Survivor 3 - How To Dismantle An Atomic Bomb
Napisano 13 kwietnia 2007 - 18:19
Na last.fm OOTS jest czwartym najczęsciej słuchanym przeze mnie trackiem U2 z ilością 80ciu naliczonych odsłuchań (a to i tak przekłamane trochę, bo single version miałem otagowane jako "single version" przez długi czas i naliczało się oddzielnie), z tego wersja płytowa zaliczyła może ze trzy przesłuchania. Różnica jest przeogromna i dziwie się że ktoś tu wcześniej twierdził inaczej, zalecam natychmiastowe przesłuchanie pod kątem porównania, najlepiej pare razy. Naliczyłem swego czasu 5 czy 6 różnych aranżacji koncertowych tego utworu, każda wersja miażdzy, jak ciekawie i prowokacyjnie (spodziewałem się niezłej burzy po tym ) okreslił Johnny, Rubikowe Smyki z płyty. Jak uwielbiam ten kawałek single i live, tak album version mnie boli.
@Roopa:
A jednak da się oddzielić, przynajmniej mi się skutecznie chyba udaje, przykład choćby wyżej. Jesli o COBL chodzi, to gdyby wersja koncertowa znalazła się na płycie byłby to najlepszy kawałek tego albumu, a tak plasuje go gdzieś po środku. Kiedyś długo nie słuchałem płytowej, a potem uderzyło mnie, jaka tam jest cienka perka w porównaniu.. i teraz już za każdym odsłuchaniem album version mnie to jakoś uderza albo się przypomina. Dlatego rzadko do tego wracam.
Nic nie będę wypominał. Skoro odpadł kawałek który chcieliśmy żeby odpadł to głosuje się na następny w kolejności i już. Mam się czepiać że taką kolejność sobie ułożyłeś? No cóż.. mogę Ale po co
Napisano 13 kwietnia 2007 - 18:48
FARYZEUSZE!!!
[ul. słowo mojego przyjaciela ]
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Napisano 13 kwietnia 2007 - 20:49
Bratnia duszo, Ty...
Same zjemy okruszki!
ugh, nie lubie OOTS z plyty, zawsze przelaczam i puszaczam wersje singlowa - ta jest piekna
#464 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 13 kwietnia 2007 - 20:53
Napisano 13 kwietnia 2007 - 22:40
Napisano 14 kwietnia 2007 - 10:05
Aż tyle ? Zaraz:Naliczyłem swego czasu 5 czy 6 różnych aranżacji koncertowych tego utworu
1) najprostsza - Bono bez niczego, The Edge na klawiszach, nie ma Adama i Larry'ego ( tylko jeden raz - na promocji iPoda )
2) Bono bez niczego, The Edge na klawiszach, z Adamem i Larrym ( 1st leg VT )
3) Bono z gitarą elektryczną, The Edge na gitarze, Terry Lawless na klawiszach - Amsterdam
4) j.w., ale z zespołem smyczkowym - Mediolan
5) Bono z akustykiem, The Edge na klawiszach - 4th leg VT, i chyba też darmowy show w Nowym Jorku ( tego nie pamiętam dokładnie )
czy coś pominąłem ?
Kiedyś długo nie słuchałem płytowej, a potem uderzyło mnie, jaka tam jest cienka perka w porównaniu.. i teraz już za każdym odsłuchaniem album version mnie to jakoś uderza albo się przypomina.
Dokładnie tak samo mam. Kiedy słucham ( zgadzam się całkowicie, że genialnych ) wersji koncertowych COBL czy OOTS, jeszcze bardziej uderza mnie, jak można było tak spieprzyć te kawałki w studiu, i tym chętniej głosuję za ich wywaleniem.
Kurde a ja nie słyszałem wersji singlowej
Jednak trochę rozczarowała mnie wersja singlowa. Nie wiem dlaczego zabrakło genialnych wejść The Edge'a, znanych choćby z Mediolanu. Ale i tak w takiej właśnie postaci ten kawałek powinien wejść na płytę. Wersja z HTDAAB nie powinna się nigdy ukazać. Zresztą ostatnio znowu mieliśmy dowód podobnej niefrasobliwości - kto dopuścił, żeby na 18 Singles umieścić wersję WITS brzmiącą jak cienkie demo ?? Nie rozumiem tego.
Napisano 14 kwietnia 2007 - 12:16
czy coś pominąłem ?
Też naliczyłeś pięć (napisałem pięć lub sześć). Szkoda że nie mam teraz dostępu do wszystkich bootlegów, bo bym to zweryfikował. Niby wszystko się zgadza, ale czegoś mi brakuje w tej Twojej liście, tylko sobie nie mogę nic przypomnieć. Mniejsza.
Co do WITS - zgoda, myślałem że tylko ja zauważyłem że coś tu jest mocno spieprzone.. :]
Napisano 14 kwietnia 2007 - 14:05
Też naliczyłeś pięć (napisałem pięć lub sześć). Szkoda że nie mam teraz dostępu do wszystkich bootlegów, bo bym to zweryfikował. Niby wszystko się zgadza, ale czegoś mi brakuje w tej Twojej liście, tylko sobie nie mogę nic przypomnieć. Mniejsza.
Co do WITS - zgoda, myślałem że tylko ja zauważyłem że coś tu jest mocno spieprzone.. :]
Też myślałem, że tylko ja mam coś spieprzone. Wersja z płyty jest jakaś "nieprzestrzenna".
Napisano 14 kwietnia 2007 - 17:33
Też myślałem, że tylko ja mam coś spieprzone. Wersja z płyty jest jakaś "nieprzestrzenna".
Ja nawet w Empiku chciałem sprawdzać normalną edycję płyty, w nadziei, że to tylko taki ( wątpliwy ) prezent dla właścicieli limited edition.. Jedyna ciekawa rzecz w tej wersji, to nieco inna ( bodajże w dwóch miejscach ) linia wokalna Bono, moim zdaniem fajniejsza niż w single version.
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:07
Orignal Of The Species 8
City Of Blinding Lights 2 po doliczeniu głosu Agrace:)
Sometimes You Can't Make it On Your Own 2
Głosujemy do poniedziałku do godz. 21:30
#471 Guest_Mrówa_*
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:12
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:15
..juz czuję te cięgi..
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
#473 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:18
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:26
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:26
Original of the species
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:30
No a odpada nam:
Miracle Drug 15
Daję słowo, nie wybaczę Wam Podtrzymuję swój głos na Orignal Of The Species
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:33
Napisano 14 kwietnia 2007 - 20:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6