- bierzemy jeden album U2 i głosujemy na naszym zdaniem "najsłabszy" kawałek na płycie, tzn na ten, który chcemy aby odpadł ;p
- wybrana płyta nie musi być wybrana chronologicznie, bo chcę, żeby jakaś różnorodność była, a Acr już zaczął temat o Boy, więc ja wybiorę coś innego na rozgrzewkę I wliczamy w to także the besty, czyli na chwilę obecną mamy 15 płyt
- na głosowanie mamy 48 h, każdy ma jeden głos, głosowanie jest jawne, tzn piszemy post, a nie pm, nasz typ piszemy pogrubioną czcionką, a uzasadnienie wyboru jest oczywiście mile widziane, wedle uznania i chęci
- oczywiście jest całkowity zakaz zmieniania typów- dziękuję Atomic za słuszną uwagę. Mogłabym zapisywać kto na co głosuje, ale liczę na to, że będziemy grać fair, a jeśli ktoś zostanie przyłapany, jego głos nie będzie się liczył. Także proszę się zastanowić zanim zagłosujecie
- osoba, która założyła Survivor (w przypadku tego pierwszego to ja) po 48 h zlicza głosy, wykreśla jeden, ten "najsłabszy" utwór z płyty i głosujemy dalej, aż zostanie jeden kawałek - potem zakładamy nowy survivor dotyczący innego albumu
- na koniec każdego survivora możemy ułożyć ranking, w zależności od tego w jakiej kolejności poszczególne utwory odpadały
- survivory są prowadzone pojedynczo, tzn nie można założyc nowego póki się nie skończy poprzedni
- jak juz przelecimy wszystkie albumy możemy się zabrać za zrobienie survivora survivorów, czyli wybrać kawałek wszechczasów, ale to jeszcze trochę czasu potrwa :wink:
by Novia.
Zasady takie same, jak poprzednio, Z JEDNĄ INNOWACJĄ - w wypadku remisu w dogrywce o wyniku decyduje rzut monetą (jednogroszową)!
Dlaczego Bomba? Bo to płyta, sądząc po niektórych wpisach na forum tudzież w jakichś tam rozmowach, przywołująca skrajne emocje - u niektórych w "rankingu albumów" nawet przed TJT Co więcej, płyta ta, prócz "zewnętrznych" sprzecznych opinii, ma duży potencjał, żeby się pokłócić o poszczególne utwory. Liczę na to, nie zawiedźcie mnie. Wyniki poprzedniego bombowego surwajwora (zwłaszcza podium) były skandaliczne, warto to zmienić, Rodacy! Jeszcze jeden argument - bardzo długo tego albumu nie słuchałem, teraz będzie okazja
Warto też ustalić, kto poprowadzi następnego surwajwora (czasu trochę jest, ale lepiej zakomunikować to wcześniej, ja tu goszczę tylko jednorazowo), nagrodą jest możliwość wyboru płyty przeznaczonej do maglowania.
PIERWSZA RUNDA TRWA DO ŚRODY (31.03.) DO GODZINY 23:59.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Mój głos pada na Crumbs From Your Table. Rzadko, bardzo rzadko Edek mnie wkurza grając na gitarze. To jest ten przypadek. No nie mogę. W połączeniu z nijaką sekcją... Bono śpiewa jakby wypił za dużo soku wielowarzywnego.