DVD Multicam Chorzów 06.08.09
Posted 18 sierpnia 2009 - 11:34
na razie bedziemy zbierac zrodla, damy sobie czas bo nie chodzi przeziec o pierwszy lepszy material tylko by zerbac ich jak najwiecej stabilnych
mamy juz sektor 9, sektor 11,
na pewno pojawia sie kolejne
opanujmy emocje, damy sobie duzo czasu a na pewno nie bedzie gorzej niz w 2005r:) dla FANOW przez FANOW to jest maksyma ktora przyswiecala w 2005 i tak bedzie i teraz!
wiec jesli znacie kogos kto ma material z chorzowa 2009:
- kamera
- aparat (ale TYLKO stabilne i OSTRE zblizenia zespolu)
- kamera HD
proscie go udostepnienie w mozliwie "surowej" formie -> miniDV, mts, m2ts, itd itd.
Kto zajmie sie montazem to czas pokaze, bede sie staral poruszyc wszelkie znane mi kontakty by cos wydobyc.
to tyle, jak ma byc nowy watek to przeniesice czy przeorganizujcie whatever byle dzialalo i przyniosilo zrodla
Posted 18 sierpnia 2009 - 13:22
ciuch ciuch!
Posted 18 sierpnia 2009 - 14:05
http://www.2016katowice.pl/
Posted 18 sierpnia 2009 - 14:09
Myślę, że każda forma, która jest odpowiednia dla udostępniającego. Z każdej przecież bezproblemowo można ściągnąć ;-)Nie chciałbym się wymądrzać, ale może poza wypowiedziami: ci mają i ci też mają określimy zasady gdzie, kiedy, komu wysyłać swoje nagrania. Czy udostępniać je za pomocą rapida czy innych sendspace i info zostawiać tutaj? czy wysyłać na ftp? jakie propozycje?
Posted 18 sierpnia 2009 - 14:10
Z drugiej strony taki bootleg już podpada pod wykorzystywanie materiału, do którego nie ma się praw i do tego bez zgody właściciela praw. Czy dla tych kilku ujęć warto kombinować?
Jakby co, to ftp-a mogę udostępnić do wymiany materiałów.
Posted 18 sierpnia 2009 - 15:02
A co do tego tematu to proponuje umieszczać w nim (jeśli ustalimy, że właśnie tutaj) tylko "zakwalifikowane" filmy - odpowiednie jakościowo. Bo z tematu "zdjęcia i filmy z Chorzowa" ciężko wyselekcjonować będzie odpowiednie materiały, gdyż zrobiło się z niego małe dziadostwo...
Ja jakość wszystkich swoich filmików prezentuję na moim kanale na YouTubie (patrz podpis). Jak już pisałem wcześniej, ktoś kto zajmie się DVD może tam ocenić ich jakość i wtedy wybrać odpowiednie ujęcia Uważam, że takie rozwiązanie będzie dość dobre i pomoże uniknąć zamieszania i niepotrzebnych nieporozumień.
Filmiki kręciłem aparatem cyfrowym: Canon A590 IS.
http://www.youtube.com/user/YtseMan90
New Years Day Chorzów Flaga:
http://www.youtube.c...h?v=xHpbRgp528k
Posted 18 sierpnia 2009 - 16:13
Posted 18 sierpnia 2009 - 16:27
Proponuję dać sobie spokój z ftp'em, bo jeśli coś się z nim stanie to cały upload wszystkich ludzi pójdzie najprawdopodobniej na marne. Moim zdaniem rapidshare itp. to najlepsze rozwiązanie.
Pozwolę sobie nie zgodzić się
1) Dane na FTP są tak samo bezpieczne, jak na dysku człowieka, który będzie tworzył Multicama (a może i bezpieczniejsze, bo np. na RAID-zie)
2) Korzystanie z rapidshare w wersji darmowej to makabra dla każdego posiadacza stałego IP.
Ja jakość wszystkich swoich filmików prezentuję na moim kanale na YouTubie (patrz podpis). Jak już pisałem wcześniej, ktoś kto zajmie się DVD może tam ocenić ich jakość i wtedy wybrać odpowiednie ujęcia Uważam, że takie rozwiązanie będzie dość dobre i pomoże uniknąć zamieszania i niepotrzebnych nieporozumień.
Akurat Youtube do oceny jakości jest słaby
Ale korzystając z linka do NYD można zauważyć, że rozdziałka znośna (640x480), choć do DVD nieco brakuje, a większy problem, że tylko 20kl./s
Posted 18 sierpnia 2009 - 16:36
Ja postaram się pozgrywać też swoje, kręciłam Sony DSC-H50, myślę, że są dość dobrej jakości. Kręciłam z naprzeciwka sceny, więc myślę, że może jakieś ujęcia stamtąd by się przydały :-) Obecnie korzystam z bezprzewodowego internetu, więc obawiam się, że dość wolno się mogą zgrywać ;/
Ja chyba wgram na megaupload.
Posted 18 sierpnia 2009 - 16:47
16x9?zgadzam się z Caesarem, lepiej na priv podsyłać. A komu ? Zbychowi?
Ja postaram się pozgrywać też swoje, kręciłam Sony DSC-H50, myślę, że są dość dobrej jakości. Kręciłam z naprzeciwka sceny, więc myślę, że może jakieś ujęcia stamtąd by się przydały :-) Obecnie korzystam z bezprzewodowego internetu, więc obawiam się, że dość wolno się mogą zgrywać ;/
Ja chyba wgram na megaupload.
Posted 18 sierpnia 2009 - 17:20
16x9?
640x480 pixeli, 30kl/sek. Czy to wystarczy czy za słabe?
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users