Survivor Albumowy - Rattle And Hum (edycja 2)
Napisano 30 lipca 2010 - 20:28
Napisano 30 lipca 2010 - 21:08
Uważasz, że podium to niska pozycja? Zwłaszcza biorąc pod uwagę ilość utworów w klasyfikacji.głosy na Heartland to jakaś pomyłka, prawda?
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 31 lipca 2010 - 01:18
To się dowiedz!!Chyba jednak zagłosuję na Heartland, które kocham, ale jednak, no nie wiem
Wrzuć do kotła bas Adama Claytona. Dopraw delikatnym, prostym, muskanym w struny motywem gitarowym Edge'a. Dodaj szczyptę bajkowości i niewinności do klimatu, a wszystko zalej sosem pięknego wokalu Bono, który był wtedy u szczytu możliwości. Nie zapomnij na koniec posypać jednym z lepszych tekstów tego zespołu, który w połączeniu z melodią tworzy cudowny i działający na wyobraźnię portret Ameryki, lepszy niż byłaby w stanie wykreować większość muzyków, którzy tam mieszkali od urodzenia vs. przyjechali już jako zarabiający artyści z zagranicy. Całość zagotuj przy 12 innych garnkach z przepysznymi daniami tylko po to, żeby po wyjęciu tamtych spod ognia uświadomić sobie, że o tym jednym zapomniałeś. Ale nie martw się - w zanadrzu masz kolejną ucztę i kolejne parenaście dań, co prawda już nie tak dobrych, a wiele z nich odgrzewanych, do których możesz dokooptować to zapomniane. Będzie spóźnione o 2 lata, ale chociaż ujrzy światło dzienne.Heartland - nie wiem jakim cudem jest tak wysoko
Hmmm....Po prostu jeden z bardziej lubianych przeze mnie na tej płycie i z Heartlandem raczej wygrywa. Może dlatego, że Heartland mało osłuchany przeze mnie?
... na to chyba jest rada...
... WIĘCEJ SŁUCHAĆ HEARTLAND?!
IDŹCIE NA INCEPCJĘ. Mówię to już jako człowiek po obejrzeniu filmu. I nie, dystrybutor mi nie zapłacił
Napisano 31 lipca 2010 - 10:49
Napisano 31 lipca 2010 - 13:05
Napisano 31 lipca 2010 - 13:31
Uważasz, że podium to niska pozycja? Zwłaszcza biorąc pod uwagę ilość utworów w klasyfikacji.
Tak. Ponieważ Heartland jest jedynym utworem na tej płycie któremu wystawiam ocenę zbliżoną do dziesiątkowej (nawet na Joshua Tree dyszke dałem chyba tylko cztery razy, niedługo zresztą opublikuje to wszystko w końcu). Na przestrzeni lat ostatnich wielokrotnie tworzyłem rankingi, zestawienia, rozmawiałem z różnymi osobami, same w sobie te topy ważne nie są, ważne że niezmiennie w poszukiwaniu *TYCH* momentów w twórczości U2 zatrzymywaliśmy się na wysokości R&H zawsze przy Heartland. To wielki kawałek muzyki jest, trochę większy niż reszta tutaj. Tak uważam
Napisano 31 lipca 2010 - 14:45
Napisano 31 lipca 2010 - 21:38
I tak wyjdzie na Twoje, ale poprzekomarzać się wartoTak uważam
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 31 lipca 2010 - 23:23
Can I sleep tonight?
Napisano 01 sierpnia 2010 - 06:59
Ej, ja muszę odpocząć od tych surwajworów Sorry Człowiek, po czasie. Ale to i tak nic nie zmienia. Głosów jest 26. Spóźnione wyniki:
Desire - 14
Heartland - 6
All I Want Is You - 6
Woo-hoo! Dokładnie tak jak chciałem. Dwa najlepsze kawałki z płyty w ostatniej rundzie surwajwora. Będzie ona tym bardziej emocjonująca, że aktualnie głosów na obie piosenki oddano tyle samo
So what it's gonna be? Ballada o Missisipi z cudownym lirycznym tekstem i bajkowym klimatem czy miłosne wyznanie aż po grobowe deski z rozwalającym teledyskiem? You decide.
No dobrze, z uwagi na spóźnienie i doniosłość chwili runda będzie przedłużona o jeden dzień, aby każdy zdążył zagłosować i nie było wątpliwości co do waszego wyboru. I jeszcze raz sorry za spóźnienie, wczoraj po prostu padłem. Runda ostatnia trwa więc do
wtorku 3 sierpnia do godz. 23.59.59. El_f, wytrzymaj jeszcze
Heartland
Napisano 01 sierpnia 2010 - 08:11
Napisano 01 sierpnia 2010 - 08:37
Napisano 01 sierpnia 2010 - 11:15
Napisano 01 sierpnia 2010 - 12:15
All I Want Is You
Napisano 01 sierpnia 2010 - 12:34
Który to już raz? Jesteś beznadziejnym prowadzącymOnożeszfak zapomniałem o rundzie aaaaaaaaaaaaa!!!!!!
Oj chyba nie HeartlandChyba w kulki lecicie.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 01 sierpnia 2010 - 13:47
Napisano 01 sierpnia 2010 - 14:12
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 01 sierpnia 2010 - 15:34
...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0