Skocz do zawartości

Zdjęcie

2010-08-21 - Olympic Stadium - Helsinki, Finlandia

• Please log in to reply
236 replies to this topic

#201 Molly

Molly

Użytkownik

• Members
  • 170 Postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 23:05

ale przekaze im w Eze za kilka dni, ze bardzo chcemy Bad ;)

A co? Zaprosili cie na herbarte? ;)

#202 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 23:30

A co? Zaprosili cie na herbarte? ;)

nie, sam sie wpraszam! ;p

a tak na serio, to bede w okolicy przez pare dni, wiec dlaczego by nie wpasc i zapytac co slychac? ;)

#203 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 00:03

Every Breaking Wave - audio wycięte z filmiku U2006com:

#204 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 00:11

Na EBW az sie prosilo o spontan publiki by wyciagnela telefony/zapalniczki ... kawalek powala ;]

Everything You Know Is Wrong

#205 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 00:25

Czary Mary i 3 godziny po koncercie mamy pełny bootleg na U2start. :D
Jakość na 4 gwiazdki: http://www.u2start.c...ows/1558/#audio

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#206 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 00:45

A na YT już nagrania od użytkownika u2006com ;)

I Will Follow

Every Breaking Wave

No Line On The Horizon akustycznie ;)

Walk On

Vertigo

Moment Of Surrender

Ajstyl

With Or Without You

I tak sobie myślę. EBW ładne. Bardzo ładne. Pewnie będzie z gwiazdką wymiennie, choć połączenie ich razem i do tego jeszcze ajstyl, mogłoby zrobić niezłą atmosferę, ale chyba nie w tym legu, bo chłopcy tutaj mocniej grają ;) NLOTH akustyczny ciekawy, ale to już nie ta moc, co była przy elektryku (jak zwykle z resztą ;) ). No i Edzio tam też ładnie sobie odbiegł od tego co powinien zagrać w jednym momencie ;) (natomiast o dziwo nie pomylił się w solówce w Walk On :D ).

#207 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 08:04

kiedy się doczekamy Tryina i Bad ?ale nie mogę wyczaić w czym Edek się kropnął podczas EBW i przydałoby się jakieś wejście perkusji:)Chocby mniej więcej coś takiego jak Stay(faraway so close!) w wersji oryginalnej
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#208 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 09:21

Człowiek specjalnie wygrzebuje się z łóżka rano po wczorajszej przerwie od sieci i co? Takie Buty, w dodatku teraz czytam info o koncertach w Australii/Nowej Zelandii (co z tego, że w newsie 2009 zamiast 2010) :D Nie spodziewałem się aż tak sporych - jak na zespół - wręcz radykalnych :P zmian w setliście, I Will Follow, nowy kawałek, deszczowe snippety... Szkoda, że zmiany odbyły się kosztem tak fantastycznych kawałków jak Until i TUF, które na koncertach spisują się kapitalnie - mogły być cięcia względem CoBL i Elevation, ale to już tylko myślenie życzeniowe. No i do pełni szczęścia brakowało jedynie upchania Ultravioletu. Tak czy siak - interesująco, może Bono zasugerował się naszymi opiniami i czyta teraz pochlebne komentarze na U2Forums, dźwięcznie wyśpiewując "zaiste chędogo" in gaelic :D

A morał jest krótki i fanom dobrze znany - za rok na trzy koncerty zespół wyciągamy :P

#209 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:22

01 Return Of The Stingray Guitar
02 Bautiful Day/Singing In The Rain
03 I Will Follow
04 Get On Your Boots
05 Magnificent
06 Mysterious Ways/Norwegian Wood/My Sweet Lord
07 No Line On The Horizon (acoustic)
08 Elevation
09 I Still Haven't Found What I'm Looking For
10 Every Breaking Wave (New Song)
11 Glastonbury
12 In A Little While
13 Miss Sarajevo
14 City Of Blinding Lights/Singing In The Rain
15 Vertigo
16 I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
17 Pride (In The Name Of Love)/Trouble In The World
18 MLK
19 Walk ON

Encore
20 One/When The Rain Comes
21 Amazing Grace/Where The Streets Have No Name
22 Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
23 With O Without You
24 Moment Of Surrender

czyli czyba koniec na dzisiaj

Cóż za piękny secik :) Cieszy powrót I will follow,nowa pioseneczka,Pride i No line...ale czemu zamiast Untila i Sunday takie zmiany...Ja wyrzuciłbym Elevation,In a little while,City no i Walk on...

#210 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:29

koncert już jest do ściągnięcia na u2start.
Macphisto dziękujemy za wrzutę szybki z ciebie men
Dołączona grafika

#211 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 11:25

koncert już jest do ściągnięcia na u2start.
Macphisto dziękujemy za wrzutę szybki z ciebie men

Szczerze to bylo do zassania 3h po koncercie :P Stad dodatkowa adnotacja: 'Worlds fastest bootleg? Thanks to Macphisto!'

Everything You Know Is Wrong

#212 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 11:29

Macphisto obiecał kiedyś Chorzów w bezstratnym. Trzeba będzie go przycisnąć po tym legu w tej sprawie.

#213 patmart

patmart

Użytkownik

• Members
  • 129 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 13:43

Dlaczego nie mogło mnie tam być? Set był wspaniały, to prawda szkoda untila i sunday, ale zajebiste i will follow, pride, noł lajn no i jakże śliczne every breaking wave to wszystko rekompensuje :rolleyes:
Oby więcej takich koncertów!
06.08.09 Chorzów
09.08.09 Zagrzeb
10.08.10 Frankfurt

najwspanialsze dni mojego życia. dziękuję i kocham U2

#214 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 14:50

powinno być zrobione Dvd z tego koncertu.
Finlandczycy to szczęściarze. Koncert przepiękny.
Właśnie jestem po przesłuchaniu. Mowę mi odebrało. :lol: :lol:
Dołączona grafika

#215 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 16:11

Tendencja jest chyba taka, że...

kierunek "Songs of Ascent" to "North Star" i "Every Breaking Wave",

kierunek "rock album" to "Glastonbury".

Obie tendencje zasadniczo mi odpowiadają, tyle że realizacja na razie jest... hm... nie do końca satysfakcjonująca. Większy potencjał widzę w "North Star" i "Every Breaking Wave", bo te są jeszcze niedokończone. Brakuje perkusji i w studiu to może wyjść znacznie lepiej niż na koncercie, gdzie na tym etapie brakuje tym kawałkom mocy.

"Glastonbury" jest natomiast dokończony. I tu sytuacja jest odwrotna. Niezły kawałek na koncerty, na płycie to raczej nie będzie żadna odnowa. Zespół chyba chciał sobie udowodnić, że potrafią nagrać rockowy killer. I podobnie jak z "Vertigo" i "Get On Your Boots" nie udało się to w pełni.

#216 lukasz

lukasz

Użytkownik

• Members
  • 114 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 16:13

a Singing In The Rain po Moment of Surrender to przepiękne zwieńczenie tego jednego z najlepszych koncertów u2:)
Szcześciarze z Tych Finlandczyków :D
just breathe

#217 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 16:59

a nie Finów?

#218 lukasz

lukasz

Użytkownik

• Members
  • 114 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 17:10

to raczej taki żartobliwy żargon, jeśli nie zauważyłes :P
just breathe

#219 piotrekk

piotrekk

Użytkownik

• Members
  • 459 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 18:42

http://so.pwn.pl/lis...?co=finlandczyk żart żartem, ale to prawda :P

#220 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 23:37

O fuck, fuck, fuck, dali misie czadu. Ja tu se pojechałem do Krakowa na Coke'a, wracam, a tu co? Jakaś masakra. Na chwilę was zostawić...
Setlista jest super ekstra mega i jak ją zobaczyłem to mi dosłownie szczena opadła, o tak ->

Dołączona grafika

I Will Follow zajebiście, że wróciło, oczywiście brakuje tej mocy co z ET, ale liczy się sam fakt. Noł Lajn fajnie lajtowy, choć ja wolałem tę poprzednią wersję, ale ta też świetna, po prostu o co innego w niej chodzi. Zamiana SBS na Pride -> w sumie obu tych piosenek nie trawię w ich aktualnych wersjach, ale jakbym miał wybierać to chyba bym wolał jednak SBS. Chociaż nie wiem, jest na tyle beznadziejne, że nawet w Hanowerze po prostu stałem i czekałem aż skończą to grać :D

Osobny akapit poświęcę nowemu kawałkowi, która mi się podoba STRASZNIE i niestety już wiem, że będę w mniejszości bo ludzie chyba nie lubią takiego U2 :P A mi właśnie ten kawałek przypomina stare, dobre U2 z tą przestrzenno-soulową gitarą. Ale jest super. North Star było straszne, Glasto nawet dawało radę, a EBW jest super. Mówicie, że to odrzut z NLOTHa? No to nie wiem czemu odrzut bo spokojnie mogliby go tam dać zamiast Stand Up Comedy, Fez albo White as Snow, które jest w tym samym klimacie, ale zwyczajnie gorsze. Brakuje tu faktycznie basu i perki, ale ta gitara Edge'a jest po prostu magiczna, kocham ten dzwoniący dźwięk. Dźwięk, za który pokochałem ten zespół.
I Bono nawet lirycznie jakoś dał radę (bo w NS się zwyczajnie ośmieszył), chociaż jak słusznie stwierdziła koleżanka - "przesłuchałam i nie mam pojęcia o czym jest ta piosenka". Right, right, ale jest morze, statki i irlandzcy marynarze, czyli to co ja bardzo lubię :D
A gitara z początku EBW jest bezczelnie skopiowana z intra do The Fly z ET. I to nawet nie jest nawiązanie, bo to brzmi IDENTYCZNIE, tylko w innej tonacji, se porównajcie:

http://www.youtube.com/watch?v=q9C-z-dljsY&feature=player_embedded

0.10 - do refrenu

http://www.youtube.com/watch?v=bEyrhdBIyD8

I na pewno EBW zagrają w Wiedniu i tym razem nie zjebią, a mnie tam nie będzie i buuuuuuuuu :( :( :( Niech ktoś zadzwoni :( :( :( :(

Szkoda, że zmiany odbyły się kosztem tak fantastycznych kawałków jak Until i TUF, które na koncertach spisują się kapitalnie - mogły być cięcia względem CoBL i Elevation, ale to już tylko myślenie życzeniowe. No i do pełni szczęścia brakowało jedynie upchania Ultravioletu.

Dokładnie tak, Panie Farciarski. TUF i Until to jednak highlighty i spokojnie mogliby na nie coś podmienić, no ale cóż. Po tej setliście już nic nie mówię i narzekam bo Irlandasy udowodnili, że są zdolni do wielkich rzeczy :) UV by się przydał, ale sądzę, że jest na niego szansa. Pamiętajmy, że oni fizycznie nie są w stanie zagrać więcej niż 25 piosenek na jednym koncercie, a gdyby wszystkie wasze rady i życzenia stąd wziąć pod uwagę to wyszłoby tak o 10 ponad limit :P

Tak czy siak - interesująco, może Bono zasugerował się naszymi opiniami

Raczej Adam.

szkoda untila i sunday

Nie szkoda Sunday, uwierz, że 360 Tourowe Sunday to cień tej piosenki z 83 r.

Tendencja jest chyba taka, że...

kierunek "Songs of Ascent" to "North Star" i "Every Breaking Wave",

kierunek "rock album" to "Glastonbury".

Obie tendencje zasadniczo mi odpowiadają, tyle że realizacja na razie jest... hm... nie do końca satysfakcjonująca. Większy potencjał widzę w "North Star" i "Every Breaking Wave", bo te są jeszcze niedokończone. Brakuje perkusji i w studiu to może wyjść znacznie lepiej niż na koncercie, gdzie na tym etapie brakuje tym kawałkom mocy.

"Glastonbury" jest natomiast dokończony. I tu sytuacja jest odwrotna. Niezły kawałek na koncerty, na płycie to raczej nie będzie żadna odnowa. Zespół chyba chciał sobie udowodnić, że potrafią nagrać rockowy killer. I podobnie jak z "Vertigo" i "Get On Your Boots" nie udało się to w pełni.

No no, dokładnie. EBW powinno jeszcze porządnie wyewoluować bo po pierwsze zepsuli tam tę piosenkę (Bono coś tam podchodzi do Edża, że coś pomieszali), po drugie perka i bas, po trzecie dopieszczenie setlistowo-snippetowe i powinno być ok. Tak moim zdaniem :)

Ej, a tam serio tak w Helsinkach padało, że Bono dał 3 snippety o deszczu? :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych