Survivor OT: David Bowie- Low
Started by
user420
, wrz 05 2010 22:55
139 replies to this topic
Napisano 05 września 2010 - 22:55
No to jedziemy!
Wybor Davida Bowiego byl dla mnie w sumie oczywisty. Jeden z ulubionych wykonawcow na tym forum, slyszymy go przed kazdym koncertem chlopakow z Dublina i w koncu, przez prawie dziesiec lat nagrywal petarde za petarda (no, moze z malym wyjatkiem )
Zastanawiałem sie, jaki album wybrac. Chodzilo mi po glowie jeszcze Heroes i Aladdin Sane tak mocno jeszcze. A przeciez o TRAFOZSATSFM ( ) nie mozna zapominac. Wybor padl na Low bo jest to album niesamowicie roznorodny stylistycznie, ktory jednak nie posiada praktycznie slabych punktow. To bedzie ciezki survivor, dla niejednego z nas pewnie pelen dramatow, rozpaczy i zyciowych rozterek.
Pamietajcie, Brian Eno patrzy na co glosujecie i jesli Warszawa nie wygra, macie wpierdol od niego i ode mnie
1. Speed of Life
2. Breaking Glass
3. What in the World
4. Sound and Vision
5. Always Crashing in the Same Car
6. Be My Wife
7. New Career in a New Town
8. Warszawa
9. Art Decade
10. Weeping Wall
11. Subterraneans
Z bolem serca: Weeping Wall
glosujemy do wtorku do 23:59
Wybor Davida Bowiego byl dla mnie w sumie oczywisty. Jeden z ulubionych wykonawcow na tym forum, slyszymy go przed kazdym koncertem chlopakow z Dublina i w koncu, przez prawie dziesiec lat nagrywal petarde za petarda (no, moze z malym wyjatkiem )
Zastanawiałem sie, jaki album wybrac. Chodzilo mi po glowie jeszcze Heroes i Aladdin Sane tak mocno jeszcze. A przeciez o TRAFOZSATSFM ( ) nie mozna zapominac. Wybor padl na Low bo jest to album niesamowicie roznorodny stylistycznie, ktory jednak nie posiada praktycznie slabych punktow. To bedzie ciezki survivor, dla niejednego z nas pewnie pelen dramatow, rozpaczy i zyciowych rozterek.
Pamietajcie, Brian Eno patrzy na co glosujecie i jesli Warszawa nie wygra, macie wpierdol od niego i ode mnie
1. Speed of Life
2. Breaking Glass
3. What in the World
4. Sound and Vision
6. Be My Wife
8. Warszawa
9. Art Decade
10. Weeping Wall
11. Subterraneans
Z bolem serca: Weeping Wall
glosujemy do wtorku do 23:59
Napisano 05 września 2010 - 23:04
za-je-bi-sty pomysł z tą płytą! tymbardziej, że właśnie zakupiłem remaster na wakacjach. jeden, dwa kawałki a potem będzie bardzo ciężko.
ode mnie po wahaniach między weeping wall jednak:
Art Decade
ale tego że jest różnorodny stylistycznie bym nie powiedział
ode mnie po wahaniach między weeping wall jednak:
Art Decade
ale tego że jest różnorodny stylistycznie bym nie powiedział
Napisano 07 września 2010 - 20:55
Hmm, nie wszyscy ci, ktorych o to podejrzewalem, zaglosowali wiec zdecydowalem przedluzyc runde jeszcze o 24 godziny. Nie wiem, poinformujcie niektorych, zeby tutaj zajrzeli. W koncu Bowie to jeden z ulubionych wykonawcow na tym forum, wiec nie rozumiem tak niskiej frekwencji.
Napisano 07 września 2010 - 21:21
Art Decade czy Weeping Wall? Art Decade czy Weeping Wall? Art Decade czy...
Weeping Wall jednak
Mam swojego faworyta na wygranie, ale pewnie nie wygra, bo Wszyscy postawią na Wiadomy utwór, który jest fajny, ale ja mam na tej płycie bardziej ulubiony kawałek i jego będę bronić
Weeping Wall jednak
Mam swojego faworyta na wygranie, ale pewnie nie wygra, bo Wszyscy postawią na Wiadomy utwór, który jest fajny, ale ja mam na tej płycie bardziej ulubiony kawałek i jego będę bronić
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 07 września 2010 - 21:36
zakladam optymistyczna wersje, ze utwor 'space oddity' zachecil kogos do poznania calego albumu o tejze nazwie ;p ale moze rzeczywiscie jest zbyt optymistyczna
hm, połowa forum myśli że utwór nazywa się "Major Tom" więc różnie może być
no ale z drugiej strony jest też ta druga lepsza połowa, tak? no właśnie, gdzie jest? gdzie jesteście? ej no, wszyscy chcieli się bawić a teraz co.
Napisano 08 września 2010 - 21:00
ok, juz chyba nikt nie zaglosuje, wiec podlicze glosy
jestem po calym dniu ogarniania religii starozytnego wschodu i padam na pysk a kto mial zaglosowac, ten juz zaglosowal.
Odpada Art decade 5
Weeping wall 4
What in the world 3
Breaking Glass 1
tak wiec w grze pozostaja nastepujace utwory:
1. Speed of Life
2. Breaking Glass
3. What in the World
4. Sound and Vision
6. Be My Wife
8. Warszawa
10. Weeping Wall
11. Subterraneans
A moj glos oddaje na:
Weeping Wall
Runda potrwa do piatku do 22
jestem po calym dniu ogarniania religii starozytnego wschodu i padam na pysk a kto mial zaglosowac, ten juz zaglosowal.
Odpada Art decade 5
Weeping wall 4
What in the world 3
Breaking Glass 1
tak wiec w grze pozostaja nastepujace utwory:
1. Speed of Life
2. Breaking Glass
3. What in the World
4. Sound and Vision
6. Be My Wife