2009-10-09: Raymond James Stadium - Tampa, Florida, USA
Napisano 10 października 2009 - 08:09
A właśnie.. nie myślałem, że kiedykolwiek to napiszę, ale Ultraviolet wyrasta powoli na najlepszy moment okrągłego show. Wersja z Charlottesville już miażdżyła, wczoraj słuchałem Raleigh, i było niewiele gorzej. Tylko że to już jest kompletnie inny numer, niż ta płaczliwa głupotka z Achtunga.
Tak jak przewiduje U2gigs nie sądzę, by Unknown Caller wrócił jeszcze w Ameryce. To bardzo ważna dla nich piosenka, przeznaczona do wspólnego śpiewania, tymczasem Amerykanie widocznie całkowicie ją ignorowali. Można się wkurzyć. Być może Anka wróci w Ameryce Płd.
Napisano 10 października 2009 - 09:45
A właśnie.. nie myślałem, że kiedykolwiek to napiszę, ale Ultraviolet wyrasta powoli na najlepszy moment okrągłego show. Wersja z Charlottesville już miażdżyła, wczoraj słuchałem Raleigh, i było niewiele gorzej. Tylko że to już jest kompletnie inny numer, niż ta płaczliwa głupotka z Achtunga.
AAAAGRRRRRHHHH!!! Śmiem się nie zgodzić. Ultraviolet na ZooTV i na Achtungu ma pewną oleistość brzmienia która sprawiała że ta piosenka była niesamowitym doznaniem. Dzisiejsze wykonanie nie jest złe ale to już nie jest tamten "Ultraviolet" i dla mnie nigdy nie będzie tak magiczny. Inna sprawa że rzeczywiśćie jest jednym z najlepszym momentów 360show i muzycznie i wizualnie.
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 10 października 2009 - 09:46
Jeszcze jedno. Koncert niemało by zyskał, gdyby grali pełną wersję Mysterious Ways, z klasycznym solo Edża.
Napisano 10 października 2009 - 09:54
Napisano 10 października 2009 - 09:56
Można narzekać, że jego głos nie brzmi tak samo, ...
Brzmi znacznie lepiej tzn. wreszcie kapitalnie pasuje do tej piosenki.
Napisano 10 października 2009 - 10:11
Właśnie o to mi chodziłoBrzmi znacznie lepiej tzn. wreszcie kapitalnie pasuje do tej piosenki.
Napisano 10 października 2009 - 10:19
Odnośnie Breathe - zgodziłbym się, już całkowicie zaakceptowałem ten numer na otwarcie, choć będę utrzymywał, że w Ameryce dołożono do pieca jeśli chodzi o gitarę, i dlatego dopiero teraz brzmi jak trzeba. Natomiast nadal nie pasuje mi MOS jako closer, i to jeszcze bardziej po występie w SNL.
Co do TUF - no, to oczywiste, i już o tym było wielokrotnie.
Napisano 10 października 2009 - 10:39
Napisano 10 października 2009 - 10:51
W każdym razie też uważam że UV teraz wraz z faktem że go ciągle grają jest super
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 11 października 2009 - 11:35
Rodia wspomniał o najlepszych wykonaniach niektórych utworów, OT jak nic, ale nie mogę się powstrzymać:
1. Ajstyl - szczerze, to wolę wersję z New Year's Night i potwierdzam, że na 360 brzmi naprawdę świeżo
2. Until - chyba rzeczywiście nie przychodzi mi do głowy nic innego poza Slane
3. SBS - pełna zgoda
4. One - wiele różnych świetnych wykonań, ale jakoś ja ciągle uwielbia wersję studyjną... Bóg raczy wiedzieć dlaczego
5. WOWY - niespecjalnie mi się Paryż podoba, o dziwo bardzo lubię ZOO TV Sydney oraz ostatnio przesłuchaną Monachium 87'
MoS - uwielbiam i wersję na albumie i na koncercie, masterpiece. Remiks Crazy jest w porządku, zwłaszcza końcówka robi na mnie wrażenie. UV i TUF - wielkie, triumfalne powroty - można? MOŻNA, tylko się nie chce.
No - Floryda daje radę.
PS. Rodia, ja najbardziej wyczekuję na Twoje tłumaczenie One
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 11 października 2009 - 11:40
Napisano 12 października 2009 - 19:58
U2
October 9, 2009 (Friday)
Tampa, Florida, USA
Raymond James Stadium
More than 70,000 in attendance
Taper: The Tootsiehead <-> Mr. Foo
Lineage: SP-CMC-2 > battery box > Tascam DR-07 > Audacity (split and normalize> xact
Location: On the field adjacent to the right sound of the sounboard
Quality is excellent, IMHO
http://u2torrents.co...ils.php?id=5328
Użytkownik Max edytował ten post 12 października 2009 - 19:58
Napisano 12 października 2009 - 20:03
Napisano 13 października 2009 - 18:55
Jak ja nienawidzę Until The End Of The World na tej trasie, tego już normalnie nie da się słuchać, wywalić, natychmiast !
Kolejne intro do Ultraviolet, tym razem naprawdę pomysłowe - sparodiowany Tutu, Bono, nawet Bowie.. dobre !
#56 Guest_depe_*
Napisano 14 października 2009 - 12:29
W Tampie pojawiła się również nowa animacja do UV.Kolejne intro do Ultraviolet..
Baby is Back!
http://www.youtube.c...h?v=VXgxbFI-HMA
Napisano 14 października 2009 - 12:48
W Tampie pojawiła się również nowa animacja do UV.
Baby is Back!
http://www.youtube.c...h?v=VXgxbFI-HMA
mikrofon świecił się w Europie? przegapiłem? czy nowość na użytek amerykański?
Napisano 14 października 2009 - 12:51
Napisano 15 października 2009 - 09:33
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych