Ejj no panowie , nie rozumiem tej agresywnej wymiany. Sam również ,gram i to najczęściej covery U2 jak narazie , i naprawdę dużo frajdy sprawia mi siedzenie godzinami na multiefektem ,kostkami , itp, aby jak najbardziej zbliżyć się do brzmienia Edka , co jak wiadomo , jest w dużej mierze nie wykonalne ,porówójąc jakość jego i mojego , czy "naszego" szprzętu. Tez posiadam 2 gitary w dużej mierze Edzowskie , bo Strat i Explorer , i naprawde kocham tą zabawe i trudy ogarniania tych utworów ,bez pójśćia na łatwizne i od podstaw ustawianie parametrów. Zdaje sobie sprawę że idealnego ,kropka w kropkę brzmienia nie osiągnę nigdy , bez budżetu który posiada ,nasz ulubiony gitarzysta Tak ja powiedział olek , zajrzyjcie na forum U2GT ,które gromadzi mase takich zapaleńców z całego świata , wszyscy mamy tam niesamowitą radość , z umieszczania ,próbek swoich brzmień ,czy też przesłuchiwania i oceniania ,próbek innych użytkowników. Ne ma o co się spinać , każdy ma inne horyzonty jesli chodzi o gitarę , a nie mówię ,że nie zacznę ich wkońcu poszerzać poza partie gitarowe U2