U2 w 3D
Napisano 18 sierpnia 2009 - 21:23
Witam,
Faktycznie gramy w kilku kinach naszej sieci koncert U2 w 3D ale jest to forma promocji projektora 3D, który te kina dopiero zakupiły. Koszt licencji, którą trzeba wykupić na minimum tydzień, sprawia, że odgrzewanie tego tytułu niestety jest przedsięwzięciem przynoszącym straty. Mamy też podpisane umowy na projekcje innych filmów na sali nr 1, co dodatkowo uniemożliwia nam wyświetlanie koncertu U2. Dziękuję za chęć uczestnictwa w takim pokazie w naszym kinie, ale niestety nie mogę pomóc.
Pozdrawiam
fax (33) 498 70 13
g.sochacki@heliosnet.pl
www.heliosnet.pl
Biuro zarządu:
tel. +48 42 630-36-01, 630-36-02
fax +48 42 632-13-39
NIP 521-32-70-022 REGON: 015612042
KRS: 0000174349, Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy XIII Wydział Krajowego Rejestru Sądowego
Kapitał zakładowy w pełni opłacony: 8 449 000,00 PLN
---
A do Cinema City wysłałam maila przez formularz.
Napisano 19 sierpnia 2009 - 10:31
Mógłbyś napisać jak z "poziomem" tzw. technicznym tego kina? Fotele wygodne? Sala duża? Klimatyzowana? Jak z rozmiarem ekranu (pewnie nie mają tak ogromnego jak w IMAXie na Sadybie^^ ale może większy niż w Kinotece na piętrze ) ?
Ja również mogę zdać relację z kina Kultura, prawie "na gorąco" - byłam wczoraj na seansie. Przyszło o dziwo sporo osób (15-20), nawet (bardzo miła zresztą) obsługa była zaskoczona taką frekwencją
Kino niedawno przeszło gruntowny remont, jest wygodnie, estetycznie, sala duża, komfortowe fotele. Ekran raczej standardowy, mniejszy niż w IMAXie, ale efekt "okularowy" jak najbardziej wyczuwalny
Dźwięk bardzo dobry. Podsumowując zatem - polecam. Warto przyjść trochę wcześniej przed seansem i zaanonsować się obsłudze, by mieli bileterzy świadomość, ze w ogóle są jacyś chętni (próg 5 osób chyba jednak obowiązuje...). Aha, a przed samą 22 z głośników w holu sączy się przyjemnie muzyka jedynego słusznego Zespołu Miłych wrażeń życzę.
Napisano 19 sierpnia 2009 - 16:33
Nawet, jeśli teraz nie wyświetlą, to dla nich jasny znak, że jutowa publiczność, choć mała, to jednak zorganizowana i chętna. Poza tym obowiązek obowiązkiem jest, fan to człowiek z wyboru, więc ja również systematycznie męczę swoje Cinema City. Nawet przysłali odpowiedź (,,że sami jeszcze nie wiedzą, ale nie wykluczają, proszę się dowiadywać"). I albo była to sugestia typu ,,za mało was na projekcję", albo mail na odczepnego.Ale do Cinema i tak warto maile słać, choćby dla spokoju własnego sumienia, ja zamierzam słac maile dopóki nie dostane od nich odpowiedzi
Zatem http://www.cinema-ci...?module=contact wybór miasta w prawym górnym rogu i smażymy maile!
Napisano 20 sierpnia 2009 - 07:31
ktoś wybiera się jeszcze w najbliższym czasie do Warszawy? Bo chciałabym być pewna tego min 5 osób (:
Ja myślę o dniu dzisiejszym.
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 24 sierpnia 2009 - 12:02
Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:43
GDZIE wysłali tę taśmę? Pofatyguj się i wykonaj jeszcze jeden telefon, może do nas kiknęli i nareszcie doczekamy się U2 3D.jestem wściekła Przed chwilą dzwoniłam i kulturalnie zapytałam, czy są jakieś szanse na wznowienie. Odpowiedzieli mi, że szanse są nikłe, bo wysłali już taśmę gdzie indziej
Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:44
"Witam,
niestety pomimo wielu zapytań w tej sprawie, nie jesteśmy w stanie wznowić wyświetlania w/w koncertu. Pozycja ta została wycofana z repertuaru Cinema City.
Pozdrawiam,
Mirosław Mięsowicz Cinema City Orange IMAX Katowice
p.o. Deputy Cinema Manager "
Hm... Cinema odpadło. Chyba, że tak jak ktoś już tu wcześniej wspominał dalej pisać do centrali Cinema
Ja mimo wszystko próbuje nadal z katowickim Heliosem
Napisano 24 sierpnia 2009 - 19:12
GDZIE wysłali tę taśmę? Pofatyguj się i wykonaj jeszcze jeden telefon, może do nas kiknęli i nareszcie doczekamy się U2 3D.
Dowiedziałam się tylko, że odesłali do dystrybutora. A na pytanie, gdzie dystrybutor mógł ją wysłać, otrzymałam odpowiedź, że może do Budapesztu
Napisano 24 sierpnia 2009 - 19:37
W związku z tym mam pytanie, czy ktoś orientuje się, gdzie jeszcze można ten film obejrzeć w Wielkopolsce albo Kujawsko-Pomorskim, albo do jakiego kina w tych okolicach można wysłać pismo?
W Gnieżnie jest Helios, ale chyba nie mają tam projektora 3D.
Ewentualnie można jeszcze napisać do Cinema City w Bydgoszczy.
Napisano 25 sierpnia 2009 - 11:32
"Witam
osobiście bardzo chętnie wznowiłabym projekcję koncertu. Byłam nim zachwycona:) Jednak niestety nie od nas zależy, czy tak się stanie. Nasze kino działa centralnie i to nasza centrala (która ma siedzibę w Łodzi) ustala repertuar. Jeśli inne kina po raz kolejny wyświetlały U2, to istnieje cień szansy, że z naszym Heliosem też tak będzie, ale nie mogę tego Pani zagwarantować. Proszę nie tracić nadziei:) Jeśli będziemy wyświetlać koncert, to zapewne bedziemy to reklamować, więc proszę śledzić repertuar.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Katarzyna Adamiec
kino Helios
Katowice "
Cóż... teraz to już naprawde pozostaje tylko czekać
Napisano 20 października 2009 - 16:52
Nie wiem dlaczego nikt na forum nie wspominał o tym, że U23D jest jedną z produkcji wykorzystywanych do promocji nowych telewizorów JVC 200Hz z technologią 3D. Chłopaków w trójwymiarze można było do tej pory podziwiać na CES Las Vegas, IFA Berlin i CEATEC Tokyo, a teraz także w... WARSZAWIE!!!!
Pierwszy publiczny pokaz technologii HDTV 3D w Polsce odbędzie się w stolicy, podczas Audioshow 2009 (w dniach 7-8.11) w warszawskim Hotelu Sobieski - pokój 215.
źródło:
http://www.hdtv.com....ead.php?t=44947
Napisano 20 października 2009 - 17:25
Super, każda wieść o potencjalnym nowym wydaniu cieszy. Z tego co wiem, płyty blue ray są o wiele nowocześniejsze i to duży krok do przodu jeśli chodzi o jakość wizji i pojemność materiału. Jednak zanim w większości polskich domów zagości niebieski odtwarzacz lub nagrywarka upłynie sporo czasu. Mam pytanie laika. Czy nie da się tego wydać na obecnych nośnikach dvd? Mógłby ktoś się wypowiedzieć w tej materii?U23D szykowane do wydania na blu-ray
Napisano 20 października 2009 - 17:46
Mniemam, że pewnie by się dało jednak nie to jest kluczem do sukcesu. Chodzi o to na czym będziesz to oglądała. Zauważ, że Twój monitor posiada zapewne częstotliwość odświeżania około 70 Hz. Telewizor, na którym to pokazują ma 200 HZ. Nasze telewizory i monitory mają za mają częstotliwość odświeżania, aby stworzyć efekt 3D.Super, każda wieść o potencjalnym nowym wydaniu cieszy. Z tego co wiem, płyty blue ray są o wiele nowocześniejsze i to duży krok do przodu jeśli chodzi o jakość wizji i pojemność materiału. Jednak zanim w większości polskich domów zagości niebieski odtwarzacz lub nagrywarka upłynie sporo czasu. Mam pytanie laika. Czy nie da się tego wydać na obecnych nośnikach dvd? Mógłby ktoś się wypowiedzieć w tej materii?
Nie dam sobie głowy obciąć za to co napisałem, podkreślam!
Napisano 20 października 2009 - 20:35
Natomiast w opiniach "zwykłych" widzów taki obraz (wersja bez okularów) póki co jest cholernie męczący i raczej do długiego oglądania się nie nadaje.
Ale, fakt jest faktem, że ta technologia niebawem faktycznie zawita pod strzechy.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych