U2 w 3D
Napisano 27 lutego 2008 - 18:46
Dolby 3D Digital Cinema:
Sieć kin Helios : - premiera 04.04.2008
Rzeszów
Olsztyn
Szczecin
Bielsko-Biała
Wrocław - Helios K. Wielkiego
Gdańsk - Kinoplex
Katowice
Generalnie zakupiono podobno 9 projektorów cyfrowych, ale na razie Beowulf 3d pojawiły się repertuarze tych kin.
Sieć kin Multikino :
Warszawa - Złote Tarasy
Poznań - Stary Browar
Wrocław - Pasaż Grunwaldzki
Gdzieś przeczytałem, że podobno w wszystkich miastach, w których jest multikino ma przynajmniej być jeden projektor cyfrowy.
Neovision:
Lublin - Kino Kosmos
Warszawa - Silver Screen na Puławskiej
Jest to troszke inna technologia ale daje efekty takie jak Dolby 3D Digital Cinema
Imax: - premiera 04.04.2008
Katowice
Kraków
Warszawa
Poznań
Łódź
Ale niestety kina Imax w Polsce nie wyświetlały Beowulf 3d ( a przynajmniej tak mi się wydaje ), czyli oznacza to, że najprawdopodobniej nadal nie będą wyświetlać filmów pełnometrażowych 3d czyli u2 3d. Technologia, jaka jest stosowana w Imax w Polsce ma to do siebie, że już po półgodzinnym filmie oczy strasznie bolą, a co dopiero mówić o filmie który trwa 90 minut. Nie wiem jak to wygląda za granicą ( np w USA gdzie to gównie kina Imax wyświetlają Beowulf 3d i u2 3d ), możliwe, że tam też wykorzystują już technologie cyfrową, a może ja się mylę
...
Napisano 27 lutego 2008 - 19:54
Neovision:
Lublin - Kino Kosmos
Aaa widzisz, bo rzeczywiście właśnie kino Kosmos wyświetlało Beowulfa.
Napisano 29 lutego 2008 - 12:57
troche z innej beczki, ale nie robilbym z tego offtopa:
http://www.idg.pl/news/142003.html
zatem juz niedlugo, w niedalekiej (choc blizej nie okreslonej) przyszlosci... bedzie mozna sie u23d delektowac w domu... bono, 'prawie jak zywy' skakac mi bedzie po srodku pokoju...
pozdro, Wiercioch
#246 Guest_Mac_*
Napisano 02 marca 2008 - 11:09
Imax:
Kraków
Jest już jakaś pewność, czy będzie to kino wyświetlało U23D?
Czytając o tym kinie, przeczytałem "Kino ma 424 miejsc przy projekcjach filmów dwuwymiarowych i 375 miejsc przy projekcjach trójwymiarowych."
Więc może jednak? Ma ktoś jakieś dokładniejsze info?
Sieć kin Multikino :
Warszawa - Złote Tarasy
Poznań - Stary Browar
Wrocław - Pasaż Grunwaldzki
A multikino w Krakowie na ul. Dobrego Pasterza 128? Ono też nie będzie wyświetlało U23D?
Napisano 02 marca 2008 - 17:08
Jest już jakaś pewność, czy będzie to kino wyświetlało U23D?
Czytając o tym kinie, przeczytałem "Kino ma 424 miejsc przy projekcjach filmów dwuwymiarowych i 375 miejsc przy projekcjach trójwymiarowych."
Więc może jednak? Ma ktoś jakieś dokładniejsze info?
Nie ma żadnej pewności jakie kina będą wyświetlać u2 3d w polsce. Powod dla którego Imax nie będzie MOIM zdaniem wyswietlac u2 3d podałem w poprzednim poście, ale jak mówiłem moge się mylić.
A multikino w Krakowie na ul. Dobrego Pasterza 128? Ono też nie będzie wyświetlało U23D?
Przynajmniej narazie ja osobiście nie znalazłem żadnych informacji jakoby to kino posiadalo potrzebny sprzęt, ale ten stan może się w każdej chwili zmienić.
U2 3D będzie wyświetlany w rzeszowskim kinie Helios od 11 kwietnia. Pozdrawiam!
A czy możemy poznać żródło tych informacji ??
...
Napisano 03 marca 2008 - 21:54
Najlepsze w tym wszystkim, ze nadal nie wiem co to jest to U2 w 3D (poza tym ze to jakaś animacja). Jakos sama nazwa mnie odrzuca. No ale chyba muszę przez to przebrnąć
W żadnym wypadku nie jest to animacja. Jest to normalny film, ż tym że oglądając go w kinie nie będziesz widział normalnego płaskiego obrazu. Twój mózg zostanie oszukany i będziesz widział jak cały zespół wraz ze sceną i publicznością wychodzi z ekranu i jest rzeczywistym tworem 3d :]
// edit przepraszam conr4d
...
Napisano 03 marca 2008 - 22:07
W żadnym wypadku nie jest to animacja. Jest to normalny film, ż tym że oglądając go w kinie nie będziesz widział normalnego płaskiego obrazu. Twój muzg zostanie oszukany i będziesz widział jak cały zespół wraz ze sceną i publicznościa wychodzi z ekranu i jest rzeczywistym tworem 3d :]
NA MIŁOŚĆ BOSKĄ - MÓZGU!
Napisano 03 marca 2008 - 22:11
Na tę chwilę nie umiem odpowiedzieć, kiedy pojawi się u nas koncert U2 w technologii 3D.
Jeśli tylko pojawi się termin w jakim będziemy mieli wyświetlić ową projekcję, na pewno zamieścimy taką informację na naszej stronie.
Napisano 04 marca 2008 - 18:36
Napisano 05 marca 2008 - 06:43
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych