Ogólnie o Bono :)
Napisano 27 września 2010 - 15:28
Boniowane mogły być całe elewacje
Niewątpliwie.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 27 września 2010 - 16:06
...i właśnie za takie rzeczy kocham to forumWiedzieliście że jest coś takiego jak boniowanie?
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 11 października 2010 - 15:07
A no właśnie. Środowisko fanów U2 jakoś dziwnie milczy na ten temat.
Ja jestem osobiście strasznie rozczarowany i zawiedziony.
Też byłem zniesmaczony. Generalnie pierwszy jakiś taki negatywny bodziec związany z bandem do mnie dotarł jak w Berlinie siedziałem na trybunach, zdjąłem z głowy świeżo zakupioną czapeczkę a tu "MADE IN CHINA". Wiadomo kto w Chinach szyje ubrania... Z jednej strony sprawiedliwy handel, a z drugiej sprzedajemy czapeczki szyte w Chinach. Rozumiem, że U2 to wielkie przedsiębiorstwo i Bono nie może trzymać wszystkiego "za mordę" ale oczekuję jakiejś spójności w tym wszystkim.
Co do "One", tak samo trudno mieć nadzieję, że Bono wie o wszystkim, kontroluje finanse itd. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że ktoś tam po tych informacjach prasowych pójdzie na dywanik. To jest chyba ta czarna część szołbiznesu. Nie zauważasz, że twoja asystentka kupuje sobie za twoją kasę apartament, nie zauważasz, że założona w dobrej wierze fundacja rozrosła się do nieobotycznych rozmiarów. Nie zauważasz też, że ktoś z twojej firmy podjął decyzję, że w trakcie trasy sprzedajesz Chińskie czapki brzydząc się jednocześnie tym, że szyją je dziesięcioletnie dzieci.
Napisano 11 października 2010 - 15:44
At ONE, we achieve change through advocacy. We hold world leaders to account for the commitments they've made to fight extreme poverty, and we press for better development policies, more effective aid and trade reform. We also support greater democracy, accountability and transparency in how these resources are being deployed.
ONE works closely with policy experts, African leaders, and anti-poverty activists to mobilise public opinion in support of tested and proven programs to fight poverty.
Napisano 11 października 2010 - 16:04
Rozumiem, że można mieć wątpliwości, co do działalności "ONE", ale jak dla mnie to wystarczy wejść na stronę i przeczytać trochę o samej organizacji. Nigdzie nie jest napisane, że jest to organizacja charytatywna, a powiedziałbym, że jest właściwie organizacją lobbystyczną. Jak kogoś burzy fakt, że "ONE" nie przeznacza 99% swego budżetu bezpośrednio na działalność charytatywną, to przydałoby się zastanowić czy przeznaczenie tych kilku milionów da faktycznie jakieś długofalowe rezultaty, bo o to przecież chodzi.
No ok.
Mnie po prostu trochę śmieszy fakt, że miliony dolarów zapewne idą na utrzymanie prezesury i całego pionu administracyjnego tej organizacji. Dam głowę, że znalazłaby się grupa osób, która sterowałaby tą organizacją za 'pół darmo' i nie byłoby dzisiaj takich głosów, że "Bono to złodziej w białych rękawiczkach" czy "hipokryta".
Napisano 11 października 2010 - 16:24
Jasne, zawsze znajdą się ludzie, którzy będą budować swoją opinię na podstawie sensacyjnych doniesień tabloidów, ale z takimi ludźmi nie ma co nawet dyskutować, ani tym bardziej zaprzątać sobie nimi głowę.
Napisano 26 października 2010 - 15:39
Ostatnio czyli wczoraj 25.10.10 ( środa)przyłapali ich paparazzi na spacerze w Central Park i zrobili im kilka fotografii ( i jak to zachować prywatność złapią cię wszędzie)
ten piesek to ich? naprawdę nie wiem.
Napisano 10 listopada 2010 - 16:13
więcej poniżej
http://x17online.com...noFam110910_X17
Napisano 12 grudnia 2010 - 19:13
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych