Sorras,ale z moim rozumowaniem jest już trochę źle. Co masz dokładnie na myśli?@madeinpoland Jestem przeciętna i się zdarzało .
Ogólnie o Bono :)
Posted 10 lipca 2007 - 23:10
Proszę, madeinpoland, o to mi chodziło:
.Jak wiesz przeciętni ludzie nie narzucają na siebie skórzanych kamizelek,kowbojek i nie noszą kapeluszy tak jak robią to bluesmani. Natomiast image z zootv,to image gwiazdy rock'n'rolla,a gwiazdor nie tylko rocka budzi respekt,wydaje się ,że jest niedostępny itp.
Posted 11 lipca 2007 - 07:29
Takie jest moje zdanie. Powinnaś je uszanować. Jak wiesz przeciętni ludzie nie narzucają na siebie skórzanych kamizelek,kowbojek i nie noszą kapeluszy tak jak robią to bluesmani. Natomiast image z zootv,to image gwiazdy rock'n'rolla,a gwiazdor nie tylko rocka budzi respekt,wydaje się ,że jest niedostępny itp.
Oh yeah, jestem człowiek nieprzeciętny jednak
No a teraz ponieważ jestem bardzo szczęśliwa faktem posiadania Propagandy i bycia w trakcie jej czytania, podam cytat z ksiązki:
o Bono "(...)Nie wiem czy zdaje sobie sprawe, że publiczność je mu z ręki. Kiedy mówi 'śpiewajcie", śpiewają. Kiedy mówi 'tańczcie', tańczą, a kiedy mówi 'do góry', wszyscy wstają i wyciągają ręce. Każdy jest pod wrażeniem jego wewnętrznej siły (...)" 1983
Margot - to właśnie w osobowości Bono jest niesamowite - ta charyzma i działanie na tłumy. Super cytat! [Propaganda buja!]
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Posted 11 lipca 2007 - 12:57
A propos wygladu, moja kolezanka, widzac ostatnio zdjecia z October'a, stwierdzila, ze Bono wzglada jak Zyd
Całkiem możliwe. Sam Bono nie zaprzecza,że może mieć żydowskie powiązania. A tak wracając do żydowskiej społeczności,to nie wiem czemu wywołuję ona takie złe odczucia w Polskim narodzie? Przecież gdy w Europie płonęły stosy,były wojny religijne i rasowe ,w Polsce można bylo znaleźć schronienie. Nie wiem skąd ten głęboko zakorzeniony antysemitymz. Żyd=zło. Nie rozumiem tego. To człowiek jak każdy. Tym bardziej,że Żydzi to naprawdę biedny i umęczony naród.
Posted 11 lipca 2007 - 15:51
Pewnie z zawiści że im dużo rzeczy wychodzi
W Polsce się to pewnie zaczęło w latach 60. ubiegłego wieku, gdy z Żydów robiono złodziei i innych takich
Bono wspomina o tym między innymi w książce "Bono o Bono", w którymś z pierwszych rozdziałów.
Ja osoiście nic do Żydów nie mam ale jakoś nie żal mi ich w ich obecnej sytuacji w Izraelu. Trzeba było trzymać tyłki w Izraelu a nie się pchać na tereny sąsiadów z zastępami wojska.
Posted 11 lipca 2007 - 17:00
Ostatnio przeglądając U2 by U2 natknęłam się na pewno zdjęcie, które mnie zaintrygowało. Podpis- sesja do magazynu Vogue...No i zaczęłam grzebać w necie w poszukiwaniu tej sesji. Tu mam zdjęcie, które od razu wstawiłam sobie na tapete. Bono jest na nim b o s k i !!
http://i80.photobuck...a26/christy.jpg
jeśli chcecie zobaczyc reszte fotek i przeczytać artykuł do tego to macie tutaj link:
http://forum.interfe...om/t167040.html
Never trust a cowboy !
hehehhe przeglądam dokładnie ten post od dłuższego czasu.
To zdjęcie z christy jest extra.
Ciekawe dlaczego zgodził się na zdjęcie z christy do tego magazynu???I Ile kasy za tą fotkę dostał. Ojj Bono musi być szalony . heheheee ( zgrywa, popis) .
Posted 11 lipca 2007 - 19:48
No właśnie, tyko skąd takie coś się bierze? Jakiś nieuzasadniony lek przed innością, przejawiający się agresją.. nie rozumiem tego. No ale cóż, tacy są ludzie..
Przykład Ojca Dyktatora pokazuje, że Żydzi to raczej jakieś wyimaginowane zło, które jest wszędzie i tylko czai się aby zniszczyć Polaków i katolicyzm. To jakby synonim wszechobecnego "układu" czy też "szatanów". Do tego dochodzą wielowiekowe uprzedzenia.
Uważam, że akurat podłożem niechęci nie jest kwestia palestyńska. Bo równie dobrze Polacy powinni być nienawidzeni za udział w interwencji zbrojnej w Iraku. Nikt nie może odpowiadać za politykę władz swojego państwa. Ja nie życzyłbym sobie aby ktoś miał pretensje za to co robią Kaczory.
Posted 11 lipca 2007 - 22:23
Biedny to raczej nie.
Nie chodziło mi o status materialny tego narodu,a o krzywdy jakieś poniósł. Wracając do ojca dyrektora,to niech go wyślą do Izraela gdzie codziennie gine masa niewinnych ludzi ciekawe co by wtedy powiedział. Przedstawiając jeszcze suche fakty,to oczywiście Światowy Kongres Żydów nie ma najlepszych stosunków z polskim rządem,paru jego przedstawicieli wytoczyło panstwu procesy odnośnie utraconych majątków,ale cały naród nie może odpowiadać za kilku "pajaców". Tym bardziej,że przykład Jankiela z PT ukazywał,że polscy żydzi też byli patriotami. A ci którzy wszczęli powstanie w Geccie Warszawskim,także uważali się za Polaków i polskich patriotów. Walczyli przeciw okupantom i za to należy im się hołd!
Posted 12 lipca 2007 - 06:46
Ostatnio mam wrażenie, że znalazłam się na jakimś forum historyków, ekonomistów i socjologów w jednym. Dajcie spokój. Tutaj chciałabym czytać o U2 - a Wy możecie poszaleć w 'Out Of Control'
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Posted 12 lipca 2007 - 06:54
Błagam - tu też zaczynacie?
Ostatnio mam wrażenie, że znalazłam się na jakimś forum historyków, ekonomistów i socjologów w jednym. Dajcie spokój. Tutaj chciałabym czytać o U2 - a Wy możecie poszaleć w 'Out Of Control'
Z tego co zauważyłem jest już utworzony osoby temat do prowadzenia dyskusji historyczno-ekonomiczno-społecznej
Posted 13 lipca 2007 - 11:21
Bono: "W tytule płyty (Joshua Tree) kryje się śmieszny wątek,ale główny powód jest poważny-ten widok zronił na nas powalające wrażenie. Nie wiem czy kiedykolwiek znajdziemy to drzewko. Nie wiem, czy w ogóle ktokolwiek na nie trafi, ale jeśli ktos taki się znajdzie, to mam nadzieje, że go nie zetnie. Nie chcielibyśmy, aby skończyło jako ścienna dekoracja czy gadżet przyniesiony na koncert!! 'Hej Bonoooooo! Mamy tu twoje drzewkoo!' "
Po przeczytaniu tego ostatniego tekstu, o mało co z łóżka nie spadłam
Ejj ludzie na przyszły koncert U2 robimy atrape drzewka i wrzeszczymy do Bono "HEjj Bonooo, we have your tree "
Reply to this topic
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users