na inny bootleg szanse są niewielkie). Można też posmakować atmosfery panującej wśród fanów (nawet bardziej niż samej muzyki).
Pilki na wyslijto.pl. Format mp3 - 192 kb/s.
Część 1 (66,7 MB)
Część 2 (96 MB)
Hold Me..-Mysterious Ways-One- Unchained Melody (dla Sławka)
Napisano 27 lipca 2007 - 19:42
Jak przesłuchasz całe to masz u mnie nowy avatar ;-D
Mi się za jednym razem nie udało nigdy
Napisano 07 sierpnia 2009 - 18:16
Przed chwilą w Informacjach w Polsacie jak mówili o koncercie U2 puścili kilkusekundowy fragment Mofo w Warszawy-97.
Może teraz wykorzystując, że o U2 jest głośno i ze na forum jest mnóstwo ludzi, uderzylibyśmy na e-mailowo na Polsat, żeby w końcu wyemitował koncert z 97 roku. Nie wierzę, że jakby się baaardzo postarali to by im nie wyszło.
Niech go nawet puszczą gdzieś o 3 w nocy...
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 07 sierpnia 2009 - 18:36
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych