Ulubieni Wykonawcy Forum The Joshua - edycja 5
Started by
acr
, mar 07 2010 19:20
219 replies to this topic
Posted 23 marca 2010 - 12:36
Miejsce 196.
[ 34 pkt ]
...
Marillion
...
O, i właśnie m.in. po to przydaje się taka akcja, żeby wrócić do wykonawców co nieco zaniedbanych. Byłem w lekkim szoku jak zorientowałem się że w moim TOP25 nie ma miejsca dla Marillion...
Miejsce 175.
[ 35 pkt ]
...
Fryderyk Chopin
...
Hmm, przyznaję od razu że to nie ja, chociaż też o tym myślałem, no ale jednak ulubieni wykonawcy, nie? A ja gry Chopina niestety nigdy nie słyszałem.
Posted 23 marca 2010 - 16:39
Toro y moi
Love
Calexico
Indigo Tree
Church, The
Bonnie 'Prince' Billy
Sparklehorse
Sufjan Stevens
dEUS
Low
Kto za to odpowiada?
O większość podejrzewam Monikę, może trochę Corso, ciekawe
Zgadłeś trochę Z tej listy odpowiadam za Love, Calexico, Sparklehorse i Low. tylko ja na to zagłosowałam
właściwie, to tylko dziesięciu moich zespołów jeszcze nie było
Posted 23 marca 2010 - 17:19
Hmm, przyznaję od razu że to nie ja, chociaż też o tym myślałem, no ale jednak ulubieni wykonawcy, nie? A ja gry Chopina niestety nigdy nie słyszałem.
Nie bądźmy tacy drobiazgowi. Ja np. jako wychowany na muzyce pop drugiej połowy XX w. słucham Chopina tak, jak się słucha muzyki pop - czyli koleś napisał piosenki i kiedyś tam je wykonywał live, a potem cała reszta zabrała się za coverowanie. Do oryginalnych wersji dostępu nie mam, do rozróżniania między coverami nie mam kompetencji, więc umieszczam na liście po prostu artystę jako głównego aktora dramatu. Może są ludzie, którzy mówią np.: "słucham Marthy Argerich" - ja mówię "słucham Chopina" tak samo, jak "słucham U2". I stąd Chopin na mojej liście.
Posted 23 marca 2010 - 17:44
16/25 trafione. I na większość głosowałem sam, z tego wynika. Heee, czyli z każdą edycją coraz bardziej tutaj nie pasuję
Czyli 9 pozostałych w pierwszej setce. Nice.
Czyli 9 pozostałych w pierwszej setce. Nice.
Posted 23 marca 2010 - 18:06
jak na razie dziwi mnie brak zespołu z pierwszego miejsca mojej listy, bo wychodzi na to, że co najmniej dwie osoby jeszcze na to głosowały. ciekawe. (albo przeoczyłam ;p)
o, i nikt poza mną nie słucha death cab for cutie. chyba.
(11/25 poszłooo)
o, i nikt poza mną nie słucha death cab for cutie. chyba.
(11/25 poszłooo)
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users