U2 w 3D
Napisano 05 października 2012 - 22:43
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 06 października 2012 - 18:09
No ale skoro @U2 zamieszcza równie enigmatyczną co lakoniczną informację na ten temat, to przecież musi to być prawda. Przepraszam, że śmiałem w to w ogóle wątpić.
Napisano 06 października 2012 - 19:16
Ale dla mnie o wiele bardziej wiarygodne jest wyjaśnienie, że stęsknione za zielonymi (i nie tylko) pieniędzmi U2 zdecydowało się znaleźć nowe źródło dochodu w porze ,,suchej". A że nagrywanie nowej płyty zajmuje im średnio więcej czasu niż działania I wojny światowej z pozoru dobrym pomysłem wydało się ponowne wpuszczenie do kin (większości) świata tworu sprzed paru lat.
No ale jaka jest (być może bolesna bo nie ukrywam, że z chęcią zobaczyłbym w końcu ten osławiony film) prawda dowiemy się 30 października : )
Napisano 06 października 2012 - 21:41
Napisano 08 października 2013 - 12:32
U23D powróci na chwilę na ekran kinowy za sprawą łódzkiego 3D Image Festival. Impreza odbędzie się w terminie 20-24.10.2013 r.
www.e-kalejdoskop.pl/3d-image-festival.aspx
Wśród tematów konferencji, które odbędą się podczas festiwalu, znalazły się: „Podstawy filmowania stereoskopowego”, „Filmowanie makro 3D”, „U2 3D – filmowanie koncertów”, „Zastosowanie techniki 3D w promocji – prezentacja polskiego 3D”
Napisano 15 listopada 2013 - 13:46
Dobrze kombinują czekając z wydaniem 3D. Z czasem pojawi się szersze grono posiadaczy takich TV, a co za tym idzie - zwiększy się sprzedaż krążka. Poza tym teraz ukaże się książka 78-83, Ordinary Love, w kwietniu nowy album, kolejno może jakieś single, trasa. Obstawiam, że nie jest to dobry czas na promowanie koncertu z 2006 roku.
Napisano 15 listopada 2013 - 14:02
Grono posiadaczy takich TV już jest wystarczające. Trudno jest kupić nowy płaski TV bez funkcji 3D. Gorzej może być ze sprzętem odtwarzającym, bo tu spore grono jeszcze jedzie na DVD. No ale to nie powód, żeby nie wydawać płyt blu-ray. Dobry moment na wydanie tego był w trakcie ostatnich lat wydawniczej posuchy, zwłaszcza że nie zdecydowali się na wydanie drugiego koncertu z rekordowej trasy 360 co też jest dla mnie niezrozumiałą decyzją. Zamiast tego mogli spokojnie wydać U23D na blu-ray. Teraz to faktycznie słaby moment, więc następne okienko wydawnicze otworzy się dopiero za kilka lat.
See through in the sunlight
Napisano 15 listopada 2013 - 14:30
W sumie to jest to jakiś pomysł, gdzieś tak około 2020 sprzęt do oglądania filmów 3D w domu będzie mieć już znaczne grono odbiorców w idealnym marketingowo wieku (16-49). Wtedy będą zasypywani tysiącami nagrań w 3D, w tym również koncertów. Ale rzecz jasna wszystkie będą pochodziły z aktualnych czasów: patrz: 2018, 2019. I tu nagle przed głodnymi czegoś bardziej oldschoolowego fanatykami w niebiesko-czerwonych okularach pojawi się zespół pierników U2, który zaprezentuje swój film z jakże archaicznego roku... 2006! To czasy kiedy zamiast smartfonów ludzie nosili w kieszeniach telefony komórkowe z (o zgrozo!) klawiaturami, o hipsterach nikt jeszcze nie słyszał, a na fejsie siedziało mniej osób niż było użytkowników przeglądarki Internet Explorer. Pionierski dla technologii 3D event już w sklepach!
Wbrew sarkastycznym pozorom serio uważam, że to fajny pomysł. Z tym, że obawiam się, iż oni (zespół i management, ktokolwiek tam teraz jest) jeszcze na niego nie wpadli a o koncercie 3D po prostu...zapomnieli.
Napisano 15 listopada 2013 - 14:56
3D to zawsze będzie nisza. Ani w 2020 ani w 2030 roku nie będzie tak, że całe rodziny będą siedzieć przed TV w okularach. Z perspektywy widać, że w warunkach domowych ta technologia to tylko marketingowy chwyt. Ilość wydawanych płyt 3D z czasem będzie raczej maleć niż wzrastać. Ta technologia pewnie skończy jak kwadro w latach 70-tych. Widać, że to nie chwyciło. Większość osób które mają sprzęt 3D wyjmuje okulary z pudełka raz na rok. Sam tak mam. Dla U23D zrobiłbym jednak wyjątek, takich wydawnictw zresztą w ogóle brakuje na rynku.
Dlatego uważam, że najlepszy moment na wydanie U23D był w ostatnich kilku latach, kiedy wielkie firmy typu Panasonic, Sony, Samsung i LG bardzo mocno promowały 3D. Trzeba było wskoczyć na tę marketingową falę i dobrze zarobić. Teraz 3D już jest passe, majorsi mocno promują 4K a o 3D nawet nie wspominają w materiałach reklamowych. 3D spadło do rangi jednej z wielu funkcji, którą posiada sprzęt i nie jest już promowane tak jak jeszcze 2 lata temu. Nie jest to już selling point. A U2 po prostu nie wykorzystało szansy i być może nigdy nie wyda tego koncertu.
See through in the sunlight
Napisano 09 lutego 2014 - 01:12
seanse odbędą się też w innych miastach, na razie zobaczyłem, że w Łodzi na pewno też. W dużej części multikin nic nie widać, ale może jeszcze dojdą. Napisałem maila do multikina z prośą o jakąś listę miast zaangażowanych w projekcje - z Muse wyglądało to podobnie.
Napisano 09 lutego 2014 - 01:18
seanse odbędą się też w innych miastach, na razie zobaczyłem, że w Łodzi na pewno też. W dużej części multikin nic nie widać, ale może jeszcze dojdą. Napisałem maila do multikina z prośą o jakąś listę miast zaangażowanych w projekcje - z Muse wyglądało to podobnie.
Tutaj jest wszystko wypisane http://multikino.pl/...ia/music/u2-3d/
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 09 lutego 2014 - 10:47
Chyba się przejde
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych