U2 w 3D
Napisano 14 sierpnia 2009 - 21:35
Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:27
wroclaw@heliosnet.pl
Nie wiem jak inni, ale ja ich trochę pomęczę
Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:45
Bingo! Ja z kolei apeluję o odzew forumowiczów z Białegostoku, Lublina, Rzeszowa i okolic. O ile w innych miastach U2 3D plus koncerty były wyświetlane już nawet po kilka razy, o tyle Polska Wschodnia pod tym względem leży i kwiczy.. Ja zamęczałam decydentów np tutaj: http://www.cinema-ci...?module=contact , ale każde kino warte jest zachodu. I wiadomo, jeśli nie ma nacisku, nie ma zysku.Hm. A może Wrocław i okolice też miałyby ochotę zapchać skrzynkę mailową Heliosowi? znowu mnie ominie taka fajna fajność jak U2 3D.
Nie wiem jak inni, ale ja ich trochę pomęczę
Napisano 16 sierpnia 2009 - 20:06
Ożesz wy, szczęściarze z Rzeszowa! (więcej "ż", "rz" nie wyprodukuję w 1 zdaniu ) Wydawać by się mogło, że u was wszystko lepsze niż u nas - teraz dobijasz mnie U2, powiedz tylko, że i własną obwodnicę miejską też już macie Ja wciąż czekam na cokolwiek z U2 w mojej "dużej wsi". Och! Mówi się, że nadzieja umiera ostatnia - wczoraj wysmażyłam kolejnego maila do mojego kina w sprawie U2 3D. I co? I nic.Oświadczam iż południowo-wschodnia Polska a dokładniej Rzeszów uczestniczy w akcji o kryptonimie U23D
Kino Helios ponownie wyświetla ten koncert niestety tylko jeden seans dziennie o 22.00
Sometimes you can't make it on your own...
Napisano 16 sierpnia 2009 - 20:11
A ludzi na pewno by przyciągnęło, zwłaszcza po koncercie.
Ehhh... Hannah - podpisuję się pod cytatem. Can't make!
Napisano 16 sierpnia 2009 - 22:16
Napisałem maila czy planują projekcję w heliosie, zobaczymy czy i kiedy odpiszą.To co ja mam powiedzieć? W Katowicach cicho i głucho, jakiś czas temu (przed koncertem) pisałem jakąś petycję nawet Ale nici z tego wyszły...
A ludzi na pewno by przyciągnęło, zwłaszcza po koncercie.
Ehhh... Hannah - podpisuję się pod cytatem. Can't make!
Napisano 16 sierpnia 2009 - 23:42
Ożesz wy, szczęściarze z Rzeszowa! (więcej "ż", "rz" nie wyprodukuję w 1 zdaniu ) Wydawać by się mogło, że u was wszystko lepsze niż u nas - teraz dobijasz mnie U2, powiedz tylko, że i własną obwodnicę miejską też już macie Ja wciąż czekam na cokolwiek z U2 w mojej "dużej wsi". Och! Mówi się, że nadzieja umiera ostatnia - wczoraj wysmażyłam kolejnego maila do mojego kina w sprawie U2 3D. I co? I nic.
Sometimes you can't make it on your own...
no akurat w tym przypadku nie narzekam,
w tamtym roku grali też w takim lokalnym kinie "zorza" ale chyba teraz nie planują powtarzać ale nie szkodzi został jeszcze helios
a co do obwodnic...hm to ja się chyba nie znam
p.s. a tak z czystej ciekawości ludzkiej to jak się zwie ta twoja "duża wieś" ??
Napisano 17 sierpnia 2009 - 07:53
Nie było dużo osób - w ogóle było zagrożenie, że pokaz może być odwołany, bo nie było absolutnego minimum tj. 5 osób. Ostatecznie chyba skończyło się na 9-10 osobach.
Co do wrażeń: nie oglądało się tego z wypiekami na twarzy (jak za pierwszym razem), ale nadal było bardzo przyjemnie.
Po słuchaniu w ostatnim czasie tych wszystkich bootlegów z trasy 360 fajnie jest troszkę wrócić sie w czasie i (dzięki technice 3D) być niejako podczas wykonywania takich piosenek jak Love And Peace czy Sometimes ..., których już pewnie nigdy na żywo nie zagrają.
Miło też zobaczyć Bono w dłuższych włosach oraz Larrego w innej fryzurze niż zawsze.
I jeszcze takie porównanie, które nasunęło mi sie podczas oglądania: zarówno One jak i Sunday Bloody Sunday wypadają o niebo lepiej niż na obecnej trasie. Wczoraj oglądałem i słuchałem je z niezwykłą przyjemnością, w przeciwieństwie do ostatnich bootlegów.
Ceny biletów: 18 PLN normalny, 12 PLN studencki
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 17 sierpnia 2009 - 10:59
Bono tak blisko na wyciągnięcie ręki... sama również wyciągałam swoje na wyjątkowo bliskich ujeciach ;-) Miło podtrzymać koncertowy nastrój.
Po raz kolejny stwierdzam sobie, że połączenie LAPOE/SBS/Bullet jest genialne. Na tej trasie chyba mniej przyłożyli uwagę do kolejności piosenek. "The Fly" - wtf Edge'a Po raz kolejny oczarowałam się wykonaniem Sometimes, podziwiałam piękny tenor (?) Bono podczas Miss Sarajevo. No i Bono w dłuższych włosach podoba mi się bardziej, więc fajnie było popatrzeć. Aż żal było wychodzić z kina, tak wspaniale się przeżywało :-) Ile bym dała, żeby w rzeczywistości mieć Bono tak blisko, a nie tylko symulować to w technice 3D... ;-)
Napisano 17 sierpnia 2009 - 11:05
zarówno One jak i Sunday Bloody Sunday wypadają o niebo lepiej niż na obecnej trasie. Wczoraj oglądałem i słuchałem je z niezwykłą przyjemnością, w przeciwieństwie do ostatnich bootlegów.
Odpowiadam w wątku trasowym.
Napisano 18 sierpnia 2009 - 11:23
Jedyne czego mi zabrakło to Elevation i I Will Follow, ale co tam Liczy się, że nastrój koncertowy został podtrzymany
Napisano 18 sierpnia 2009 - 11:33
Napisałem maila czy planują projekcję w heliosie, zobaczymy czy i kiedy odpiszą.
Co do Katowic... ja już od marca regularnie zasypuje mailami Cinema City i Heliosa w sprawie U23D. I niestety narazie też brak odzewu
Ale może w końcu zmiękną, jak zobaczą że więcej osób usilnie domaga się wznowienia projekcji
Dziękuję Wam za pomoc, oby faktycznie wymiękli i puścili. Wydaje mi się całkiem prawdopodobne, że wypełniliby salę i to nie raz.
Napisano 18 sierpnia 2009 - 12:05
"Witam serdecznie,
Chciałbym się dowiedzieć, czy wzorem innych miast (Poznań, Warszawa, Opole itd) zdecydują się Państwo na ponowną projekcję filmu "U2 3D". Po przeanalizowaniu forum poświęconego grupie U2 jestem przekonany, że nie mieliby Państwo problemów ze sprzedażą biletów na seanse. Fakt koncertu również silnie sie do tego przyczynił. Mam nadzieję, że nie przejdą Państwo obojętnie obok mojego maila.
Z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam,
Darek"
http://www.2016katowice.pl/
Napisano 18 sierpnia 2009 - 13:36
O, to może w ramach zmasowanej akcji, ja też dziś poślę do nich "skromną prośbę"
Aha, a atakujemy Cinema , Heliosa czy oba kina równocześnie ?
Chyba warto działać na dwóch frontach
W cinema-city jest IMAX :D a heliosie nie także lepsza cinema
Piszcie maile do cinemy Katowice: katowice@cinema-city.pl
Lub z formularza do centrali sieci cinema-city w Warszawie: http://www.cinema-ci...?module=contact bo to pewnie też oni decydują gdzie grają jakie filmy
Niech zobaczą ilu chętnych jest na oglądnięcie jeszcze raz tego koncertu
http://www.2016katowice.pl/
Napisano 18 sierpnia 2009 - 17:47
Mógłbyś napisać jak z "poziomem" tzw. technicznym tego kina? Fotele wygodne? Sala duża? Klimatyzowana? Jak z rozmiarem ekranu (pewnie nie mają tak ogromnego jak w IMAXie na Sadybie^^ ale może większy niż w Kinotece na piętrze ) ?Tym razem w kinie Kultura.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych