Survivor OT - ANKIETA
Napisano 05 września 2010 - 23:20
Krótkie zasady:
- ankieta jest wielokrotnego wyboru, można zagłosować nawet na wszystko jak się chce
- głosowanie potrwa do końca survivorów z Low i 16 Lovers Lane które urządzamy na dobry początek z Mrówą
- potem się poleci kolejno tymi co dostały najwięcej głosów, aż nam się zabawa znudzi. taki pomysł.
No i wszo, lecimy
Napisano 05 września 2010 - 23:37
Hm. To może za drugie Angel Dust dam Moon & Antarctica? No, i keine problem.
Ee, poza tym że się okazało że po apdejcie forum nie mogę edytować ilości głosów, także trzeba będzie pamiętać że ma + dwa nasze
Napisano 16 września 2010 - 11:17
Też proponowałem i wiadomo że 5 razy lepszy, no ale się uparły dziady i już trudno, może następnym razem;)
Co, ja? Mnie obojętnie. Zaproponowałem We Were Dead... , bo wydaje mi się, że jest stosunkowo najbardziej rozpowszechnione na twardych dyskach.
[#10355] Musisz wybrać odpowiedź w każdym pytaniu ankiety.
A może ja nie chcę?
Mam pewną obawę. Obawiam się, że znowu będziemy sobie robić R.E.M, Depeche Mode, Myslovitz, The Beatles, a najlepiej to jeszcze Radiohead i Coldplay. Wtedy to do dupy taka zabawa.
EDIT:
TOP 5 (w zasadzie 6) na razie:
1. (19) Arcade Fire - Funeral
2. (18) Radiohead - Kid A *
3. (15) Sigur Rós - Agaetis Byrjun *
--- (15) The Cure - Disintegration *
5. (14) Joy Division - Closer *
--- (14) Myslovitz - Miłość w Czasach Popkultury *
*pogrubione - nie róbcie mi tego noooo
Napisano 24 września 2010 - 22:10
hm, coś słabo w ankiecie z niektórymi naprawdę wyjebanymi, szkoda.
Taki Yeasayer by się przydał np., ale też raczej All Hour Cymbals, na które nawet nie zagłosowałem, nie mam pojęcia dlaczego...
Napisano 25 września 2010 - 23:52
wyobraźmy sobie że kończymy ankietę i wyniki wyglądają tak:
1. Arcade Fire - [*]
2. Depeche Mode - Jestem Piękny (Dave)
3. Sigur Rós - Agaetis Reykjavik
4. Joy Division - Wisi Mi (Ian, nie!)
5. Majka Jeżowska - Wszystkie Dzieci Nasze Są
6. Velvet Vic And The Bad Vibrations - Love as LP Record
7. Zacier - Róbrege
itd.
i system miał polegać na tym że jak skończymy survivory z Low i 16LL, zabieramy się za te pogrubione:
1. Arcade Fire - [*]
....
a eksperyment polegałby na tym, że skoro są fajne płyty które nie dostały takiej fajnej ilości głosów, spróbowalibyśmy z pogrubionymi takimi w pierwszej parze:
1. Arcade Fire - [*]
6. Velvet Vic And The Bad Vibrations - Love as LP Record
7. Zacier - Róbrege
póki zainteresowanie zabawą jest jeszcze spore.
jeśli by się udało, to następnie tak:
7. Zacier - Róbrege
aż się okaże że robienie czegoś nie ma sensu.
a jeśli by się nie udało od razu, to dalej tak:
7. Zacier - Róbrege
all in all, krótko mówiąc - tak iść dwójkami co 5 (albo inną liczbę) pozycji. żeby sprawdzić, czy robienie zabawy z tymi albumami co mają mniej głosów, a są nawet ciekawsze od tych co mają więcej, ma sens.
Napisano 27 września 2010 - 03:43
Chodziło o to, żeby niezalowa grupa wsparcia pierd... znaffców też była usatysfakcjonowana, że udało się zrobić albumy nie tak (jeszcze) popularne wśród forumowiczów, a też genialne. Przy okazji też, żeby rzeczone mniej popularne albumy mogły być odkryte przez większą ilość osób, bo naprawdę uważamy (w grupach 9-13 osobowych), że warto i że mogą się spodobać, tak bez żadnego zadęcia itp. typu "my słuchamy TEGO a wy nie" (które wiem że parę osób paru osobom tu, błędnie, zarzuca), ale z czystej przyjemności polecenia komuś dobrej muzy, albo nawet wmuszenia;)
Napisano 01 października 2010 - 19:38
Cel szczytny, ale mało realny. Pamiętasz temat Zrób mi reckę, większość odpadła w połowie z braku czasu. A przecież przesłuchanie raz płyty i skrobnięcie 2 zdań jest mniej absorbujące niż klasyfikacja wszystkich piosenek na płycie.Nie no, że Kideja zrobić trzeba, to wiadomo, zrobimy. To za dobry album jest, żeby nie zrobić. Spoko.
Chodziło o to, żeby niezalowa grupa wsparcia pierd... znaffców też była usatysfakcjonowana, że udało się zrobić albumy nie tak (jeszcze) popularne wśród forumowiczów, a też genialne. Przy okazji też, żeby rzeczone mniej popularne albumy mogły być odkryte przez większą ilość osób, bo naprawdę uważamy (w grupach 9-13 osobowych), że warto i że mogą się spodobać, tak bez żadnego zadęcia itp. typu "my słuchamy TEGO a wy nie" (które wiem że parę osób paru osobom tu, błędnie, zarzuca), ale z czystej przyjemności polecenia komuś dobrej muzy, albo nawet wmuszenia;)
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych