Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 w 3D

910 replies to this topic

#801 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 05 października 2012 - 22:43

near you? to niech na moim podwórku wyświetlą.
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#802 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 06 października 2012 - 14:15

To w takim razie verisx atu2.com łże w żywe oczy, kłamcy, kłamcy i jeszcze raz kłamcy ;)

#803 verisx

verisx

Użytkownik

• Members
  • 387 Postów

Napisano 06 października 2012 - 18:09

Ty to powiedziałeś, nie ja. Chodzi o to, że o tym, co puszczają kina, nie decyduje jakaś nieznana siła wyższa, która nagle zadecyduje sobie o tym, że wszystkie kina mają znowu puszczać U2 3D, tylko czysty zysk, bo każde większe kino w Polsce ( i na świecie), które ma odpowiednie warunki i puszczało już wcześniej ten film, na pewno ma kopię filmu, którą mogłoby w każdej chwili wykorzystać, jeśli uznałoby to za stosowne, o czym świadczą zresztą okazjonalnie organizowane seanse. A gdyby faktycznie film miał się pojawić znowu w większości kin, to można z dość dużą pewnością przypuszczać, że już by to reklamowano w ten czy inny sposób.

No ale skoro @U2 zamieszcza równie enigmatyczną co lakoniczną informację na ten temat, to przecież musi to być prawda. Przepraszam, że śmiałem w to w ogóle wątpić.

#804 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 06 października 2012 - 19:16

Jeśli zakładamy, że ktoś sobie usiadł do komputera i wklepał: ,,30 października U23D wraca do kin" pod wpływem chwilowego impulsu mózgu to ok, przyjmijmy, że to normalne.

Ale dla mnie o wiele bardziej wiarygodne jest wyjaśnienie, że stęsknione za zielonymi (i nie tylko) pieniędzmi U2 zdecydowało się znaleźć nowe źródło dochodu w porze ,,suchej". A że nagrywanie nowej płyty zajmuje im średnio więcej czasu niż działania I wojny światowej z pozoru dobrym pomysłem wydało się ponowne wpuszczenie do kin (większości) świata tworu sprzed paru lat.

No ale jaka jest (być może bolesna bo nie ukrywam, że z chęcią zobaczyłbym w końcu ten osławiony film) prawda dowiemy się 30 października : )

#805 verisx

verisx

Użytkownik

• Members
  • 387 Postów

Napisano 06 października 2012 - 19:35

1. @U2 ma zawsze rację.
2. Bono i spółka stwierdzili, że U2 3D ma wrócić do kin.
3. Kina z uniżeniem przyjęły rozkaz i już przygotowują po cichu seanse.

Dobrze, przyjąłem. Nie mam więcej pytań.

#806 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 06 października 2012 - 19:57

To do zobaczenia w kinie 30 października.

#807 patmart

patmart

Użytkownik

• Members
  • 129 Postów

Napisano 06 października 2012 - 20:17

napisałam wiadomość do krakowskiego Kina Kijów - w najbliższym czasie nie zamierzają grać 'U23D'
06.08.09 Chorzów
09.08.09 Zagrzeb
10.08.10 Frankfurt

najwspanialsze dni mojego życia. dziękuję i kocham U2

#808 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 06 października 2012 - 21:41

Odgrzewanie kotleta.. To niech od razu zrobią reedycję No Line bo kurde trochę już czasu minęło :|

#809 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 08 października 2013 - 12:32

U23D powróci na chwilę na ekran kinowy za sprawą łódzkiego 3D Image Festival. Impreza odbędzie się w terminie 20-24.10.2013 r.

www.e-kalejdoskop.pl/3d-image-festival.aspx

www.3d-image.pl/festival/

Wśród tematów konferencji, które odbędą się podczas festiwalu, znalazły się: „Podstawy filmowania stereoskopowego”, „Filmowanie makro 3D”, „U2 3D – filmowanie koncertów”, „Zastosowanie techniki 3D w promocji – prezentacja polskiego 3D”

#810 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 15 listopada 2013 - 13:23

Nie rozumiem dlaczego tego w końcu nie wydadzą na blu-ray 3D.

See through in the sunlight

#811 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 15 listopada 2013 - 13:46

Dobrze kombinują czekając z wydaniem 3D. Z czasem pojawi się szersze grono posiadaczy takich TV, a co za tym idzie - zwiększy się sprzedaż krążka. Poza tym teraz ukaże się książka 78-83, Ordinary Love, w kwietniu nowy album, kolejno może jakieś single, trasa. Obstawiam, że nie jest to dobry czas na promowanie koncertu z 2006 roku.

last  

#812 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 15 listopada 2013 - 14:02

Grono posiadaczy takich TV już jest wystarczające. Trudno jest kupić nowy płaski TV bez funkcji 3D. Gorzej może być ze sprzętem odtwarzającym, bo tu spore grono jeszcze jedzie na DVD. No ale to nie powód, żeby nie wydawać płyt blu-ray. Dobry moment na wydanie tego był w trakcie ostatnich lat wydawniczej posuchy, zwłaszcza że nie zdecydowali się na wydanie drugiego koncertu z rekordowej trasy 360 co też jest dla mnie niezrozumiałą decyzją. Zamiast tego mogli spokojnie wydać U23D na blu-ray. Teraz to faktycznie słaby moment, więc następne okienko wydawnicze otworzy się dopiero za kilka lat.

#813 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 15 listopada 2013 - 14:30

W sumie to jest to jakiś pomysł, gdzieś tak około 2020 sprzęt do oglądania filmów 3D w domu będzie mieć już znaczne grono odbiorców w idealnym marketingowo wieku (16-49). Wtedy będą zasypywani tysiącami nagrań w 3D, w tym również koncertów. Ale rzecz jasna wszystkie będą pochodziły z aktualnych czasów: patrz: 2018, 2019. I tu nagle przed głodnymi czegoś bardziej oldschoolowego fanatykami w niebiesko-czerwonych okularach pojawi się zespół pierników U2, który zaprezentuje swój film z jakże archaicznego roku... 2006! To czasy kiedy zamiast smartfonów ludzie nosili w kieszeniach telefony komórkowe z (o zgrozo!) klawiaturami, o hipsterach nikt jeszcze nie słyszał, a na fejsie siedziało mniej osób niż było użytkowników przeglądarki Internet Explorer. Pionierski dla technologii 3D event już w sklepach! 

Wbrew sarkastycznym pozorom serio uważam, że to fajny pomysł. Z tym, że obawiam się, iż oni (zespół i management, ktokolwiek tam teraz jest) jeszcze na niego nie wpadli a o koncercie 3D po prostu...zapomnieli.

#814 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 15 listopada 2013 - 14:56

3D to zawsze będzie nisza. Ani w 2020 ani w 2030 roku nie będzie tak, że całe rodziny będą siedzieć przed TV w okularach. Z perspektywy widać, że w warunkach domowych ta technologia to tylko marketingowy chwyt. Ilość wydawanych płyt 3D z czasem będzie raczej maleć niż wzrastać. Ta technologia pewnie skończy jak kwadro w latach 70-tych. Widać, że to nie chwyciło. Większość osób które mają sprzęt 3D wyjmuje okulary z pudełka raz na rok. Sam tak mam. Dla U23D zrobiłbym jednak wyjątek, takich wydawnictw zresztą w ogóle brakuje na rynku.

Dlatego uważam, że najlepszy moment na wydanie U23D był w ostatnich kilku latach, kiedy wielkie firmy typu Panasonic, Sony, Samsung i LG bardzo mocno promowały 3D. Trzeba było wskoczyć na tę marketingową falę i dobrze zarobić. Teraz 3D już jest passe, majorsi mocno promują 4K a o 3D nawet nie wspominają w materiałach reklamowych. 3D spadło do rangi jednej z wielu funkcji, którą posiada sprzęt i nie jest już promowane tak jak jeszcze 2 lata temu. Nie jest to już selling point. A U2 po prostu nie wykorzystało szansy i być może nigdy nie wyda tego koncertu.

#815 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 08 lutego 2014 - 23:09

UWAGA! nie wiem czy już było i czy piszę w dobrym miejscu..

25 lutego w Multikinie Złote Tarasy w Warszawie o 20:00 odbędzie się seans U23D! :) w największej sali :)

strasznie się cieszę, uwielbiam ten koncert!

#816 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 09 lutego 2014 - 00:56

W bardzo dobrym miejscu piszesz i zdecydowanie warto się zastanowić nad pójściem!

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#817 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 09 lutego 2014 - 01:12

seanse odbędą się też w innych miastach, na razie zobaczyłem, że w Łodzi na pewno też. W dużej części multikin nic nie widać, ale może jeszcze dojdą. Napisałem maila do multikina z prośą o jakąś listę miast zaangażowanych w projekcje - z Muse wyglądało to podobnie.

#818 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 09 lutego 2014 - 01:18

seanse odbędą się też w innych miastach, na razie zobaczyłem, że w Łodzi na pewno też. W dużej części multikin nic nie widać, ale może jeszcze dojdą. Napisałem maila do multikina z prośą o jakąś listę miast zaangażowanych w projekcje - z Muse wyglądało to podobnie.

Tutaj jest wszystko wypisane ;) http://multikino.pl/...ia/music/u2-3d/

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#819 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 09 lutego 2014 - 10:47

Chyba się przejde :P :D

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#820 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 Postów

Napisano 09 lutego 2014 - 10:53

ja bym się do Złotych w sumie przeszła, why not ;)

edit: widzę że nie tylko w złotych, jakby co to ja wolę na Ursynowie :P

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych