Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ogólnie o Bono :)

1894 replies to this topic

#901 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 24 maja 2010 - 16:53

Bezpośrednią przyczyną operacji miało być wypadnięcie dysku w trakcie przygotowań do koncertów.

Współczuję, miałam kiedyś to paskudztwo. Robi się nagle, boli nieziemsko, bo złoślistwo uciska nerw i żyć się odechciewa. Do tego dochodzi niestabilność kręgosłupa, ciężar ciała muszą wtedy wspierać okoliczne mięśnie, a to szybko je osłabia. Bono mówił kiedyś o dziedzicznych problemach z kręgosłupem, ja natomiast zafundowałam sobie wypadek przez głupotę. Zaczęłam trening bez porządnej rozgrzewki, jeden zły ruch i pyk. Ku przestrodze! U2 com nie uaktualnia info, stąd trudno wyrokować o stanie Bono. Szybkość dochodzenia do zdrowia zależy też od miejsca wypadnięcia dysku, im wyżej w kręgosłupie, tym bardziej ograniczone ruchy ma pacjent. Ja miałam na wysokości kręgów szyjnych, bałam się o rdzeń kręgowy jak cholera, ale miałam więcej szczęścia niż rozumu. Szkoda Bono, mam nadzieję że w rzeczywistości ma się lepiej niż przypuszczamy.

W Killiney trudno zrobić dobre foty, bo dom omurowany :) najlepsze jakie udało mi się zrobić:
http://www.wyksztalc...du.pl/killiney/

Nie wiedziałam, że Bono ma dom przy torach kolejowych. Kiepsko wypocznie po operacji przy tym ciągłym stukocie. Okazuje się, że nawet zamożni ludzie nie mają posiadłości w tak spokojnych miejscach, jak sobie wyobrażamy..
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#902 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 24 maja 2010 - 17:24

jedno jest pewne, chwile będzie musiał się oszczędzać...

#903 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 24 maja 2010 - 19:18

Nie wiedziałam, że Bono ma dom przy torach kolejowych. Kiepsko wypocznie po operacji przy tym ciągłym stukocie. Okazuje się, że nawet zamożni ludzie nie mają posiadłości w tak spokojnych miejscach, jak sobie wyobrażamy..
[/quote]

Może na fotkach tak nie wygląda, ale to jest na tyle duży kawałek, że nie słychać :) Bardziej uciążliwe są chyba pielgrzymki fanów pod płotem.

#904 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 24 maja 2010 - 21:01

Bono jest niestety ciężko pokiereszowany...tak więc 3majcie wszyscy kciuki bo to może troszkę potrwać zanim wróci do grania...

#905 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 24 maja 2010 - 21:17

wiadomo coś więcej?
jakiś estimated czas do powrotu na scenę?
bo narazie to wygląda jakby nikt nic nie wiedział, ani słówka od nikogo...
a wiadomo że od boba zawsze informacje z najwyższej półki :D

#906 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 24 maja 2010 - 21:46

Niedługo będzie jakaś decyzja,ale jak na razie dochodzi chłopak do siebie i jest w takim sobie stanie...

#907 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 24 maja 2010 - 22:11

Niedługo będzie jakaś decyzja,ale jak na razie dochodzi chłopak do siebie i jest w takim sobie stanie...

A czego wy sie spodziewacie po urazie i operacji neurochirurgicznej w trybie naglym? Ze po zabiegu zaraz wstanie i bedzie hasac jak dawniej? Powrot do sil potrwa zapewnie kilkanascie tygodni. Daty nagla. Ale sa prawdopodobnie ubezpieczeni. Terminy sie przesuna. I tyle. Wiecej cierpliwosci. Trzeba byc dobrej mysli, tzn. ze trasa w tym roku sie odbedzie, a Bono wroci do formy, czego mu zycze jak najszybciej.

- Karolina

#908 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 07:35

Ta cisza medialna - według mnie - ma także podłoże finansowo-marketingowe. Wyobraźcie sobie bilety sprzedane kilka miesięcy temu, pieniądze już pewnie w jakimś odsetku wydane i nagle tłumy, które pod wpływem nieprzemyślanej informacji masowo oddają bilety, anulują rezerwacje w hotelach itp..... O zdrowie Boniasa to martwią się bliscy i fani, a reszta głowi się nad tym jak nie stracić kasy

#909 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 07:41

nie chce tu nic wklejać bo to bez sensu, ale ciekawe osoby mogą sobie wpisać w google "operacja, dyskopatia" (jak na razie info o wypadnięciu dysku się pojawiło) i na portalach medycznych poczytać ile takie leczenie może trwać...

#910 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 07:51

Co do trasy w Stanach to być może,że będzie przesunięta o kilka tygodni co do Europy to ma się odbyć...Prawdopodobnie to był dysk Bonias przegiął w przygotowaniach do kolejnego legu...

#911 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 10:28

Swoją drogą zabawne, że przez jednego człowieka setki tysięcy fanów być może będą zmuszone odwołać rezerwacje, bilety, 400-osobowa ekipa będzie czekała na informacje i wszyscy będą czekali tylko na Bono.

#912 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 11:53

racja, tylko w początkowym okresie biegała pewno dzięki końskim dawkom środków przeciwbólowych. problemów z kręgosłupem nie zlikwiduje się ot tak po prostu, jeszcze jakaś fizjoterapia jest potrzebna. coś czuje, że Bono w najbliższym czasie jeśli już będzie grał koncerty daruje sobie ewolucje na UV czy przeginanie przez mostek...

#913 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 12:08

Może to znak, że nadszedł czas na porzucenie gigantycznych scen z 15 - piętrowymi ekranami na rzecz przesiadki na drewniane stołki barowe.
Ja w sumie byłbym za.

#914 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 25 maja 2010 - 12:16

McGuinnes i LiveNation nie pozwoliłoby na takie występy bo to się zwyczajnie nie opłaca. Chyba, że znalazłby się bar zdolny pomieścić kilkadziesiąt tysięcy fanów. :P

#915 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 12:21

oficjalnie bono wypisany ze szpitala, http://www.u2.com/ne...d-from-hospital, ale co najmniej 8 tygodni rehabilitacji

... :P

#916 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 25 maja 2010 - 14:09

rzecznik praswy u2.com podaje,że Bono był operowany bo nastąpił ucisk na nerw kulszowy w kręgosłupie
Bono wyszedł dziś ze szpitala i rehabilitacja jest przewidziana na 8 tygodni
zródło ; www.u2place.com i valencia.com
Dołączona grafika

#917 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 13:07

Od Bonia na facebooku, notatka na tablicy 3 godziny temu:

"Hi friends, thank you so much for your warm greetings from the heart and I appreciate it, I'm home and it is better to me, thank you to all fans of U2 and the other band members and I wish you all a wonderful weekend full of love."

#918 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 14:41

:rolleyes: to Bono napisał tę notatkę? mam nadzieję,że czuje sie dobrze.
Dołączona grafika

#919 Molly

Molly

Użytkownik

• Members
  • 170 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 15:41

Bono nie ma swojego oficjalnego facebooka, wiec nie jest to notka od niego

#920 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members